Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Σε εγρήγορση για το χειμώνα!

Η ηλιοφάνεια μέσα στο χειμώνα μοιάζει σίγουρα όαση μέσα στην έρημο για τους περισσότερους, καθώς οι τελευταίες Κυριακές του Ιανουαρίου είναι ιδανικές για εξορμήσεις και βόλτες! Συνήθως η καλοκαιρία μας ξεγελά και προκειμένου να απολαύσουμε τη ζέστη αποκτάμε όλες τις ανοιξιάτικες συνήθειες, κατά τις οποίες ο οργανισμός μας προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις εναλλαγές των θερμοκρασιών.
Αυτό που σίγουρα χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε τα παιχνίδια του καιρού χωρίς να μας καταβάλλουν οι αλλαγές είναι:
Άμυνα, τόνωση και ενέργεια!

♦ Βιταμίνη C, η βασίλισσα του χειμώνα ♦

Οι πολύτιμες ιδιότητές της μας ωφελούν όλες τις εποχές του χρόνου. Αυτή τη φορά, όμως, θα επικεντρωθούμε στη χειμωνιάτικη συνεισφορά της στον οργανισμό μας καθώς και στην ευεξία που μας προσφέρει.

→ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Αυτό το επιτυγχάνει ενεργοποιώντας τα αντισώματα και ενισχύοντας τα φαγοκύτταρα τα οποία αποτελούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο ρόλος της είναι σημαντικός, αφού συμβάλλει στην καταπολέμηση των μολύνσεων και στην προστασία από τους παθογόνους οργανισμούς. Η βιταμίνη C όχι μόνο αντιμετωπίζει αλλά καταστρέφει τα βακτήρια και τους εισβολείς που εισέρχονται στον οργανισμό μας. Επίσης, συμβάλλει στην αύξηση της ιντερφερόνης η οποία βοηθάει την άμυνα του οργανισμού μας να ενεργοποιηθεί ενάντια στους ιούς.

→ Μας χαρίζει ενέργεια

Πολύτιμη η συμβολή της και εδώ, αφού συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των διεργασιών του μεταβολισμού που αποσκοπούν στη παραγωγή ενέργειας συμβάλλοντας στη μείωση της κόπωσης και της κούρασης. Δεν είναι τυχαίο που νιώθουμε περισσότερη ζωντάνια όταν τη διαθέτουμε σε επαρκή ποσότητα στον οργανισμό μας.

→ Μας φτιάχνει τη διάθεση

Με τη νύχτα να μεγαλώνει και τη μέρα να μικραίνει, αλλά και το κρύο να μας κλείνει περισσότερο στο σπίτι η διάθεσή μας συχνά πέφτει. Η βιταμίνη C μπορεί να μας επηρεάσει θετικά αφού είναι απαραίτητη για την κατασκευή πολλών σημαντικών νευροδιαβιβαστών, συμπεριλαμβανομένων της ντοπαμίνης, της νορεπινεφρίνης και της επινεφρίνης.

♦ Βιταμίνη D, η βασίλισσα του ήλιου ♦

Είναι η βιταμίνη  στην οποία το χειμώνα παρουσιάζουμε συχνότερα έλλειψη, αφού η κύρια πηγή λήψης είναι ο ήλιος, που αν και υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας, η ελλιπής έκθεσή μας στις ευεργετικές ιδιότητές  της μας στερεί τα οφέλη της. Δεν είναι τυχαίο που τα συμπληρώματα διατροφής βιταμίνης D αυξάνονται ιδιαίτερα την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα.

→ Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Και αυτή η βιταμίνη ισχυροποιεί το αμυντικό μας σύστημα. Σύμφωνα με νέες μελέτες η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να ενισχύσουμε την άμυνά μας, αλλά και να προλάβουμε ένα κρυολόγημα. Αυτό οφείλεται στην ιδιότητά της να ενισχύει την παραγωγή αντιμικροβιακών παραγόντων, αλλά και να ενεργοποιεί μία ομάδα κυττάρων και μηχανισμών του ανοσοποιητικού όπως  τα Τ- βοηθητικά λεμφοκύτταρα.

