Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι ιδανικές βιταμίνες για επανόρθωση του δέρματος μετά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και το δέρμα μας έχει υποστεί «σκληρές επιθέσεις» από τον ήλιο, το θαλασσινό νερό και τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες έχουν αφήσει την επιδερμίδα μας αφυδατωμένη, ξηρή με μία αίσθηση τραβήγματος.

Ο ήλιος, πέρα από τις ευεργετικές του ιδιότητες, ευθύνεται και για πολλά δερματικά προβλήματα, κυρίως εάν δεν πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αποτέλεσμα, η επιδερμίδα να έχει ταλαιπωρηθεί χάνοντας τη φυσική φρεσκάδα και λάμψη, ειδικά στο πρόσωπο, καθώς αυτό είναι περισσότερο εκτεθειμένο.

Προτεραιότητά μας είναι να επαναφέρουμε το δέρμα μας στην αρχική ενυδατωμένη του μορφή και στη συνέχεια να συνεχίσουμε να το διατηρούμε στην ίδια υγιή κατάσταση.

⇒ Πως μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό;

Με την πολύτιμη βοήθεια συγκεκριμένων βιταμινών οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση κι έτσι συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή όψη του δέρματος.

Ποιες είναι οι ιδανικές βιταμίνες για επανόρθωση του δέρματος;
Βιταμίνη C

 Από τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά, η βιταμίνη C προστατεύει τα κύτταρά μας από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ συμβάλλει καθοριστικά στη σύνθεση κολλαγόνου και συνδετικού ιστού. Επιπρόσθετα, βοηθάει στον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, των κυττάρων που παράγουν κολλαγόνο,  μια λειτουργία που μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Με άλλα λόγια , όταν λαμβάνουμε βιταμίνη C δίνουμε ουσιαστικά στην επιδερμίδα μας την πρώτη ύλη για να συνθέσει κολλαγόνο, με αποτέλεσμα το δέρμα να διατηρεί την ελαστικότητά του και να αποτρέπεται η χαλάρωση.

Επίσης η  βιταμίνη C είναι το συστατικό που προστατεύει το εσωτερικό των φρούτων από το μαύρισμα. Την ίδια λευκαντική δράση αναπτύσσει και στο δέρμα, κάτι που ήξεραν οι γιαγιάδες μας όταν άπλωναν χυμό λεμονιού στο πρόσωπο για να έχουν λευκή και λαμπερή επιδερμίδα.

Ενίσχυσε τον οργανισμό και το δέρμα σου με την Power Health Vitamin C

Βιταμίνη Ε

Είναι ένα αρκετά ισχυρό αντιοξειδωτικό που απαλύνει το δέρμα και εμποδίζει την απώλεια νερού μέσω της επιδερμίδας. Βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση του δέρματος, καθώς ασκεί ήπια αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης  έχει μαλακτική δράση στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, επιδρά προληπτικά κατά των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει η UV ακτινοβολία στο δέρμα μας, ενώ παράλληλα βοηθάει στη διατήρηση της σωστής υγρασίας της επιδερμίδας στις γυναίκες που είναι προς και μετά εμμηνοπαυσιακής περιόδου.

Επίσης η βιταμίνη Ε είναι αντιφλεγμονώδης που σημαίνει πως μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ερυθρότητας, του πρηξίματος και άλλων φλεγμονών του δέρματος, ενώ από την άλλη, έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να ενισχύσει τη διαδικασία για απαλλαγή των σημαδιών στο δέρμα.

Power Health Classics Platinum Vit E 

Βιταμίνη D

Το καινούργιο μυστικό της αντιγήρανσης είναι η βιταμίνη D, η οποία συντίθεται στο δέρμα όταν αυτό εκτίθεται στον ήλιο. Όπως βοηθάει τα οστά να είναι γερά και ανθεκτικά  το ίδιο κάνει και για το δέρμα. Μάλιστα η παρουσία της είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν σωστά οι ινοβλάστες και να συνθέσουν κολλαγόνο.

Τέλος, η βιταμίνη D σύμφωνα με μελέτες μειώνει τις δερματικές βλάβες που προκαλεί η ακμή ενώ βελτιώνει το έκζεμα και τη δερματίτιδα.

Power Health Classics Platinum Range D-Vit 3 

Εσύ με ποιο τρόπο θα επιλέξεις να ανανεώσεις το δέρμα σου;

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*