Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΝΕΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο τρόπος να ελκύουμε θετικά πράγματα και όσα επιθυμούμε στη ζωή μας!

Η αυτοβελτίωση είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους, καθώς μέσα από αυτή εξελισσόμαστε τόσο εμείς σαν άνθρωποι όσο και η κοινωνία μας. Το ταξίδι της αυτοβελτίωσης αποτελεί αρχικά ένα ταξίδι αγάπης προς τον εαυτό μας, ένα ταξίδι μέσα από το οποίο μαθαίνουμε να αλλάζουμε σκέψη και τρόπο ζωής ελκύοντας θετικές ενέργειες και διαμορφώνοντας ο καθένας μας τη ζωή του όπως ακριβώς την επιθυμεί!

Η Roxie Nafousi, συγγραφέας του βιβλίου Manifest και η Giselle La Pompe-Moore, συγγραφέας του Take It In μοιράζονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το πώς να εκδηλώνουμε στη ζωή μας οτιδήποτε θέλουμε ή επιθυμούμε! Ναι, οτιδήποτε, όπως αναφέρουν και οι ίδιες!

Τι θα πει ο όρος “manifesting” ή αλλιώς θετική εκδήλωση στη ζωή μας;

Ο όρος manifest είναι αντίστοιχος του “νόμου της έλξης” είναι μια πρακτική που μας επιτρέπει να φέρουμε αυτό που επιθυμούμε περισσότερο στη ζωή μας μέσω των σκέψεων, της οπτικοποίησης, της έλξης, των πεποιθήσεων και της δράσης.

Η Roxie όπως αναφέρει από τις δικές της εμπειρίες «Με ρωτάνε άνθρωποι, “Πώς κάνεις αυτή την εκδήλωση;” αλλά δεν είναι κάτι που κάνεις, είναι κάτι που είσαι – είναι τρόπος ζωής»!

 

                                             Roxie Nafousi, συγγραφέας του Manifest: 7 Steps to Living Your Best Life

Η συγγραφέας αναφέρει πως άλλαξε τη ζωή της όταν βρισκόταν σε ένα κομβικό σημείο. «Βασικά ήμουν στον πάτο για πολύ καιρό στα 20 μου, υπέφερα από πολύ σοβαρή κατάθλιψη και εθισμό», θυμάται. Τότε ήταν που ένας φίλος της τη μύησε στην εκδήλωση θετικής ενέργειας και ξεκίνησε ένα ταξίδι καλλιέργειας της αυτοεκτίμησης και της αγάπης για τον εαυτό της.

«Χρησιμοποιούσα την εκδήλωση για να χτίσω και να αλλάξω πραγματικά όλη μου τη ζωή με κάθε τρόπο», «Αυτό που θέλω να καταλάβουν οι άνθρωποι είναι ότι η θετική εκδήλωση είναι στην πραγματικότητα μια πρακτική αυτο-ανάπτυξης, είναι κάτι που σας δίνει τη δυνατότητα να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας».

Ομοίως, η Giselle La Pompe-Moore, συγγραφέας του Take It In διαπίστωσε ότι η θετική εκδήλωση άλλαξε τη ζωή της αλλά και το πώς βλέπει τον κόσμο. Μεγαλώνοντας στην Καθολική εκκλησία πίστευε ότι έπρεπε να περιμένει να της συμβούν πράγματα. «Δεν συνειδητοποίησα τότε ότι μπορούσα εγώ να είμαι αυτή που θα δημιουργήσει τα πράγματα στη ζωή μου», προσθέτει.

Η θετική εκδήλωση δεν περιλαμβάνει απλώς το να σκέφτεστε τα όνειρα σας και να περιμένετε να πραγματοποιηθούν. Η δράση παίζει βασικό ρόλο στη διαδικασία!

