Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΤΟΠΙΑ

Παραμυθένιοι Φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ευρώπη!

Για όσους από εσάς δεν ξέρετε πως να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο της άδειας σας, αλλά και για όσους θέλετε να ξεφύγετε από την καθημερινότητα στοχεύοντας σε εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα….,

σας προτείνουμε τους 2 πιο παραμυθένιους φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ευρώπη και σας γεμίζουμε με ιδέες!

1.ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ / ΓΑΛΛΙΑ (Strasbourg)

Είναι η πρωτεύουσα της λιλιπούτειας επαρχίας της Αλσατίας, μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι!

Διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ, έναν από τους παραποτάμους του Ρήνου, ο οποίος είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπάρχουν και πολλά κανάλια σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης. Αποτελεί ένα μαγευτικό προορισμό με τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά σπίτια με τις επικλινείς στέγες και πολλά αξιοθέατα. Αξίζει να επισκεφτείς τον καθεδρικό Notre Dame όπου μπορείς να δεις από κοντά το αστρονομικό ρολόι με τα ξύλινα γλυπτά που παρελαύνουν στις 12.30, αλλά και το παλάτι Rohan που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και στεγάζει το Αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο Διακόσμησης και των Καλών Τεχνών.  Μπορείς επίσης να θαυμάσεις την άπλετη θέα από το φράγμα Vauban του 17ου αιώνα και να βρεθείς στην πλατεία Republique με τα μνημεία – ενθύμια της γερμανικής περιόδου της πόλης το 19ο αιώνα.

2. ΜΠΡΥΖ / ΒΕΛΓΙΟ  (Bruges)

Τα παραμύθια δεν τελειώνουν, έχουν συνέχεια στη ρομαντική πόλη Μπρυζ της Γαλλίας με κανάλια και λίμνες όπου φιλοξενούν παρελάσεις κατάλευκων κύκνων, πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια όπου μοιάζουν σαν να βγήκαν κατευθείαν από ιπποτικές εποχές, επιβλητικούς καθεδρικούς ναούς, μπαρόκ αγάλματα και πλατείες με άρωμα σοκολάτας! Η κεντρική πλατεία της Μπρυζ αποτελεί και την καρδιά της, όπου εκεί ξεχωρίζει το σύμβολο της πόλης, το Belfort, ένα πανύψηλο καμπαναριό, από την κορυφή του οποίου μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα αλλά και τον ήχο των 47 καμπανών που χτυπούν ασταμάτητα από τον 18ο αιώνα – αν φυσικά αντέξετε να ανεβείτε τα 366 σκαλιά που οδηγούν σε αυτές. Ρομαντικό spot αποτελεί η λίμνη του Minnewater, στην άκρη της πόλης όπου για να φτάσετε θα πρέπει πρώτα να περπατήσετε από τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης, περνώντας από τον πύργο του Ναού της Παναγίας, που αποτελεί το ψηλότερο τούβλινο κτίριο της Ευρώπης και φιλοξενεί το μοναδικό γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου.

                                        Και το παραμύθι συνεχίζεται……..!

 

Φωτεινή Αγγέλη

Συντάκτρια 2happyblog-2happysite

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*