Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

Οι 15 κορυφαίες τάσεις διακόσμησης σπιτιού το 2021

Το Cottage στυλ, εξοχικές δηλαδή νότες, οι σκούροι πράσινοι τοίχοι και τα αποξηραμένα λουλούδια είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις διακόσμησης σπιτιού που έχουν ξεκινήσει ήδη να χρησιμοποιούν οι Interior designers παγκοσμίως για το 2021. Είτε σχεδιάζετε μια πλήρη ανακαίνιση είτε  να ανανεώσετε ένα δωμάτιο, επιτρέψτε σε αυτές τις τάσεις να σας εμπνεύσουν! 

Το Cottagecore και μερικά από τα στυλ που μας συνδέουν με τον έξω κόσμο και τη φύση αυξάνονται συνεχώς σε δημοτικότητα, όπως για παράδειγμα τα παράθυρα οροφής τα οποία βελτιώνουν δραματικά έναν εσωτερικό χώρο καθιστώντας τον πιο ελαφρύ, πιο ευρύχωρο, με περισσότερο φως κάτι που πιθανότατα θα άρεσε στην πλειοψηφία!

1. Cottagecore

Αξιοποιώντας την επιθυμία να είμαστε κοντά στη φύση, το cottagecore έχει να κάνει με το να έρθει πραγματικά η φύση στο σπίτι σου! Σε καναπέδες, μαξιλάρια, ταπετσαρίες, κάδρα, αληθινά φυτά εσωτερικού χώρου όπου όλα μαζί δίνουν μία παλαιά αίσθηση κομψότητας. 

2. Αποξηραμένα λουλούδια

Δεύτερη θέση σε δημοτικότητα καταλαμβάνουν τα αποξηραμένα λουλούδια – μια τάση επίσης φημισμένη για τη μεγαλύτερη σύνδεσή της με τη φύση. Μερικές από τις αποξηραμένες συνθέσεις που δίνουν κομψότητα στο σπίτι περιλαμβάνουν σιτάρι, δελφίνιο, λαγοουρά,γρασίδι της πάμπας, ερείκη, λεβάντα. Μπορείτε να τα βρείτε στα φυσικά τους αποξηραμένα χρώματα ή βαμμένα.

3. Καθρέφτης αντίκα

Ένας καθρέφτης δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Χρησιμοποίησε έναν ή περισσότερους ανά σημεία και προτίμησε κάποιον με γυαλισμένο πλαίσιο χαλκού, καθώς αυτό θα του δώσει την αίσθηση του vintage.

4. Γυάλινη οροφή

Με την ονομασία roof lanterns (φανάρια οροφής) η γυάλινη οροφή δίνει έναν άλλο αισθητικό και φωτεινό αέρα στο σπίτι!  Πρόκειται για αρχιτεκτονικά φανάρια που αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης οροφής για να παρέχουν φυσικό φως στο δωμάτιο.

5. Πάτωμα ψαροκόκκαλο

Δείχνει τέλειο αν θέλετε να αποδώσετε αυτήν την παραδοσιακή αίσθηση στο χώρο!

6. Κουζίνες σε σκούρο μπλε

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι σκούρες μπλε κουζίνες έχουν μπει λίστα των προβλεπόμενων τάσεων. Παρουσιάζουν αύξηση στη χρήση και πλημμυρίζουν από εικόνες σπιτιών συχνά το Ιnstagram. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού θα αξιοποιήσουν αυτήν την τάση για να δώσουν έναν αρχοντικό τόνο. Είστε αρκετά γενναίοι για να το δοκιμάσετε;

7. Παράθυρα οροφής

Μιλήσαμε για γυάλινη οροφή, τώρα ας μιλήσουμε για παράθυρα οροφής! Με πολλούς από εμάς να περνάμε ακόμη αρκετό χρόνο στο σπίτι, το 2021 οι ιδιοκτήτες που θα ανακαινίσουν ή θα αγοράσουν σπίτι θα το αναζητήσουν! Μπορεί να είναι σύνηθες στο εξωτερικό όμως έχει αρχίσει η τάση να έρχεται και στη χώρα μας καθώς αποτελεί έναν από του πιο έξυπνους τρόπους για να φωτίσει ένας χώρος. Τα παράθυρα οροφής – επίσης γνωστά ως φεγγίτες – είναι εξαιρετικοί τρόποι για να υπάρχει στο σπίτι ξεκάθαρα φυσικό φως!

8. Το στυλ Japandi

Γνωστό ως ιαπωνικός μινιμαλισμός, για να επιτευχθεί αυτή η τάση έχει να κάνει με την ανάμειξη στοιχείων ιαπωνικών και σκανδιναβικών επίπλων. Το look είναι μίνιμαλ, λειτουργικό, ζεστό και ήρεμο, με πινελιές wabi-sabi αποπνέοντας μία φυσική αρμονία!

9. Βρύσες χαλκού

Ανανεώστε το μπάνιο ή την κουζίνα σας με χάλκινες βρύσες. Είναι ένας κομψός τρόπος για να αναβαθμίσετε το χώρο σας με κάτι μικρο διακοσμητικά αλλά που θα αλλάξει την αίσθηση όλου του χώρου.

10. Σκούροι πράσινοι τοίχοι

Φέρτε στοιχεία του φυσικού κόσμου στο σπίτι σας με ελαφρώς σκοτεινά αλλά γήινα πράσινα. Εκτός από την ενίσχυση της σύνδεσής μας με τη φύση, είναι η τέλεια απόχρωση για εκείνους που αγαπούν τα σκούρα χρώματα. 

11. Σκανδιναβικό στυλ

Ενώ το σκανδιναβικό στυλ δεν είναι μια νέα τάση, το 2021 θα δούμε περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού να αγκαλιάζουν τη φυσική, απαλή αίσθηση του. Από επιλογές επίπλων έως σχέδια διακόσμησης τα σπίτια σε σκανδιναβικό στυλ χαρακτηρίζονται από απλότητα, προσδίδοντας αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης, ειδικότερα σε μικρούς χώρους. Πρωτοεμφανίστηκε το 1950. 

12. Πλακάκια σε στυλ γοργόνας

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό τοίχο στην κουζίνα ή το μπάνιο σας; Το μοναδικό πλακάκι γοργόνας θυμίζει ένα στυλ της δεκαετίας του 1920 και επιστρέφει σε σπίτια που θέλουν να αναβιώσουν το κάτι παλιό!

13. Μακραμέ

Τα μακραμέ δίνουν στο σπίτι μια πραγματικά ρουστίκ αίσθηση. Από τα μακραμέ τοίχου, μέχρι τις μακραμέ κρεμαστές γλάστρες, οι επιλογές είναι ατελείωτες, και φυσικά αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας.

14. Επένδυση τοίχου

Οι τοίχοι με ξύλινη επένδυση ίσως κάποτε προορίζονταν για βιβλιοθήκες και βαριά αρχοντικά σαλόνια, αλλά έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλείς στα σπίτια φέτος σε διάφορα δωμάτια. Επιστρέφοντας με κομψούς και μοντέρνους τρόπους, τα ξύλινα πάνελ τοίχου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο σπίτι σας.

15. Ρουστίκ αισθητική

Αν θέλετε να επιτύχετε ένα ρουστίκ στιλ στο σπίτι σας, σκεφτείτε να αναβαθμίσετε τα παλιά έπιπλα, να διατηρήσετε το πολυκαιρισμένο ξύλο και να προσθέσετε μερικά υφασμάτινα ή ψάθινα αντικείμενα. 

Πηγή: Redonline
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*