→ Ανεβάζει τη διάθεση

Ο ήλιος πάντα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, μας ανεβάζει τη διάθεση και αυξάνει την αισιοδοξία μας. Η περιορισμένη διάρκεια ηλιοφάνειας το χειμώνα λειτουργεί ανασταλτικά, γι’ αυτό ανατρέχουμε στη βοήθεια της βιταμίνης D, αφού συμβάλλει στην καλύτερη ψυχολογική λειτουργία. Ο εγκέφαλός μας διαθέτει υποδοχείς-νευροδιαβιβαστές της βιταμίνης D, οι οποίοι όταν εφοδιάζονται με επαρκή ποσότητά της, συμβάλλουν στη ρύθμιση της καλής μας διάθεσης.

→ Κατά της κόπωσης και της κούρασης

Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η χαμηλή συγκέντρωσης της βιταμίνης D σχετίζεται με την έντονη κόπωση στην καθημερινότητά μας, καθώς και με τη μυϊκή αδυναμία. Η παρουσία της στον οργανισμό μας ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας και δυναμώνει το μυϊκό μας σύστημα.

♦ Εχινάκεια, η δημοφιλής του χειμώνα ♦

Ίσως, το πιο παραδοσιακό χειμωνιάτικο φυτό που συμβάλλει στην πρόληψη και ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η εχινάκεια συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και το προφυλάσσει από το κοινό κρυολόγημα. Αποτελεί την πρώτη επιλογή όταν θέλουμε να ενισχύσουμε την άμυνά μας. Ο μηχανισμός δράσης της έχει να κάνει  με τη διέγερση των μακροφάγων, είτε με την παραγωγή συγκεκριμένων ανοσοσφαιρινών. Οι ιδιότητές της αξιοποιούνται από συμπληρώματα διατροφής, ενώ αν συνδυαστούν με τα οφέλη της βιταμίνης C και του ψευδάργυρου γίνονται μία πραγματική ασπίδα προστασίας του οργανισμού μας

♦ Μαγνήσιο, για ενέργεια και καλή διάθεση ♦

Πολλά και τα οφέλη του μαγνησίου, γι΄ αυτό και το εντάσσουμε στους συμμάχους μας και για την απαιτητική περίοδο του χειμώνα.  Παίζει καίριο ρόλο στην απελευθέρωση ενέργειας αφού αποτελεί συμπαράγοντα στις αντιδράσεις απελευθέρωσης ενέργειας. Το μαγνήσιο έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί την τριφωσφορική αδενοσίνη (ΑΤΡ) στο σώμα, συμβάλλοντας στη μείωση της κόπωσης και της κούρασης και μας εφοδιάζει με ενέργεια.

♦ Σύμπλεγμα βιταμινών Β, καλή ψυχολογία… σε ενέργεια ♦

Αποτελείται από οκτώ βιταμίνες -Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β9 και Β12- και είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Κάθε μία έχει τις δικές της ευεργετικές ιδιότητες και επιτελούν διαφορετικές λειτουργίες. Η συνεργασία τους συμβάλλει ώστε το σώμα μας να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, έχουν την ιδιότητα να βοηθούν στη μετατροπή του φαγητού σε καύσιμο για τον οργανισμό μας, ανεβάζοντας σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά μας και την ψυχολογία μας. Απαραίτητα και τα δύο, ειδικά το χειμώνα.

