Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ-ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Ενεργοποίησε το μεταβολισμό σου μετά το Πάσχα

Ένα ακόμα Πάσχα ανήκει στο παρελθόν αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις και ίσως κάποια κιλάκια. Δεν πειράζει που δεν μπόρεσες να αντισταθείς στους πασχαλινούς πειρασμούς, σημασία έχει να εστιάσεις στο στόχο σου, και αυτός είναι το καλοκαίρι. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή να κινητοποιήσεις τον αυτοέλεγχό σου και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου.

11 τρόποι για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξυπνήσεις το μεταβολισμό σου, να τον στρώσεις στη δουλειά ώστε να καίει περισσότερες θερμίδες. Αυτό απαιτεί συνδυασμό ισορροπημένης διατροφής και άσκησης, και βέβαια αποφασιστικότητας. Δες το σαν τρόπο ζωής, που μόνο οφέλη έχει να σου προσφέρει!

Και μην ξεχνάς ότι καλός μεταβολισμός σημαίνει καύσεις, και καύσεις σημαίνει απώλεια βάρους, για όσους έχουν επιπλέον κιλά, ή διατήρηση του ιδανικού βάρους για όσους έχουν φτάσει στο στόχο τους. Ξεκινάμε, λοιπόν, με τη… μεταβολική ενδεκάδα!

1 . Μην ξεχνάς το πρωινό

Το γεύμα που καίγεται πιο εύκολα από όλα και πρέπει να είναι χορταστικό και να σου χαρίζει ενέργεια. Μετά το βραδινό ύπνο ο οργανισμός μοιάζει με αυτοκίνητο που δεν έχει καύσιμα, επομένως δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με το μεταβολισμό σου. Ξεκινώντας τη μέρα σου χωρίς πρωινό, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να έχεις έλλειψη ενέργειας και να επιβραδύνεις τη λειτουργία του μεταβολισμού σου, δηλαδή την ικανότητα να καις λίπος.

2 . Πες ναι στα ενδιάμεσα

Μεταξύ πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού υπάρχουν τα ενδιάμεσα μικρογεύματα, το δεκατιανό και το απογευματινό, στα οποία πρέπει να δώσεις τη σημασία που τους αξίζει. Θα σου προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεσαι μέχρι την ώρα των γευμάτων και θα βοηθήσουν το μεταβολισμό σου να λειτουργήσει σωστά.

3 . Μην παραλείπεις το βραδινό

Είναι μέγα λάθος να πιστεύεις ότι όταν δεν τρως βραδινό, αδυνατίζεις. Ένα ελαφρύ γεύμα κρατάει το μεταβολισμό σου σε εγρήγορση, ενώ αντίθετα, αν επιλέγεις να κοιμηθείς με άδειο στομάχι, ο οργανισμός σου πιστεύει πως του λείπει φαγητό, γι’ αυτό κρατάει έξτρα θερμίδες κάθε φορά που τρως για απόθεμα.

4 . Πιες περισσότερο νερό

Σε ενυδατώνει, σε τονώνει γιατί μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά σε όλο σου το σώμα, σε χορταίνει και κάνει το μεταβολισμό σου να δουλεύει πολύ καλύτερα! Σύμφωνα με έρευνες 8-12 ποτήρια νερό την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν να καις περισσότερο λίπος. Αυτό είναι και το ζητούμενο!

5 . Άλλο γιαούρτι, άλλο επιδόρπιο

Καλό είναι να τρως κανονικό γιαούρτι μεν, χαμηλών λιπαρών δε, και όχι τύπου επιδόρπιο. Και αυτό γιατί ενεργοποιεί τη δράση της γλουταθειόνης, της οποίας η συμμετοχή στις απαιτούμενες βιοχημικές εργασίες του οργανισμού σου είναι ευεργετική γιατί γίνεται σωστή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, καθώς και τόνωση του μυϊκού ιστού.

6 . Φάε… βιταμίνες Β

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία  του κεντρικού νευρικού συστήματος, στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, καθώς και στην παραγωγή ενέργειας. Παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού.  Τα σπαράγγια, τα αυγά, το μπρόκολο περιέχουν τις πολύτιμες αυτές βιταμίνες.

