Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

DIY

Ο σοκολατένιος κορμός Swiss Roll της Mary Berry, που θα λατρέψεις αυτές τις γιορτές!

Η πιο όμορφη και γιορτινή περίοδος του χρόνου πλησιάζει, και αναφερόμαστε φυσικά στα Χριστούγεννα!

Κάθε μέρα μπορεί να είναι γιορτινή αρκεί εμείς να της δίνουμε τη διάθεση και το χρώμα που θέλουμε! Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε από τώρα απολαμβάνοντας ένα φρουτώδες κόκκινο ή ζεστό κρασί στο ποτήρι μας όσο θα ετοιμάζουμε το εκπληκτικό σοκολατένιο γλυκό της Mary Berry, της Αγγλίδας chef and food writer!

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 65 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 40 γρ κακάο σε σκόνη

Για το γλάσο και την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 450 ml διπλή κρέμα
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • 275 γρ μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα 33 × 23 εκατοστών και την στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.Σε αυτήν θα ψήσουμε το παντεσπάνι για δημιουργήσουμε μετά το swiss roll.

Για το παντεσπάνι:

Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμη μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο στο μπολ με τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν όλα κακάο και αλεύρι στο μείγμα των αυγών.

Αδειάζουμε το μείγμα στη στρωμένη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα στις γωνίες. Ψήνετε στη μέση του προθερμασμένου φούρνου για 8 με 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε λίγο να κρυώσει.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού στην επιφάνεια που θα δουλέψετε. Αναποδογυρίστε το κέικ της φόρμας πάνω στο χαρτί, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί με το οποίο ψήθηκε και με τη βοήθεια του νέου αντικολλητικού τυλίγουμε σιγά σιγά σε ρολό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όσο κρυώνει το κέικ φτιάχνουμε το γλάσο.

Για το γλάσο:

Λιώστε τη σοκολάτα και 300 ml από την κρέμα σε μπεν μαρί (προσοχή να μην υπερθερμανθεί, το μπολ δεν πρέπει να ακουμπήσει το νερό). Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει (αυτό το γλάσο πρέπει να είναι πολύ πηχτό).

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός. Ξετυλίξτε το κρύο ελβετικό ρολό (swiss roll) και αφαιρέστε το χαρτί. Απλώστε το ένα τρίτο της άχνης στην επιφάνεια, στη συνέχεια απλώστε από πάνω τη σαντιγί από την σκέτη κρέμα γάλακτος και ρολάρετε ξανά σφιχτά. Κόψτε το ένα τέταρτο του κέικ από τη μία άκρη με διαγώνια φορά και μεταφέρετε το μεγάλο κομμάτι κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και τοποθετήστε το κομμένο άκρο στο πλάι του μεγάλου κέικ σαν φτιάχνετε ένα κορμό με ένα κλαδί.

Καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ με τη λιωμένη μαρμελάδα βερίκοκο. Βάλτε το γλάσο σοκολάτας σε ένα κορνέ ή σακουλάκι κορνέ με ακροφύσιο αστέρι. Περάστε μακριές χοντρές γραμμές κατά μήκος του κέικ, καλύπτοντας πλήρως το κέικ, ώστε να μοιάζει με το φλοιό ενός δέντρου. Καλύπτουμε κάθε άκρη του με άχνη ή μπορούμε να το αφήσουμε και έτσι.

Έτοιμο να το απολαύσουμε μαζί με την παρέα μας!

Πηγή: redonline.uk

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*