Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

Μίνι καύσωνας το Σαβ/κο, τι να προσέξεις για να αποφύγεις το συνωστισμό

Η θερμοκρασία από σήμερα έχει δείξει ανοδικές διαθέσεις και αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι αρκετά ζεστό για την εποχή του! Μπορεί όλα να θυμίζουν ένα καλοκαιρινό φιλικό περιβάλλον, δεν πρέπει όμως να μας ξεγελά καθώς το κεφάλαιο του κορωνοϊού δεν το έχουμε αφήσει πίσω. Από αύριο οι οργανωμένες παραλίες θα είναι ανοιχτές, με “άλλες” φυσικά προδιαγραφές λειτουργίας για την ασφάλεια όλων. Δεν αρκεί όμως αυτό για να αποφύγουμε το συνωστισμό που θα φέρει ο μίνι καύσωνας…χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι και να λειτουργήσουμε έξυπνα για να προστατεύσουμε την υγεία μας!

Οι κανόνες λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών:
  • Είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
  • Ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
  • Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

  • Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
  • Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση.
  • Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
  • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
Για να αποφύγουμε το συνωστισμό:

Λόγω του καύσωνα ίσως να είναι αναμενόμενο πως οι εξορμήσεις στις παραλίες θα είναι πολλές. Γι’ αυτό και χρειάζεται εν μέσω του κορωνοϊου οι επιλογές μας να είναι στρατηγικές!

♦ Αν επιθυμούμε να βρεθούμε σε κάποια οργανωμένη παραλία, καλό θα είναι να επιλέξουμε αρκετά πρωινές ώρες όπου θα υπάρχει λιγότερος κόσμος ή απογευματινές.

♦ Αν η παραλία έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ατόμων, ίσως η αναμονή να μην είναι ο καλύτερος τρόπος καθώς μπορεί να σχηματιστούν ουρές.

♦ Υπάρχουν αρκετοί προσβάσιμοι κολπίσκοι, κάποιοι από τους οποίους δεν είναι γενικότερα γνωστοί, μήπως ήρθε η στιγμή να τους ανακαλύψεις;

♦ Στις μη οργανωμένες παραλίες τηρούμε απαραιτήτως τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις, είτε έξω είτε μέσα στη θάλασσα.

♦ Τα καλοκαιρινά μας χόμπι όπως για παράδειγμα οι ρακέτες ανάμεσα σε κόσμο, δεν είναι καλή ιδέα αυτή την περίοδο, αν δεν μπορούμε να τις αποχωριστούμε ας προτιμήσουμε ένα ερημικό σημείο.

♦ Οι παραλίες δεν είναι η μόνη λύση στον καύσωνα, όσοι διαθέτουν ένα σκιερό μπαλκόνι μπορούν να το απολαύσουν με την παρέα σπιτικών δροσιστικών smoothies!

♦ Οι λάτρεις του βουνού μπορούν να βγουν τις απογευματινές ώρες άνετα για περίπατο, χωρίς να υπάρχει η πολυκοσμία των προηγούμενων μηνών.

♦ Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που απλά λατρεύουν το σπίτι τους και την ηρεμία. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί aircondition θα πρέπει να έχει προηγηθεί ο καθαρισμός του και δεν ξεχνάμε να αφήνουμε ανοιχτό το παράθυρο ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας. Άλλωστε όπως έχουν δηλώσει και οι ειδικοί “οι κλιματιστικές μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους ως εστίες πολλαπλασιασμού του κορωνοϊού, αλλά υπό προϋποθέσεις”.

Το δύσκολο διάστημα των προηγούμενων μηνών λόγω της κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορεί σε αρκετούς να προκάλεσε έντονα το αίσθημα του εγκλεισμού, στον καθένα μας για τους δικού του λόγους. Αυτό όμως το διάστημα που φάνηκε σωτήριο ως προς την προστασία μας ας φροντίσουμε να το κρατήσουμε ως μάθημα, ώστε να μην το πετάξουμε στα πρώτα παρορμητικά συναισθήματα του καλοκαιριού. Η ψυχική μας ευεξία και δραστηριότητα σίγουρα είναι πολύ σημαντική, μπορούμε όμως να την ψυχαγωγήσουμε με διάφορους τρόπους και με βασικό μέτρο πάντοτε την ασφάλεια, ώστε να απολαύσουμε πνευματικά και σωματικά το όμορφο καλοκαίρι  που έρχεται!

Ας μάθουμε να ελισσόμαστε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, για να παραμείνουμε ασφαλείς! 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*