Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

 Μπορεί να έχετε ακούσει για τις ιδιότητες του μηλόξυδου στο κομμάτι της απώλειας βάρους, και όχι μόνο, μιας και συχνά γίνονται αναφορές ως προς τον έλεγχο του διαβήτη και την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων που προσφέρει αλλά και έχοντας γενικότερα οφέλη στην υγείας μας.Τι ισχύει;

Διάφορες διασημότητες συμπεριλαμβανομένης της Βικτώριας Μπέκαμ, η οποία στο παρελθόν αποκάλυψε πως πίνει μηλόξυδο κάθε πρωί για να διατηρεί τη σιλουέτα της, εκθειάζουν τις ιδιότητες του καθώς τους έχει βοηθήσει αρκετά στην απώλεια βάρους, το ίδιο όμως αναφέρουν και κάποιοι εμπειρογνώμονες υγείας μιας και τα οφέλη του είναι αρκετά ως προς την υγεία του εντέρου αλλά και την επιδερμίδα!

 Είναι όντως ένα μαγικό ελιξίριο που μπορεί να βοηθήσει στο να χάσουμε βάρος;

Ή μήπως οι ισχυρισμοί είναι υπερβολικοί;

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οφέλη και τις παρενέργειες …

Τι είναι το μηλόξυδο

Το ξίδι μήλου παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το αλκοόλ. Πρώτον, τα μήλα συνθλίβονται και προστίθεται μαγιά στον χυμό (μηλίτης). Στη συνέχεια στο μείγμα αφήνεται να γίνει ζύμωση πριν προστεθούν τα ωφέλιμα βακτήρια. Αυτό καθιστά το διάλυμα όξινο και γίνεται ξίδι. Ο βακτηριακός αφρός σε οργανικό, μη φιλτραρισμένο ξίδι μήλου δημιουργείται όταν το ξύδι ωριμάσει, δίνοντας στο όξινο διάλυμα μια θολή εμφάνιση.

Ποια είναι τα αποδεδειγμένα οφέλη από την κατανάλωση μηλόξυδου;

Μπορεί να θεωρηθεί ως βοήθημα για την απώλεια βάρους από ορισμένους, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι το υγρό από μόνο του είναι μια γρήγορη λύση για να μειώσουμε τους πόντους της μέσης μας. Για κάθε αποτελεσματική, παρατεταμένη απώλεια βάρους απαιτείται διατροφή, τρόπος ζωής και γενικά άσκηση!

→Υπάρχουν όμως ανέκδοτες ενδείξεις πως το ξίδι μήλου μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της όρεξης, η οποία, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια επιστημονική διατροφή και τακτική άσκηση, θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Άλλα πιο σημαντικά οφέλη, που υποστηρίζονται από πρόσφατες μελέτες, περιλαμβάνουν τη βοήθεια στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Πώς μπορώ να καταναλώσω το μηλόξυδο;

Μια συνήθης ημερήσια δόση ξιδιού μήλου είναι μια έως δύο κουταλιές της σούπας αραιωμένη σε νερό ή να χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα για την παρασκευή dressing σαλάτας.

Ποιες είναι οι παρενέργειες της κατανάλωσης ξιδιού μήλου;

Eίναι πολύ όξινο και έχει συνδεθεί με περιπτώσεις διάβρωσης σμάλτου των δοντιών. Η Άννα Μίντλετον, από London Hygienist, αναφέρει πως είναι σημαντικό να μην βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά την κατανάλωση ξιδιού μήλου, διότι αυτό μπορεί να επιδεινώσει τον κίνδυνο διάβρωσης. Συνιστά να βουρτσίζετε πριν τη χρήση και να χρησιμοποιείτε μια ειδικά σχεδιασμένη αντιδιαβρωτική οδοντόκρεμα για πρόσθετη προστασία.

Το ξύδι μήλου έχει επίσης συνδεθεί με διαταραχές στομάχου λόγω της οξύτητας του σε άτομα με ευαισθησία.

Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε το μηλόξυδο στη διατροφή σας, ξεκινήστε με μικρές δόσεις ή συμβουλευτείτε τον γιατρό αν υπάρχει ιστορικό στομαχικής ευαισθησίας.

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μηλόξυδο και βοηθούν ενισχυτικά με διατροφή και άσκηση στην λιποδιάλυση.
Power of Nature Flat Belly Συμπλήρωμα Διατροφής με Προβιοτικά, Πρεβιοτικά και Μηλόξιδο⇐🛒

Natural Λουΐζα Anti Lipo Drops & Μηλόξυδο⇐🛒

Πηγή: redonline.uk
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*