Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΝΕΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι φωτογραφίες που πωλούνται για καλό σκοπό!

Λατρεύεις τη φωτογραφία και ειδικότερα ότι αφορά τη φύση;

Τότε πρέπει να δεις αυτό!

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Jane Goodall,  Αγγλίδα πρωτευοντολόγος και ανθρωπολόγος εργάζεται ακούραστα για την προστασία του περιβάλλοντος, εστιάζοντας την έρευνά της στους χιμπατζήδες. Οι προσπάθειές της που έχουν αποτυπωθεί σε τρεις εικόνες, μια αυτοπροσωπογραφία και δύο άλλες που παρουσιάζουν τις αξιοσημείωτες ζωές των ζώων που αφιέρωσε τη ζωή της στη διάσωση, εκθέτονται προς πώληση για καλό σκοπό μέσω της Vital Impacts.

Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε με στερεωμένη τη φωτογραφική μηχανή της σε ένα κλαδί δέντρου. Η αυτοπροσωπογραφία της Goodall συλλαμβάνει μια ήσυχη στιγμή να κοιτάζει την κοιλάδα στο Εθνικό Πάρκο Gombe Stream στην Τανζανία.

Η φωτογραφία τηs Jane Goodall

«Τραβήχτηκε, νομίζω, το 1962. Ήμουν μόνη μου, πολύ ψηλά στους λόφους και σκέφτηκα τι υπέροχη φωτογραφία θα ήταν αυτή», είπε στο Vital Impacts, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει οικονομική βοήθεια σε οργανώσεις προσανατολισμένες στην κοινότητα και είναι αφοσιωμένες στην προστασία του περιβάλλοντος. «Έπρεπε να βρω ένα μέρος όπου υπήρχε ένα δέντρο που ήταν κατάλληλο για την ισορρόπηση της κάμερας. Έπρεπε να στήσω το τρίποδο και να ψάξω μέχρι να βάλω το τρίποδο και τη φανταστική εικόνα μου να πλαισιωθούν σωστά. Αυτό ήταν τις μέρες πριν από το digital, οπότε έπρεπε να περιμένω πολύ πριν λάβω τα αποτελέσματα από το National Geographic. Ήμουν πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Λατρεύω αυτή την εικόνα.”

Μια υπογεγραμμένη εκτύπωση της εικόνας διατίθεται ως μέρος της έκθεσης προς αγορά για περιορισμένο χρόνου από τη Vital Impacts, η οποία περιλαμβάνει έργα από 100 περιβαλλοντολόγους και φωτογράφους. Paul Nicklen, James Balog, Cristina Mittermeier, Nick Brandt, Chris Burkard, Jimmy Chin, Tamara Dean, David Doubilet, Beverly Joubert, Keith Ladzinski, Jim Naughten, Maggie Steber, Joel Sartore, Tim Flach, Carol Guzy, Matthieu Paley, Xavi Bou Οι Beth Moon, Ami Vitale, Stephen Wilkes και Reuben Wu είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που εμφανίζονται.

Τα έσοδα από την πώληση θα υποστηρίξουν το Big Life Foundation, το πρόγραμμα Roots & Shoots του Ινστιτούτου Jane Goodall, το Project Ranger του Great Plains Foundation και το SeaLegacy.

Παρακάτω, μια ματιά σε μερικές από τις φωτογραφίες που είναι διαθέσιμες στο Vital Impacts!

Ένα μαγικό πρωινό στο Doubtful Sound όταν τα ρινοδέλφινα πλησίασαν  την επιφάνεια του υαλώδους νερού. Φωτογραφία από ANNIE GRIFFITHS.

 

Το φιλί.Φωτογραφία της JANE GOODALL

 

O πύργος του Barracuda περιβάλλει έναν δύτη σε ένα μοτίβο ερωτηματικών στο Sipadan, Μαλαισία. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAVID DOUBILET.r.

 

Δύο τζάγκουαρ διασώθηκαν από το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων στο νότιο Κανκούν του Μεξικού το 2008. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ STEVE WINTER.

 

Δύο γυναίκες έτοιμες για κολύμπι στη λίμνη Atitlán, Guatemala, January 1, 1996. Φωτογραφία από  AMY TOENSING.

 

Μια αρσενική καμπουροφάλαινα κατασκοπεύει και στριφογυρίζει με το θωρακικό του πτερύγιο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ TONY WU.

 

Δύο νεαρά κορίτσια από την Κιργιζία περπατούν σε ένα παγωμένο ποτάμι για να φέρουν νερό στην πηγή στην άκρη του καταυλισμού Ech Keli. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MATTHIEU PALEY.\

 

Νεαροί κυνηγοί αετών εμφανίζονται στο Bayan Ulgii της Μογγολίας, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Golden Eagle, όπου περίπου 100 Καζακστάσιοι κυνηγοί αετών συγκεντρώθηκαν για να διαγωνιστούν μπροστά σε ντόπιους και διεθνείς επισκέπτες. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ HANNAH REYES MORALES.

 

Το φεγγάρι δύει πίσω από βελανιδιές της ερήμου νωρίς το πρωί. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ AMY TOENSING.

Πηγή: VanityFair

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*