Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, περισσότερος χρόνος και φροντίδα για τον εαυτό μας!

Αν μέσα στους στόχους σου για το 2022 δεν έχεις συμπεριλάβει το να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου... τότε κάνε ένα τσεκ πάλι στη λίστα σου και τοποθέτησε τον από τους πρώτους κιόλας!

Ο χρόνος με τον εαυτό μας είναι το σωτήριο βήμα κάθε χρονιάς ώστε να προχωρήσει ομαλά, όμορφα, να μας γεμίσει αυτοπεποίθηση, να μας χαρίσει εσωτερική αλλά και εξωτερική λάμψη,  και η ψυχολογία μας να ανταπεξέλθει σε όλα τα καινούρια που θα μας φέρει αυτή η νέα χρονιά! Ο τρόπος που μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου δεν αφορά μόνο την τροφή, την περιποίηση και την ξεκούραση, είναι σίγουρα από τα πολύ σημαντικά βήματα καθημερινά όμως υπάρχουν δεκάδες άλλα μικρά ή μεγάλα πράγματα με τα οποία μπορείς να χαρίσεις “χαρά” στον μοναδικό αυτό άνθρωπο, “σε εσένα”!!!

Κάνε ένα τσεκ στην παρακάτω λίστα και είμαστε σίγουροι πως θα προσθέσεις τα περισσότερα και στη δική!

1. Η καλή μέρα από το ξύπνημα φαίνεται!

Είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλεις ένα υγιεινό πρόγραμμα ύπνου στη ζωή σου (αν η δουλειά σου στο επιτρέπει). Οι συγκεκριμένοι χρόνοι ύπνου ευνοούν τόσο τον οργανισμό σου όσο την ψυχολογία και το νου. Μπορεί να θέλεις να δεις την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix μέχρι το ξημέρωμα, σκέψου ξανά όμως τις 4 ώρες που θα έχεις κοιμηθεί και πόσο δύσκολο είναι πάντοτε το πρωινό αυτό ξύπνημα. Ο οργανισμός μας χρειάζεται τουλάχιστον 7 γεμάτες ώρες ύπνου, αν έχεις τη δυνατότητα για 8 ακόμη καλύτερα, καθώς είναι οι ιδανικές για έναν ενήλικα ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του. Ο καλός ύπνος :

  • κρατά την καρδιά υγιή
  • βοηθά στη ρύθμιση του σωστού μεταβολισμού του σώματος
  • μειώνει το στρες, ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • βελτιώνει τη μνήμη
  • μας κάνει να νιώθουμε ενέργεια και να είμαστε σε εγρήγορση την επόμενη μέρα!

Όρισε λοιπόν ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου καθημερινά και θα δεις τον εαυτό σου να αλλάζει!

*Σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του και στην ξεκούραση παίζει το στρώμα και τα μαξιλάρια που χρησιμοποιείς. Μήπως ήρθε η στιγμή που τόσο καιρό έλεγες να τα αλλάξεις;!

2. Πρωινή Ρουτίνα!

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του καθημερινή πρωινή ρουτίνα, κάποιος πίνει τον καφέ του και φεύγει για δουλειά, άλλος απολαμβάνει πριν ένα πλούσιο γευστικό και δυναμωτικό πρωινό (αυτό είναι ένα βήμα που δεν θα έπρεπε να παραλείπεις) και κάποιος άλλος μαζί με αυτά θα ακολουθήσει μία σχολαστική πρωινή φροντίδα για το δέρμα του! Μη ξεχνάμε πως το δέρμα μας είναι η προστασία του οργανισμού μας στις εξωτερικές επιθέσεις (ρύπανση, μικρόβια κλπ…) είναι λοιπόν πολύ σημαντικό πρωί αλλά και βράδυ να ακολουθούμε κάποιους κανόνες περιποίησης για την καλή υγεία της επιδερμίδας μας αλλά και για να τη διατηρήσουμε νεανική μέσα στο χρόνο!

Κανόνας πρώτος: Σωστός καθαρισμός

Βρες το καθαριστικό που ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας σου και στις ανάγκες σου και προετοίμασε κατάλληλα την επιδερμίδα για τα επόμενα βήμα της ρουτίνας σου.

