Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

IRON MAN 70.3 VOULIAGMENI GREECE

Η εγγραφή μου στο Ironman 70.3! Από απλή απόφαση, πράξη δέσμευσης προς το όνειρό μου! Part: 2

Στις 26 Ιανουαρίου 2022 αργά το βράδυ, μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να γραφτώ στο Ironman 70.3 το οποίο θα λάβει χώρα στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Τα χρήματα για την εγγραφή ήταν αρκετά. Δεν δίστασα. Ήμουν σίγουρη ότι ήθελα να το κάνω. Περισσότερα χρήματα η εγγραφή, μεγαλύτερη η δέσμευσή μου. Εκτύπωσα την απόδειξη πληρωμής και την δίπλωσα στα τέσσερα. Τοποθέτησα το voucher της εγγραφής μέσα στην θήκη φόρτισης του κινητού μου. Είναι το πρώτο που βλέπω κάθε πρωί όταν ξυπνάω και το τελευταίο κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ. Θέλω να είναι εκεί. Να το βλέπω και να μου υπενθυμίζει το θέλω μου. Κάθε ημέρα που θα περνάει, να είμαι μια ημέρα πιο κοντά στο όνειρό μου.

Καλά έκανα και δεσμεύτηκα, αλλά τώρα πρέπει και να οργανωθώ. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εντοπίσω το χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα μου που θα κάνω την προπόνηση μου. Πήρα μια κόλλα Α4. Έκανα ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα των επτά ημερών της εβδομάδας. Σημείωσα τι ώρα έχει το καθένα από τα τρία μου παιδιά εξωσχολικές δραστηριότητες. Έψαξα για κενά, χρόνο για μένα. Μια προπόνηση έστω 45 λεπτά κάθε ημέρα είναι καλά, τουλάχιστον για αρχή. Είναι φαινομενικά απίθανο κι όμως γίνεται! Τρείς συνθήκες ήταν απαραίτητες για να βρεθεί ενδιάμεσος χρόνος για μένα· να πήγαινα τον μεγάλο μου γιο λίγο νωρίτερα στην προπόνησή του, να με περιμένει ένα τέταρτο στο τελείωμα της προπόνησής της η κόρη μου και ο μικρότερος γιος μου να έρθει με τα βιβλία του μαζί μου. Έμενε μόνο να αποδεχθούν τα παιδιά μου, τις αλλαγές.

Την επόμενη ημέρα, τους συζήτησα τα σχέδιά μου στο αυτοκίνητο. Στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, έχω το χρόνο να μοιραστώ αρκετά πράγματα με τα παιδιά μου. Κάθονται και τα τρία στον ίδιο χώρο, χωρίς περισπασμούς και αναγκαστικά με ακούνε(αν δεν έχουν μπει κρυφά στην εφαρμογή του Tik-Tok) . Η πρώτη τους αντίδραση;

– Μαμά, μην το κάνεις! 1.9 km κολύμπι, 90 km ποδήλατο και 21.1 km τρέξιμο στη σειρά. Θα πεθάνεις!

– Αν προπονηθώ σωστά, δεν θα πάθω τίποτα. Γι’ αυτό θέλω τη βοήθειά σας.

Με ένα μαγικό τρόπο, ενώ συνήθως δεν συνεργάζονταν το αποδέχτηκαν. Προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα και άρχισαν να ετοιμάζονται πιο γρήγορα για την προπόνησή τους. Το εντυπωσιακό είναι ότι άρχισαν να προπονούνται και εκείνα με περισσότερη όρεξη και πάθος.

Θα τα καταφέρω; Δεν ξέρω, στο μυαλό μου δεν υπάρχει plan B. Διαισθάνομαι όμως, ότι το όλο εγχείρημα δεν θα βλάψει την οικογένεια μου. Μάλλον, θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί και ενωμένοι μέσα από αυτή τη διαδρομή!

Γράφει η Κατερίνα Φακίνου