                                           Giselle La Pompe-Moore, συγγραφέας του Take It In: Do the inner work. Create your best damn life

Πως λειτουργεί η θετική εκδήλωση;

Ενώ ορισμένα στυλ εκδήλωσης, για παράδειγμα ο Νόμος της Έλξης, υποδηλώνουν ότι η σκέψη από μόνη της είναι αρκετή για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας, αυτή η νέα εποχή εκδηλώσεων βλέπει τα πράγματα ελαφρώς διαφορετικά. Η ιδέα ότι η συχνότητα και οι κραδασμοί σας προσελκύουν ευχάριστα πράγματα εξακολουθεί να παίζει ρόλο, αλλά κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, είναι η δράση που μπαίνει στην πρώτη γραμμή.

→ Οι μελέτες της Δρ Carol Dweck για τη νοοτροπία ανάπτυξης μας δείχνουν πως το “να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι, το κάνει πιο πιθανό να το πετύχεις όταν συνδυάζεται με ενεργό δράση για να φτάσεις σε αυτόν τον στόχο.”

→ Έχει επίσης να κάνει με τη δημιουργία της αίσθησης ότι έχετε επιτύχει τον στόχο σας ή ότι έχετε λάβει αυτό που επιθυμείτε περισσότερο! Όπως εξηγεί η Dr Tara Swart στο βιβλίο της, The Source, ” ο εγκέφαλος παλεύει να μας πει τη διαφορά μεταξύ ενός πραγματικού γεγονότος και ενός φανταστικού.”

Για παράδειγμα, η οπτικοποίηση μιας αγχωτικής κατάστασης στο μυαλό, δημιουργεί μια φυσιολογική αλλαγή στο σώμα με φανταστικό στρες. Επομένως, η οπτικοποίηση ενός στόχου που θέλετε να επιτύχετε ή ενός συναισθήματος που επιθυμείτε, βάζει το μυαλό και το σώμα σας σε ένα μέρος όπου ήδη αυτό συμβαίνει. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι είναι επίσης σημαντικό να απεικονίσετε τα βήματα προς τον στόχο σας για την τελική επιτυχία!

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη θετική εκδήλωση για τα πάντα στη ζωή μου;

«Μπορείτε κυριολεκτικά να εκδηλώσετε θετικά οτιδήποτε επιθυμείτε», εξηγεί η Roxie. «Πάντα λέω, το μόνο όριο είναι το όριο του μυαλού σου». Είτε ονειρεύεστε ένα νέο σπίτι, τη μεγάλη αγάπη της ζωής σας ή μια γενική αίσθηση ικανοποίησης, μπορείτε να το εκδηλώσετε στη ζωή σας!

«Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό να καταλάβουμε, είναι ότι πως δεν το επιθυμούμε απλώς ή το οραματιζόμαστε… είναι σημαντικό να καταβάλουμε προσπάθεια και να την εφαρμόσουμε στη ζωή μας!», προσθέτει η Roxie. “Πρέπει να ισχυροποιήσετε αυτή την πίστη στον εαυτό σας, να καλλιεργήσετε την αγάπη για τον εαυτό σας, να αγκαλιάσετε την ευγνωμοσύνη ώστε να ενδυναμώσετε πρώτα τον εαυτό σας για να το πραγματοποιήσετε!”

Γιατί το manifesting ή αλλιώς “θετική εκδήλωση” δεν λειτουργεί σε εμένα;

Εάν διαπιστώσετε ότι αυτό που θέλετε να εκδηλώσετε περισσότερο στη ζωή σας δεν λειτουργεί, δεν εμφανίζεται… είναι καιρός να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δείτε τι πραγματικά το εμποδίζει.

“Συνήθως, ο λόγος που οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να εκδηλώσουν κάτι στη ζωή τους, είναι επειδή εξακολουθούν να έχουν φόβο και αμφιβολία γύρω από αυτό“, εξηγεί η Roxie. “Είναι ουσιαστικά τα δύο εμπόδια. Περιλαμβάνουν τις ανασφάλειές μας, πιθανά συναισθήματα αναξιότητας μας, την αμφιβολία μας και την αδυναμία μας να καλέσουμε ό,τι επιθυμούμε», προσθέτει.