Επίλεξε ανάμεσα από τα αγαπημένα της APIVITA⇐🛒⇓

Αν έχεις ιδιαίτερα λιπαρό δέρμα με τάση ακμής δοκίμασε τον Frezyderm Ac-Norm Active Foam Plus🛒

ή επίλεξε το δικό σου αγαπημένο προϊόν καθαρισμού εδώ⇐🛒⇓

Κανόνας Δεύτερος: Η κατάλληλη ενυδάτωση

Επίλεξε προϊόντα με βάση την ηλικία σου αλλά και τον τύπο της επιδερμίδα σου!

Για τις πρώτες ρυτίδες μπορείς να επιλέξεις τη σειρά της NUXE Crème Prodigieuse Boost ⇐🛒

ή χάρισε οξυγόνωση και επαναπύκνωση στην επιδερμίδα σου με τη LIERAC Hydragenist⇐🛒⇓

3. Απόλαυσε τα χόμπι σου!

Η δουλειά μας αποσπά ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τη ζωή μας, αν έχεις καταφέρει να κάνεις το χόμπι σου δουλειά ανήκεις στους πολύ τυχερούς, αν όμως η δουλειά σου μοιάζει συμβατική και χρειάζεσαι επιστρέφοντας σπίτι ή τα Σ/Κ να ξεφεύγεις από αυτήν, τότε είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσεις χόμπι! Αν έχεις ήδη αγαπημένες ασχολίες τις οποίες έχεις παραμελήσει, αυτή τη χρονιά άλλαξε πρόγραμμα και οπτική και μην αφήνεις το χρόνο να περνάει ανεκμετάλλευτος. Διάβασε βιβλία, ζωγράφισε, άκουσε μουσική, χόρεψε, δες πολλές ταινίες! Αν ανήκεις στους πιο δραστήριους ξεκίνα τα μαθήματα τένις που πάντοτε ήθελες, κάνε ιππασία, σκι, κολύμβηση, βγες και αξιοποίησε το ταλέντο σου στην φωτογραφία! Όλα αυτά γεμίζουν με χαρά την ψυχή, τονώνουν την αυτοπεποίθηση, μας γεμίζουν ενέργεια και είναι από τις πολύ σημαντικές ενασχολήσεις με τον εαυτό μας! Μη προσπερνάς πράγματα που αγαπάς, θα κάνουν την κάθε μέρα σου καλύτερη, θα εξελίξουν τις δυνατότητες και το εαυτό σου!

4. Ταξίδεψε!

Ναι καλά άκουσες, μπορεί να μην πάρεις μόνος/η τα βουνά και τις θάλασσες (εκτός και αν είσαι από τους χαρακτήρες που λατρεύουν τη μοναχικότητα) αλλά τα ταξίδια ακόμη και με την οικογένεια ή την παρέα είναι ένα πολύτιμο ψυχικό δώρο για τον εαυτό μας! Αλλάζοντας παραστάσεις, ανακαλύπτοντας νέα μέρη και πολιτισμούς γεμίζεις με εικόνες που ξεφεύγουν από τη ρουτίνα, αποκτάς εμπειρίες, γνωρίζεις ανθρώπους, μπαίνεις στη διάθεση να κάνεις ευχάριστες συγκρίσεις και έτσι είσαι σε θέση να επιλέξεις το καλύτερο για την ποιότητα και τον τρόπο με τον οποίο θέλεις να ζεις. Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια μας, αν κάτι δεν μας αρέσει εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε και φυσικά αυτό δεν θα γίνει από την ασφάλεια του καναπέ μας, αλλά γυρίζοντας τον κόσμο! Ξεκίνα τις πρώτες αποδράσεις σου τα Σαβ/κα σε κοντινούς προορισμούς και σιγά σιγά βάζε στόχο για κάτι μεγαλύτερο την επόμενη φορά, για κάτι πιο μακρινό, ο εαυτός σου και η επιθυμία να γνωρίσεις όσο περισσότερα μπορείς θα σε εκπλήξουν!

5. Φρόντισε την ψυχική σου υγεία!

