Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια ημέρα ύπνου 2019

Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου έχει θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Σύλλογο Ύπνου με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού. Ο ύπνος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της καλής υγείας μαζί με την ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση.

Το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι: «Καλός Ύπνος, Υγιεινή Ζωή», με στόχο να δώσει έμφαση στην σπουδαιότητα του ύπνου στην ποιότητα της ζωής του ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο κύκλος ύπνου-εγρήγορσης ρυθμίζεται από μία ορμόνη που παράγει ο οργανισμός μας, τη μελατονίνη. Το ρολόι του οργανισμού μας ελέγχει πόση μελατονίνη παράγεται κατά τη διάρκεια του 24ώρου ώστε να επιτευχθεί ο ύπνος ή η πρωινή αφύπνιση. Στην ιατρική επιστήμη υπάρχει σχεδόν ομοφωνία ότι ένας ύπνος που διαρκεί 7 έως 8 ώρες, συμβάλλει στην σωματική και πνευματική ευεξία του ενηλίκου.

Όχι μόνο ο βραδινός αλλά και ο μεσημεριανός υπνάκος συμβάλλει στην υγεία και δεν θα πρέπει να ενοχοποιείται. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η συνήθεια του μεσημεριανού ύπνου στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την υγιεινή μεσογειακή διατροφή, συμβάλλουν σε ένα πιο υγιές καρδιαγγειακό «προφίλ» του πληθυσμού.

Tips για έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο!

#1. Φροντίζουμε να φτιάξουμε το βιολογικό ρολόι ύπνου ξαπλώνοντας το αργότερο στις 00.00 το βράδυ και συμπληρώνοντας τις 7-8 ώρες ξεκούρασης.

#2. Είναι προτιμότερο να χαλαρώνουμε πριν από τον ύπνο με ένα βιβλίο και να αποφεύγουμε τις μπλε συσκευές φωτός, κινητά, laptop, τηλεοράσεις καθώς προκαλούν υπερένταση.

#3. Επιλέγουμε ελαφρά βραδινά γεύματα και τα καταναλώνουμε τουλάχιστον 2 ώρες πριν κοιμηθούμε.

#4. Αν το πρόγραμμα μας δεν είναι εύκολο καθημερινά ή υποφέρουμε ανά περιόδους από άγχος που προκαλεί διαταραχές ύπνου υπάρχει μία ασφαλής και φυσική λύση μέσω συμπληρωμάτων διατροφής που προάγουν τον ευεργετικό και ξεκούραστο ύπνο.

Power Health Classics Platinum Cool Night 

Συμπλήρωμα διατροφής με χαμομήλι και ιβίσκο που συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί.

Terranova Smooth Mag 

Βελτιώνει τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου, 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.

Naturactive Seriane Sleep

Διευκολύνει την έλευση του ύπνου και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, με θαλάσσιο μαγνήσιο, μελλισόχορτο και βιταμίνη Β6.

 

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*