Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Νικήστε το αίσθημα κόπωσης

Ναι συμβαίνει και αυτό, και μάλιστα, ουκ ολίγες φορές!Να μη θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, να αισθάνεστε ότι δεν έχετε ενέργεια ούτε για δείγμα και το μόνο που θέλετε είναι να γυρίσετε από το άλλο πλευρό. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στο ξεκίνημα της ημέρας αλλά και κατά τη διάρκεια. Φυσικά, όμως, υπάρχουν τρόποι να ξαναβρείτε τη χαμένη σας ενέργεια!

Ας δούμε γιατί χάνουμε την ενέργεια μας
1 . Δύσκολη καθημερινότητα

Το υπερφορτωμένο πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας για τους περισσότερους από εμάς.  Επαγγελματικές, προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις στρεσάρουν το σώμα και μας δημιουργούν άγχος, αφού ο χρόνος δε φτάνει ποτέ.  Το αίσθημα κόπωσης τείνει να γίνει η πιο κοινή ‘’ασθένεια’’ στο σύγχρονο κόσμο. Και βέβαια, υπάρχουν αιτίες που την προκαλούν.

2 . Έλλειψη άσκησης

Η άσκηση βοηθάει τον οργανισμό όχι μόνο να εκτονωθεί αλλά και να τονωθεί, παράγοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που μειώνουν την κούραση, χαρίζουν ενέργεια και ενισχύουν τη διάθεση. Η έλλειψη άσκησης δημιουργεί εννοείται τα αντίθετα αποτελέσματα.

3 . Δυσκολία στον ύπνο

Τόσο η αϋπνία όσο και οι υπερβολικές ώρες ύπνου λειτουργούν ανασταλτικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού, μας αποδιοργανώνουν και μας κάνουν να νιώθουμε εξάντληση. Ας δούμε τον καλό ύπνο σαν φορτιστή ο οποίος αν δε λειτουργήσει σωστά, είναι βέβαιο ότι θα ξεμείνουμε από ενέργεια.

4 . Επιπλέον βάρος

Τα επιπλέον κιλά δημιουργούν πίεση στις αρθρώσεις και τα οστά, δυσκολία στην κίνηση ακόμα και δυσκολία στην αναπνοή, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και άπνοια. Σίγουρα, ένας άνθρωπος με περιττό βάρος δυσκολεύεται στην καθημερινότητά του και νιώθει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

5 . Παράλειψη πρωινού

Όσο και αν ειδικοί, γιατροί και διατροφολόγοι ‘’φωνάζουν’’ ότι το πρωινό γεύμα είναι το σημαντικότερο της ημέρας για να προσφέρει την ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός, ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων το παραμελεί ή αρκείται στην καλύτερη περίπτωση σε ένα τοστ, και στη χειρότερη σε έναν καφέ.

6 . Υπερβολή στην καφεΐνη

Ναι, είναι σύμμαχός μας σε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές που θέλουμε άμεση ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, όμως, δημιουργεί εθισμό όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα, η οποία βρίσκεται στο οργανισμό ακόμα και όταν κοιμόμαστε επηρεάζοντας τη ροή του ύπνου.

7 . Έλλειψη σιδήρου

Μία διατροφή χαμηλή σε σίδηρο αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες εμφάνισης της κούρασης. Ειδικά στις γυναίκες που είναι πιο επιρρεπείς στην έλλειψη του σημαντικού αυτού μετάλλου, το φαινόμενο της ατονίας και της έλλειψης ενέργειας είναι πιο συχνό.

8 . Έλλειψη βιταμινών

Η έλλειψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών μπορούν να προκαλέσουν έντονη κόπωση και μείωση ενέργειας, αφού ο οργανισμός μας δεν εφοδιάζεται με τα στοιχεία εκείνα που συντελούν στην ομαλή λειτουργία του.

9 . Στρες και  άγχος

Δύο αιτίες που ρουφούν την ενέργειά μας και μας στερούν τη χαρά της ζωής. Η κούραση που προκαλούν αποτελεί ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που πολλές φορές συνδυάζεται με έλλειψη όρεξης και ενδιαφέροντος.

10 . Παθήσεις  και φαρμακευτικές αγωγές

Ο θυρεοειδής αποτελεί μία συχνή, και πολλές φορές κρυφή αιτία, που δύσκολα ανακαλύπτουμε και ευθύνεται, εκτός των άλλων, και για την εμφάνιση κόπωσης και την έλλειψη ενέργειας. Επίσης, η αλλαγή σε φαρμακευτικές αγωγές μπορεί να δημιουργήσει ως παρενέργεια την κόπωση.