♦ Τα προβιοτικά ως ‘’βιταμίνες’’ ♦

Πολλοί ειδικοί τα χαρακτηρίζουν ως τις… νέες βιταμίνες. Ο λόγος είναι ότι τα βακτήρια που κατοικούν στο έντερο συμβάλλουν στον έλεγχο των βλαβερών μικροοργανισμών, ιδιότητα που συμβάλλει στη σωστή πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, καθώς και στην ενίσχυση λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Η αφομοίωση των τροφών από το έντερο εφοδιάζει τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να τον βοηθήσει ώστε να αποβάλλει τις τοξίνες και τα απόβλητα. Ένα έντερο που δε λειτουργεί ισορροπημένα είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα όπως μείωση της ανοσίας του οργανισμού η οποία εκδηλώνεται ως κούραση και κόπωση.  Η λήψη προβιοτικών χαρίζουν ενέργεια ενώ δραστηριοποιούν ουσίες με αντιφλεγμονώδη δράση.

Βιταμίνη C, πολυδύναμη και πολυμορφική

Αξιοποιείστε όλα τα οφέλη της βιταμίνης C που η Power Health σας προτείνει σε όλες τις μορφές, αναβράζοντα δισκία, μασώμενα δισκία για μεγάλους και για παιδιά, καθώς και καταπινώμενα δισκία.

→  Ενισχύει την άμυνα, προστατεύει από ιώσεις και κρυολογήματα, συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία έναντι στις ελεύθερες ρίζες, ενώ συμβάλλει και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, χαρίζοντας ενέργεια.

Η Power Health  σας προσφέρει όλα τα οφέλη της στα αναβράζοντα δισκία με υπέροχη πορτοκαλένια γεύση και γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

DVit 3 Platinum Range όλα τα οφέλη της σε ένα δισκίο  

Η  Vitamin D3 της σειράς Classics  Platinum Range  σας προσφέρεται στην πιο βιοδιαθέσιμη μορφή τής D ως χοληκαλσιφερόλη D3, η οποία εγγυάται την απορρόφησή της, αφού βρίσκεται σε περιεκτικότητα ικανή να ανατρέψει άμεσα την έλλειψή της, προσφέροντας όλα τα οφέλη της στο μέγιστο βαθμό.  Η μορφή της σε δισκίο βοηθά στην πέψη χωρίς προβλήματα.  D-vit 3 2.000iu για πρόληψη και έλλειψη σε χαμηλά επίπεδα ή προδιάθεση έλλειψης, και D-vit3 5.000iu, υψηλής περιεκτικότητας  για  υψηλή ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.

 

Echinacea Extra για τριπλή προστασία

Τα συμπλήρωμα διατροφής Exhinacea Extra από την Power Health σας προσφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες της εχινάκειας σε συνδυασμό με τα οφέλη της βιταμίνης C και του ψευδάργυρου.

→ Η εχινάκεια αποτελεί γνωστό παραδοσιακό φυτό που χρησιμοποιείται για την τόνωση των αμυντικών δυνάμεων του σώματος .

→ Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα δισκίο κάθε μέρα θα  ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σας και θα συμπληρώσει ιδανικά τα μέσα πρόληψης ενάντια στις ιώσεις. Έχει εκπληκτική γεύση λεμόνι και περιέχει γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

Probiozen για την εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας

Το Probiozen από την Power Health αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής για την εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας και την ανακούφιση από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Περιέχει προβιοτικά, πρεβιοτικά και ρίγανη. Αποτελεί φυσική βοήθεια για την υγεία και την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου και των άλλων βλεννογόνων. Αρκεί μία κάψουλα την ημέρα, η οποία αποδίδει 3 δισεκατομμύρια ζωντανά και ενεργά προβιοτικά.

 

Ανέβασε την ψυχολογία σου και τις αντοχές σου με Vitamin B50 Complex

Περιέχει στην ιδανική ποσότητα τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στη στήριξη του νευρικού συστήματος, της καλής ψυχολογίας, καθώς και στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού για παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα την μείωση της κούρασης και της ατονίας.

→ Καταπολεμάει και νικάει το… σύμπλεγμα της καθημερινότητας, κακή ψυχολογία, άγχος, ατονία, κούραση, αδύναμα μαλλιά, νύχια, θαμπό δέρμα.

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*