Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Μαγιά μπύρας, εξαιρετικά θρεπτική και με πολλά οφέλη ομορφιάς & υγείας

Κάθε αλλαγή εποχής φέρνει μία τάση για ανανέωση, εσωτερική και εξωτερική!

Η περίοδος μετά τις διακοπές σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν αλλά και τη διάθεση μας να υποδεχτούμε το φθινόπωρο βελτιώνοντας το καθημερινό μας πρόγραμμα προς όφελος της υγείας μας!

Θα σας αποκαλύψουμε ένα μικρό μυστικό με εξαιρετικά ωφέλιμες ιδιότητες υγείας και ομορφιάς, και αυτό βρίσκεται στη μαγιά μπύρας! 

μαγιά μπύρας (Brewer’s Yeast) ανήκει στους μύκητες και συγκεκριμένα στο είδος Saccharomyces cerevisiae. Χρησιμοποιείται τόσο στην αρτοποιΐα και στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Αποτελεί ένα πολύτιμο διατροφικό προϊόν καθώς προσφέρει στον οργανισμό:

  • πλούσια πηγή μετάλλων, με τα κυριότερα να είναι το σελήνιο, το χρώμιο και το μαγνήσιο,
  • υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών
  • υδατανθράκων
  • αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (με εξαίρεση τη βιταμίνη Β12). Συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), βιταμίνη Β3 (νιασίνη), βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ), βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη), φολικό οξύ & βιοτίνη οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού για παραγωγή ενέργειας καθώς επίσης και στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. (* Ορισμένα συμπληρώματα του εμπορίου είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη Β12 για καλύτερη απορρόφηση και πληρότητα.)

Και ποια είναι στην ουσία τα οφέλη της;
♦ Υγεία μαλλιών, νυχιών & δέρματος

Εδώ βρίσκεται ένας θησαυρός θρεπτικών συστατικών που βελτιώνει την υγεία και όψη των μαλλιών, λειτουργεί ανασταλτικά στην τριχόπτωση, δυναμώνει τα νύχια και έχει επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα, δρα κατά της ακμής και παθήσεων όπως το έκζεμα.

♦ Δυσκοιλιότητα τέλος

Η μαγιά μπύρας είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες είναι ιδανικές για τη ρύθμιση του εντερικού συστήματος. Ενδυναμώνει την εντερική χλωρίδα και βοηθά στην πρόληψη των επώδυνων αερίων και του πρηξίματος της κοιλιακής χώρας. Ξεχάστε λοιπόν όλα τα παραπάνω ενοχλητικά συμπτώματα.

♦ Προσφέρει ενέργεια

Αν το καθημερινό μας πρόγραμμα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις τότε η κόπωση αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της. Η μαγιά μπύρας αποτελεί ένα θρεπτικό τονωτικό συμπλήρωμα που είναι απαραίτητο να ενταχθεί στην καθημερινή μας ρουτίνα ειδικά σε περιόδους που υπάρχει έντονο στρες, έλλειψη βιταμινών ή αν διαπιστώσετε ότι πάσχετε από αναιμία. Είναι ωφέλιμη επίσης για άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης.

♦ Ρύθμιση χοληστερόλης

Η λήψη μαγιά μπύρας συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη (HDL). Επίσης έχει μία ακόμη διπλή ιδιότητα, δρα ως κατασταλτικό της όρεξης αρκεί να λαμβάνεται 30’ προ φαγητού αλλά και ως ενισχυτικό όρεξης όταν η πρόσληψη γίνεται μετά τα γεύματα.

♦ Περίοδος θηλασμού

Συστήνεται από γυναικολόγους ως συμπλήρωμα διατροφής κατά την περίοδο του θηλασμού καθώς αυξάνει την παραγωγή γάλακτος.

Με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει η πρόσληψη;
→ Μέσω συμπληρώματος διατροφής
Naturactive Μαγιά Μπύρας

Lanes Brewers Yeast 300mg

→ Σε μορφή συμπληρώματος διατροφής σκόνης στα γεύματα σας

Δημιούργησε ένα λαχταριστό πρωινό ή γεύμα και προσέθεσε μια έως τρεις κουταλιές της σούπας ημερησίως από το

VioGenesis Nutritional Yeast Bio

⇒ Σε περίπτωση που πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη ΙΙ ή άλλες παθολογικές καταστάσεις, οφείλετε να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας προτού προχωρήσετε σε λήψη συμπληρώματος μαγιάς μπύρας.

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*