Πώς μπορούμε να την ξαναβρούμε

Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη όχι μόνο από λήψη θρεπτικών συστατικών που θα τον εφοδιάσουν με ενέργεια, αλλά και από συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε, ώστε να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας χωρίς να εξαντλείται.

  • Κοιμηθείτε καλά

Επαρκής ύπνος και ξεκούραση αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξυπνάτε με ενέργεια και καλή διάθεση το πρωί.

  • Τρώτε υγιεινά

Μην παραλείπετε ποτέ ένα δυναμωτικό πρωινό, ενώ αποφύγετε τα λιπαρά και επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και τη ζάχαρη. Εστιάστε σε ένα μεσημεριανό γεύμα που να μην είναι βαρύ, όπως αντίστοιχα και το βραδινό. Το πολύ φαγητό δημιουργεί αίσθημα υπνηλίας.

  • Πολύ νερό και φρέσκοι χυμοί

Η αφυδάτωση μπορεί να σας προκαλεί κούραση. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας πίνοντας νερό, χυμούς φρούτων και λαχανικών. Όσο πιο πολλά υγρά καταναλώνετε, τόσο πιο πολύ βοηθάτε τον οργανισμό σας και το δέρμα σας να έχει σωστή ενυδάτωση. Επίσης, ενεργειακά ποτά που περιέχουν συστατικά ταυρίνη, yerba μάτε, καφεΐνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β θα σας προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεστε.

Δοκιμάστε το Drink it NRGY shot ⇐🛒⇓

Γερή δόση ενέργειας, σε μία μονοδόση!

 Ένα συμπλήρωμα διατροφής από την Power Health που θα σε κάνει να λειτουργήσεις και να ανακτήσεις τη ζωντάνια σου.   Αποτελεί έναν ειδικό τονωτικό συνδυασμό με ταυρίνη, L-καρνιτίνη, yerba mate, σιβηριανό τζίνσενγκ και καφεΐνη,  σε συνδυασμό με τις βιταμίνες Β6 και Β12. Η Βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία. Ενώ οι βιταμίνες Β6, Β12 συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Σε πρακτική μορφή μονοδόσεων για να το έχεις πάντα μαζί σου!

  • Περπατήστε

Μία ώρα περπάτημα την ημέρα βελτιώνει την οξυγόνωση των ιστών, συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών μέσω της εφίδρωσης και διώχνει το στρες και την ένταση. Αν μάλιστα διαθέτετε πάρκο στη γειτονιά σας μην το αφήσετε αναξιοποίητο.

  • Ασκηθείτε όσο μπορείτε

Ένα από τα αναρίθμητα οφέλη της άσκησης είναι η ενέργεια που χαρίζει στο σώμα, και η βελτίωση της διάθεσης. Ναι, είναι αδιανόητο ακόμα και να το σκεφτείτε ότι μετά από την κούραση της ημέρας θα πάτε στο γυμναστήριο ή θα πρέπει να ασκηθείτε στο σπίτι. Τα πρώτα πέντε λεπτά είναι δύσκολα, μετά όμως που απελευθερώνονται οι ‘’μαγικές ενδορφίνες’’ θα νιώθετε άλλος άνθρωπος.

  • Χάστε τα περιττά κιλά

Χάνοντας το περιττό βάρος, βρίσκετε τη χαμένη ενέργειά σας, φτιάχνετε τη διάθεσή σας, βελτιώνετε τις σωματικές αντοχές σας  και χαίρεστε περισσότερο τη ζωή.

  • Καλή οργάνωση

Ξεκινήστε την ημέρα χωρίς άγχος το οποίο σας εξαντλεί. Είναι καλύτερο να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα και να διαθέσετε τον απαιτούμενο χρόνο για την προετοιμασία σας, αντί να βιαστείτε. Και βέβαια, πρέπει να βρίσκετε χρόνο να ξεκουράζεστε.

  •  Γεμίστε την ψυχή σας

Με ό,τι και αν είναι αυτό! Μία συνάντηση με τους φίλους σας, να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας, να κάνετε ένα χόμπι που σας αρέσει, να διαβάσετε ένα βιβλίο. Όταν γεμίζει η ψυχή, το σώμα ξεχειλίζει από ενέργεια!

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*