Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Μάθε τα πάντα για τους «συμμάχους» των αρθρώσεων σου

Όλοι γνωρίζουμε ότι πολύτιμοι σύμμαχοι στις καθημερινές μας κινήσεις είναι οι αρθρώσεις μας, με ρόλο εξαιρετικά σημαντικό επειδή στην ουσία διατηρούν το σώμα μας γερό και λειτουργικό. Μάλιστα, λόγω του σημαντικού έργου που προσφέρουν συνολικά στο σώμα μας, ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και να δημιουργήσει προβλήματα στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Κάποιοι από τους παράγοντες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μας είναι:

  • το αυξημένο σωματικό βάρος
  • η πολύ έντονη σωματική άσκηση που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς
  • καθώς και η βαριά χειρωνακτική εργασία.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι, ουσίες που υπάρχουν φυσιολογικά στον οργανισμό μας μπορούν να λιπαίνουν τις αρθρώσεις μας, να αναγεννούν τον αρθρικό χόνδρο με φυσικό τρόπο, βοηθώντας παράλληλα στην καλή τους λειτουργία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  σταδιακά : να ανακουφίζουν από τον πόνο και τη φλεγμονή, να προφυλάσσουν το χόνδρο από τη φθορά, ενισχύοντας την αποκατάστασή του.

Ποιοι είναι τελικά οι «σύμμαχοι» των αρθρώσεων  μας;

Γλυκοζαμίνη και Χονδροϊτίνη

Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη αποτελούν τα βασικότερα δομικά συστατικά του χόνδρου, και δείχνουν το μέλλον στην αντιμετώπιση των περιστατικών οστεοαρθρίτιδας. Επιπλέον, η γλυκοζαμίνη φαίνεται πως μειώνει τη στένωση του μεσάρθριου διαστήματος, καθυστερεί τη φυσιολογική αποδόμηση της άρθρωσης λόγω ηλικίας, βελτιώνει την κινητικότητα, μειώνει τον κίνδυνο για ορθοπεδικές επεμβάσεις, ενώ παρουσιάζει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Τα δύο αυτά συστατικά εντάσσονται σε ολοένα περισσότερα πρωτόκολλα αντιμετώπισης, όπως για παράδειγμα εκείνο της Ευρωπαϊκής Ένωση Κατά του Ρευματισμού (EULAR).

Οργανικό θείο

Το θείο «θρέφει» την άρθρωση και προλαμβάνει τη φθορά στους χόνδρους. Στα ανώτερης ποιότητος φυσικά συμπληρώματα διατροφής θα το βρείτε με τη μορφή μέθυλ-σουλφόνυλ- μεθανίου (MSM). Όπως και η γλυκοζαμίνη,  εμφανίζει και αυτό αντιφλεγμονώδη δράση.

Κουρκουμάς

Curcuma longa (κουρκουμάς) είναι ένα μπαχαρικό κάρυ, παραδοσιακό φαρμακευτικό φυτό με μακρά ιστορία χρήσης ως θεραπεία για φλεγμονώδεις καταστάσεις στην Ινδία, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Φαίνεται να ελέγχει τη φλεγμονή, την κυτταρική ανάπτυξη και την απόπτωση, καταστάσεις χρήσιμες για την πρόληψη και τη θεραπεία κάποιων ασθενειών, χάρη στην αντιοξειδωτική και αντι-φλεγμονώδη δράση της κουρκουμίνης. Στην οστεοαρθρίτιδα ανακουφίζει από τους πόνους και διευκολύνει έτσι την κίνησή σας.

Μποσβέλια

Η ρητίνη του φυτού Boswellia (ινδικό λιβάνι,«olibanum») έχει χρησιμοποιηθεί ως θυμίαμα σε θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις από πολύ παλιά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες είναι ευρέως αναγνωρισμένες, κυρίως η χρήση για τη θεραπεία των φλεγμονωδών καταστάσεων, την επούλωση πληγών αλλά και την αντιμικροβιακή της δράση. Εκτός από την αντιφλεγμονώδη επίσης δράση της στην οστεοαρθρίτιδα, η ρητίνη αυτή φαίνεται να καθυστερεί την φυσική φθορά των χόνδρων.

Δοκιμάστε το Arthrosis Fast για υγιείς αρθρώσεις

Η ζωή θέλει κίνηση για να τη χαρείς, αλλά και να αντεπεξέλθεις στις καθημερινές υποχρεώσεις. Συχνά, όμως  οι πόνοι στις αρθρώσεις μας καθηλώνουν.  To Arthrosis Fast  της σειράς Platinum Range από την Power Health αποτελεί μα συνεργιστική φόρμουλα με Μποσβέλια, Κουρκουμά, θειική Γλυκοζαμίνη, θειική Χονδροϊτίνη και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός που συμβάλλει:

  • στο φυσιολογικό σχηματισμό τού κολλαγόνου
  • στην εξασφάλιση της υγείας
  • και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των χόνδρων και του συνδετικού ιστού.
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*