Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

Πάμε camping; Οδηγός επιβίωσης!

Πάμε Camping;

Μήπως όταν σου έγινε η ερώτηση, μέχρι να δώσεις την απάντηση σου μεσολάβησε ενός λεπτού σιγή κατά την οποία άλλαξες δύο χρώματα, ξαφνικά ένας κόμπος άρχισε να ανεβαίνει στο λαιμό σου, ένιωσες κάτω από το δέρμα σου το αίμα να σου προκαλεί ένα γαργαλητό ανατριχίλας και άρχισες να βλέπεις τα τοιχώματα της σκηνής να έρχονται εγκλωβιστικά καταπάνω σου;  

Αν ναι, τότε σίγουρα δεν είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για μία τέτοια εμπειρία! 

Αν η απάντηση όμως στην ερώτηση ήταν από ουδέτερη έως θετική τότε ήρθε η ώρα να προετοιμαστείς κατάλληλα για να απολαύσεις την εμπειρία στο έπακρο!

Το camping σου προσφέρει τη δυνατότητα να έρθεις σε μεγαλύτερη επαφή με τη φύση, το πόσο μεγαλύτερη αυτό θα το επιλέξεις εσύ ανάμεσα στο οργανωμένο και στο ελεύθερο camping, σου στερεί όμως τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα γίνεις ερημίτης, θα έχεις όσα πραγματικά χρειάζεσαι δίπλα σε μία παραλία!

Αυτή η επιλογή των διακοπών σίγουρα προβλέπει μία παραπάνω προετοιμασία, γι΄αυτό σου έχουμε τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης ώστε να μη χρειαστεί ούτε στιγμή να δυσανασχετήσεις ή να νιώσεις ότι σου λείπει κάτι!

#1. Επιλογή σκηνής

Η σκηνή είναι ουσιαστικά το σπίτι σου για τις μέρες που έχεις επιλέξει, επομένως είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις άνετα και όχι αποπνικτικά. Αναλόγως με το μέρος των διακοπών σου βουνό ή θάλασσα χρειάζεται να κάνεις και την ανάλογη επιλογή καθώς είναι διαφορετικές οι συνθήκες και οι ανάγκες. Φρόντισε να υπολογίσεις σωστά τα άτομα για να υπάρχει η απαραίτητη άνεση. Ένας άγραφος κανόνας κάμπινγκ λέει πως αν η σκηνή είναι για 4 άτομα στην πράξη κάνει για 2 και ούτε καθεξής. Το ύψος είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας ώστε να μπορείτε άνετα να στέκεστε όρθιοι αλλά και για να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας. Προσοχή στην επιλογή του υλικού της σκηνής, φρόντισε να έχει:

  • διπλό πανί
  • καλή αντηλιακή προστασία (προστασία UV)
  • αδιαβροχοποίηση
  • θερμοκόλληση στις ραφές
  • πάτωμα τύπου bucket για να αποτρέπει τα νερά να μπαίνουν μέσα
  • καλή ποιότητα στις μπανέλες και στους ακροδέκτες για να μην σπάνε εύκολα.

#2. Τοποθεσία στησίματος

Αν έχεις επιλέξει κάτι πιο οργανωμένο τότε η τοποθεσία του στησίματος δεν θα σε ταλαιπωρήσει, ειδάλλως πρέπει να λάβεις υπόψη σου παραμέτρους όπως:

  • να μην είναι κοντά στη θάλασσα για να αποφύγεις απρόοπτα
  • να μην είναι σημείο με πέτρες
  • να μην υπάρχουν πολλά εύθραυστα κλαδιά
  • το μέρος να είναι σκιερό

#3. Βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχεις μαζί σου

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για να απολαύσεις την εμπειρία, γι’ αυτό φρόντισε να επιλέξεις ένα καλό και μαλακό sleeping bag. Για εσένα που θέλεις ακόμη μεγαλύτερη άνεση τότε θα χρειαστείς και ένα ειδικό στρώμα camping είτε με αφρολέξ που τυλίγεται εύκολα είτε με αέρα, φυσικά σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι και μία τρόμπα με μπαταρία για να μην ταλαιπωρείσαι με τις χειροκίνητες. Ας δούμε τα επιπλέον απαραίτητα:

  • σεντόνια, μαξιλαροθήκες
  • φακός και εφεδρικές μπαταρίες
  • ένας σουγιάς πάντα χρειάζεται
  • φυσικά το mini ψυγειάκι σου γεμάτο προμήθειες
  • καρεκλάκια που να μπαίνουν στην άμμο
  • άκρως απαραίτητα τα φαρμακευτικά Kit για την αντιμετώπιση μικροτραυματισμών
More Sept Φαρμακείο Τσέπης

  • προϊόντα ανακούφισης τσιμπημάτων από έντομα ακόμη και μέδουσα
Intermed The Skin Pharmacist SOS Bites Soothing Gel, για Ανακούφιση από Τσιμπήματα

Repel After Bite

#4. Αντικουνουπική προστασία

Την επισημαίνουμε ως ξεχωριστή κατηγορία καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα. Οι μολυσματικές ασθένειες που μεταδίδονται κατά καιρούς μέσα από τσιμπήματα κουνουπιών είναι αρκετές και φυσικά σε ένα ανοιχτό μέρος αποτελείς την ιδανική τροφή για τα κουνούπια. Κράτησε τα μακριά με την κατάλληλη προστασία.

Repel Εντομοαπωθητικό Spray 

#5.  Καλή παρέα – Καλή διάθεση

Πέμπτο και ίσως το σημαντικότερο! Για να βιώσεις μαγευτικά την εμπειρία του camping παίζει μέγιστο ρόλο η καλή παρέα, διότι η φύση εκδηλώνει όλες τις πτυχές του εαυτού μας, καλές και κακές, οπότε το να γνωρίζεις αρκετά τα άτομα που θα συμβιώσεις εκείνες τις ημέρες είτε να έχετε κάνει τουλάχιστον μία φορά διακοπές μαζί είναι εξέχουσας σημασίας.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι άκρως απαραίτητα για την άνεση σου δίπλα στη φύση…
όμως την εμπειρία του camping την κάνει υπέροχη η καλή παρέα!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*