«Όλα εκδηλώνονται από την αυτοεκτίμηση μας και τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις μας για το τι μας αξίζει», εξηγεί η Roxie. «Αυτό σημαίνει ότι όταν έχουμε αυτές τις αμφιβολίες μέσα μας, αυτές τις ανασφάλειες στο δρόμο, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να φτάσουμε σε αυτά τα όνειρα».

Η Gisele συμφωνεί ότι το κλειδί για την θετική εκδήλωση είναι να κοιτάξουμε προς τα μέσα, στην εμπειρία μας. «Πρόκειται για τις προσωπικές εμπειρίες, το σύστημα πεποιθήσεων, τις αμφιβολίες και τους φόβους που μπορεί να κουβαλάτε και οι οποίοι δεν σας επιτρέπουν να δείτε για το πόσα είσαστε ικανοί να πετύχετε». Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι μεγαλώνεις σε ένα οικονομικά ανασφαλές νοικοκυριό όπου αυτή η οικονομική ασφάλεια σε κάνει να αισθάνεσαι αδύνατος/η λόγω υποσυνείδητων αυτοπεριοριστικών πεποιθήσεων.

→ Η αναγνώριση αυτών των πεποιθήσεων και η υπέρβασή τους είναι το κλειδί!

Είναι επίσης σημαντικό να κοιτάξουμε τον εξωτερικό κόσμο και πώς αυτός θα μπορούσε να μας επηρεάσει. «Το εξωτερικό στοιχείο είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα και ο αντίκτυπος που έχει σε όλους μας», λέει η Gisele. Προσθέτει ότι παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν τον ρατσισμό, τη φτώχεια, τα τραύματα, ακόμη και το να είσαι απλώς γυναίκα στη σημερινή κοινωνία.

“Για μένα, η πιο πλούσια μορφή εκδήλωσης είναι απλώς η αλλαγή και η εμφάνιση στον κόσμο με διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο που ζούσαμε πριν, τότε όλα αλλάζουν!”

Πως να χρησιμοποιήσω τη “θετική εκδήλωση”;

Το ταξίδι του καθενός θα είναι διαφορετικό αλλά στο βιβλίο της, Manifest, η Roxie περιγράφει επτά βασικά βήματα για τη διαδικασία.

Ξεκαθαρίστε το όραμά σας

Δεν είστε σίγουροι για το τι θέλετε να εκδηλώσετε στη ζωή σας; Μην ανησυχείτε, μπορείτε να εστιάσετε σε ένα συναίσθημα και όχι σε ένα φυσικό πράγμα. Η Roxie συμβουλεύει να σκεφτείτε ποιος θέλετε να γίνετε και πώς θα νιώθει αυτό το άτομο, τις συνήθειες που έχει στη ζωή του και τι ακριβώς κάνει κάθε μέρα. Ο διαλογισμός είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να εμβαθύνετε σε αυτό. Ένας πίνακας οραματισμού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους στόχους σας και να σας ενθαρρύνει να εργαστείτε για να τους πετύχετε.

Αφαιρέστε τον φόβο και την αμφιβολία

Χωρίς αυτο-αγάπη και αυτοεκτίμηση, δεν θα μπορείτε να εκδηλώσετε τίποτα. «Όλοι αξίζουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και να έχουμε τη ζωή που μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις και ικανοποιημένοι», μας λέει η Roxie. Το να κατανοήσετε που βασίζονται οι φόβοι και οι αμφιβολίες σας και να τους ξεπεράσετε, αυτό θα καθαρίσει οποιοδήποτε υποσυνείδητο μπλοκάρισμα στη διαδικασία και έτσι θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε το όραμά σας.