7 . Το άγχος σε μπλοκάρει

Ο μεταβολισμός είναι ένα σύνολο από ορμόνες, οι οποίες όταν είναι σωστά ρυθμισμένες, όπως  η πέψη η ρύθμιση του σακχάρου και άλλες σωματικές διεργασίες λειτουργούν ρολόι. Το καθημερινό όμως στρες μπορεί να τις αποσυντονίσει επιβραδύνοντας έτσι το μεταβολισμό σου. Λίγες βαθιές ανάσες, μερικές χαλαρωτικές ασκήσεις θα ηρεμήσουν εσένα και θα τρέξουν πιο γρήγορα το μεταβολισμό σου.

8 . Ζωή… πιπεράτη

Το πιπέρι καγιέν εκτός από βιταμίνες Α, Β6, C, Β-καροτίνη, μαγγάνιο και κάλιο διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες για το μεταβολισμό σου, τον οποίο ενεργοποιεί χάρη στην ιδιότητά του να επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης. Επίσης, μειώνει την όρεξη, αυξάνει την ανάγκη για κατανάλωση νερού συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα καυτερά μπαχαρικά.

9 . Πρωτεΐνη η αγαπημένη  

Εντάσσοντας την πρωτεΐνη σε κάθε σου γεύμα, βοηθάς στην ενίσχυση της μυϊκής σου μάζας. Είναι καλό το 15-20% των ημερήσιων θερμίδων από τα γεύματά σου να προέρχεται από πηγές πρωτεϊνών με λίγα λιπαρά, όπως το άπαχο τυρί, μία μικρή κονσέρβα τόνου, ένα βραστό αυγό, μία χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί.

10 . Νωρίς στο κρεβάτι 

Και όμως, συμβαίνει το αντίθετο! Ναι, ο καλός επαρκής ύπνος… ξυπνάει το μεταβολισμό σου, ο οποίος αποσυντονίζεται όταν δεν κοιμάσαι αρκετά. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τα επίπεδα της λεπτίνης και της γκρελίνης που αποτελούν τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη κινούνται σε χαμηλά επίπεδα όταν το ξενυχτάς, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σου.

11 . Σήκω από τον καναπέ

Ο καναπές είναι ένας ακόμα λόγος που κάνει το μεταβολισμό σου να κάθεται, όσο κάθεσαι και εσύ. Ξεκίνα τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο ή χορό, δηλαδή αεροβική άσκηση 30 λεπτά για 3 έως 5 φορές την εβδομάδα. Έτσι, ανεβάζεις το μεταβολισμό σου, ενώ αποκτάς και καλή φυσική κατάσταση! Προπονήσου με βάρη, γιατί και αυτές οι ασκήσεις είναι εξίσου σημαντικές με τις αερόβιες. Και μην ξεχνάς, ότι όσο πιο μεγάλη μυϊκή μάζα έχεις, τόσο περισσότερο αυξάνεται και ο μεταβολισμός σου.

Συμπλήρωσε την ενίσχυση του μεταβολισμού σου

Ενίσχυσε την προσπάθειά σου να κινητοποιήσεις το μεταβολισμό σου συνδυάζοντας την ισορροπημένη διατροφή με την άσκηση και τη στοχευμένη δράση ενός συμπληρώματος διατροφής που περιέχει εξειδικευμένα συστατικά που συμβάλλουν στις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού σου.

Το Fit & Lean από την Power Health

αποτελεί ένα καινοτόμο διπλό προϊόν που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στο στόχο σου.

Μία κάψουλα Fit & Lean ΜΒ πριν το πρωινό  με πράσινο τσάι, yerba mate, κετόνες ράσμπερι, πικραλίδα, εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και βιταμίνες Β1, Β6, Β3, Β12 κινητοποιεί το μεταβολισμό σου.

Η δεύτερη κάψουλα Fit & Lean FΒ με αγκινάρα, τζίντζερ, L-καρνιτίνη, ινοσιτόλη, βεταϊνη και χολίνη συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων. 

Τώρα ξέρεις, σήκω από τον καναπέ, βάλε την κίνηση στη ζωή σου και το Fit & Lean και βάλε στόχο το σώμα που θέλεις! 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*