Οι τελευταίες 2 χρονιές ήταν δύσκολες, φόβοι, ανασφάλειες και θυμός βγήκαν στην επιφάνεια και σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό, τα κοινωνικο- οικονομικά γεγονότα για αρκετούς ανθρώπους αυτά τα αρνητικά συναισθήματα άρχισαν να γιγαντώνονται. Εκτός από τη σωματική μας υγεία βρίσκεται και η ψυχική υγεία στο επίκεντρο και είναι εξίσου σημαντική. Διάβασε όσο μπορείς βιβλία ψυχολογίας, θετικής σκέψης και αυτοβελτίωσης. Αν νιώθεις την ανάγκη να κάνεις ψυχανάλυση μη διστάσεις να απευθυνθείς σε εξειδικευμένους ψυχολόγους. Ξεκίνα τη μέρα σου με θετικές σκέψεις, αντιμετώπισε τις καταστάσεις με θετική στάση και ευγένεια. Όταν ένας μας ξεκινά το ντόμινο της θετικότητας σιγά σιγά θα παρασύρει και τους υπόλοιπους! Έχει τόση ανάγκη ο πλανήτης μας από ευχάριστους και με ενσυναίσθηση ανθρώπους, έχει ανάγκη από καλές πράξεις, από ευγένεια και στήριξη ο ένας προς τον άλλο. Κάνε την αλλαγή μέσα σου και θα δεις ότι αυτή η οπτική θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τους γύρω σου και εν συνεχεία τον τρόπο που αντιδράς ο ίδιος στις καταστάσεις!

6. Το σώμα μας, η δύναμη μας!

Αγαπάμε τον εαυτό μας, αγαπάμε και φροντίζουμε το σώμα μας! Αυτή τη χρονιά διόρθωσε τη διατροφή σου προς το καλύτερο ώστε να κρατήσεις τον οργανισμό σου και το σώμα σου υγιές. Απέφυγε όσο μπορείς το στρες καθώς όλη η ψυχική πίεση εμφανίζεται μέσω του οργανισμού στο σώμα. Επιλέγοντας την ψυχική χαλάρωση επιλέγεις αυτομάτως και τη σωματική μιας και αυτά είναι αλληλένδετα.

Γυρνώντας από τη δουλειά χάρισε στον εαυτό σου ένα χαλαρωτικό μπάνιο, και ιδανικά τα Σαβ/κα φέρσου ρομαντικά στον εαυτό σου! Δηλαδή; Βάλε την αγαπημένη σου χαλαρωτική μουσική, γέμισε τη μπανιέρα με νερό, άλατα και το αγαπημένο σου αφρόλουτρο, άναψε κεριά, κλείσε κινητά και ότι μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή και απόλαυσε 20-30 λεπτά αυτής της ηρεμίας στο νερό. Διώξε κάθε σκέψη και χρησιμοποίησε ασκήσεις διαλογισμού που να εστιάζουν στη στιγμή, στο σώμα σου και σε εσένα! Όσο πιο συχνά ακολουθείς αυτή τη φροντίδα τόσο θα δεις πνεύμα και σώμα να είναι στα καλύτερα τους κάτι που φυσικά αυτό θα καθρεπτίζεται και στο πρόσωπο! Ακόμη και αν είσαι μητέρα με πολλές υποχρεώσεις ζήτησε από κάποιον στην οικογένεια να σε κρατήσει μακριά από περισπασμούς και με τη σειρά σου το ίδιο θα κάνεις και εσύ για εκείνον!

Τα απαραίτητα για αυτή τη χαλαρωτική στιγμή:

– Ηχειάκι μπάνιου για να συνδέσεις το κινητό σου βάζοντας χαλαρωτική μουσική (σε αθόρυβη λειτουργία κλήσεις και μνμτα!)

– Αρωματικά κεριά

Επίλεξε χαλαρωτικά αρώματα εδώ⇐🛒

– Άλατα μπάνιου

Δοκίμασε τα Ahava Natural Dead Sea Baths Salts ⇐🛒⇓  από τα θεραπευτικά νερά της Νεκράς Θάλασσας, χαλαρώνουν, ανακουφίζουν τους μύες, απομακρύνουν το στρες!

– Το αγαπημένο σου αφρόλουτρο

Ανακάλυψε τα εκπληκτικά αφρόλουτρα ROGER & GALLET⇐🛒⇓