Αλλάξτε τη συμπεριφορά σας

Παρά το τι μπορεί να πιστεύουν ορισμένοι, η δράση είναι το κλειδί για τη διαδικασία εκδήλωσης. Πρέπει να ευθυγραμμίσετε τη συμπεριφορά σας προς τα εκεί ώστε να πετύχετε τους στόχους σας, να γεμίζετε αυτοπεποίθηση και να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας. Η εκδήλωση δεν είναι μια παθητική διαδικασία.

Ξεπεράστε τις δοκιμασίες του σύμπαντος

Στη ζωή θα αντιμετωπίζετε πάντοτε προκλήσεις, έτσι και στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης και της θετικής εκδήλωσης. Η Roxie περιγράφει στο βιβλίο της ότι αυτά τα τεστ μπορεί να έρθουν με τη μορφή εμποδίων, ανθρώπων ή προκλήσεων. Για να ξεπεράσετε αυτές τις δοκιμασίες, θα πρέπει να συνεχίσετε να πιστεύετε ακράδαντα στον εαυτό σας και να τον αγαπάτε ώστε να συνεχίσει να προχωρά!

Γεμίστε ευγνωμοσύνη

«Αυτό το ονομάζω γλυκό σημείο στη ζωή», μας λέει η Roxie. «Είναι το γεγονός πως ξέρεις πού θέλεις να πας, ενώ είσαι πλήρως βυθισμένος στην ευγνωμοσύνη για αυτό που ήδη έχεις.»

“Αγκαλιάζοντας την ευγνωμοσύνη και  καθιστώντας την σε μία τακτική πρακτική, εκπαιδεύουμε το μυαλό μας να επικεντρώνεται στο καλό και να αλλάζει τη νοοτροπία μας. Είναι ένα από τα ομορφότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την ευημερία μας”.

“Ο Δρ Joe Dispenza προτείνει έναν τρόπο εξάσκησης: Η ευγνωμοσύνη τρεις φορές την ημέρα, τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι η ευγνωμοσύνη δεν επηρεάζει μόνο το πώς νιώθουμε, αλλά επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τα κύτταρα μας. Επομένως, είναι πραγματικά ισχυρή και υποστηρίζεται από την επιστήμη .”

Μετατρέψτε το φθόνο σε έμπνευση

«Η σύγκριση με άλλους μπορεί πραγματικά να εμποδίσει το ταξίδι μας προς τα εκεί που θέλουμε να πάμε… Ο φθόνος είναι φυσιολογικός, όλοι τον βιώνουμε και δεν χρειάζεται να κρίνουμε τους εαυτούς μας για αυτό», εξηγεί η Roxie, «Αλλά, πώς μπορούμε να μετατρέψουμε αυτόν τον φθόνο σε κάτι θετικό που θα μας πάει μπροστά;»

«Για παράδειγμα οι γυναίκες που υποστηρίζουν τις γυναίκες είναι κάτι τόσο ευχάριστο!  Όσο περισσότερο μπορείς να εμπνέεις τους ανθρώπους γύρω σου, αντί να ενεργείς από μια θέση ζήλιας και να τους τραβάς προς τα κάτω, τόσο πιο ωραίος θα γίνεται ο κόσμος και τόσο πιο δυνατή η θετική μας εκδήλωση» προσθέτει.

Εμπιστοσύνη στο σύμπαν

Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα της Roxie, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε το σύμπαν και πως θα σας φέρει αυτό που χρειάζεστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή! Αυτό μας βοηθά επίσης να αξιοποιήσουμε την υψηλή διάνοια και ενέργεια του σύμπαντος, μέσω της εμπιστοσύνης και της ευγνωμοσύνης. «Αν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτήν την υψηλή συχνότητα δόνησης, προσελκύουμε περισσότερη αφθονία σε εμάς».

“Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε αν εργαζόμαστε εσωτερικά και αναλαμβάνουμε δράση στον κόσμο ταυτόχρονα!”

 

Πηγή: Red/Psychology