Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΤΟΠΙΑ

Διακοπές single ή ζευγάρι; Ο κατάλληλος προορισμός διακοπών!

Η κάθε περίοδος της ζωής μας είτε είμαστε σε σχέση είτε όχι, έχει και τις ανάλογες δραστηριότητες και εκδρομές ώστε να περνάμε πραγματικά καλά. Το ίδιο ισχύει και για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Η Ελλάδα έχει πολλούς και εκπληκτικούς προορισμούς για όλα τα γούστα και όλες τις περιστάσεις, ειδικότερα να ανήκεις σε εκείνους που λατρεύουν να γνωρίζουν νέα μέρη τότε στην παρακάτω λίστα θα βρεις το κατάλληλο! 

Διακοπές Single! 

Σε αυτά τα χρόνια της ζωής σου έχεις την ελευθερία και την ευθύνη μόνο του εαυτού σου, επομένως είναι η καταλληλότερη περίοδος για να γυρίσεις πολλά νησιά, κυρίως, τα οποία θα καλύψουν τα θέλω σου, καταρχάς στο κομμάτι της διασκέδασης (αναλόγως και την ηλικία σου), δεύτερον τις παραλίες, και τρίτον τον επικοινωνιακό και ίσως flirty χαρακτήρα σου!

Αν είσαι μέχρι 25 ετών θα απολαύσεις τα νιάτα σου σε αυτά τα νησιά

Ίος

Θεωρείται το νησί των απανταχού singles και είναι η πρώτη τους σκέψη για διακοπές. Η αμμουδερή παραλία του Μυλοπότα, στην οποία συρρέουν γυναίκες και άντρες για να απολαύσουν τα κοκτέιλ και τα ποτά τους, την ίδια στιγμή που κάνουν τις βουτιές τους, γεμίζει καθημερινά με κόσμο και είναι ευκαιρία να εξασκήσεις την τέχνη του φλερτ. Η νυχτερινή ζωή είναι τόσο έντονη, που το νησί χαρακτηρίζεται από τους ξένους ως party island! Φέτος μπορεί οι καταστάσεις να είναι διαφορετικές, και ο συνωστισμός να αποφεύγεται, όμως μπορείς να περάσεις πολύ όμορφα με την παρέα σου και γιατί όχι μπορεί οι γνωριμίες παρότι εξ αποστάσεως να είναι ενδιαφέρουσες!

Πάρος

Είναι ένας ακόμη νεανικός προορισμός, όχι μόνο βέβαια, αλλά η Πάρος ίσως είναι και η επιλογή τω πρώτων νεανικών διακοπών. Το νησί είναι μεγάλο και χωράει φυσικά όλες τις ηλικίες, όμως η φημισμένη Pounda beach είναι η ιδανική για εσένα. Η Χρυσή ακτή και η Σάντα Μαρία θα σε εντυπωσιάσουν. Η διασκέδαση σου στη Νάουσα με τα πολλά μπαράκια για κάθε γούστο θα κρατήσει μέχρι το πρωί.

Ρόδος

Ναι, μπορεί να είναι μεγάλο νησί, έχει όμως την κοσμοπολίτικη Λίνδο για να περάσεις υπέροχα, το Φαληράκι, και την Παλιά Πόλη. Σε αυτό το νησί που είναι γνωστό ως το νησί των Ιπποτών, υπήρξαν εποχές που ήταν γνωστό και για το λεγόμενο Greek καμάκι, το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρεις έντονη ζωή ώστε να ζήσεις αξέχαστες στιγμές.

Για άνω των 25 ετών

Πρόκειται για τη μεταβατική ηλικία όπου τα 30 μπορεί να είναι ακόμη κάπως μακριά, όμως έχεις αρχίσει να αλλάζεις και εσύ και η διασκέδαση σου. Αγαπάς ακόμη τα πολυσύχναστα μέρη, όμως με άλλη ποιότητα και ζωντάνια… και φυσικά διαφορετικές ηλικίες! Έχεις αρχίσει να ωριμάζεις κάτι που σιγά σιγά το καταλαβαίνεις…γι΄αυτό ιδανικά για αυτή την αλλαγή σου θα βρεις τα εξής μέρη:

Πάτμος

Ένα νησί με μία μαγευτική ομορφιά και ενέργεια, λόγω και του σπηλαίου της Αποκαλύψεως, το οποίο είναι κατάλληλο τόσο για ήσυχες όσο και ξέφρενες διακοπές για άλλες ηλικίες, πιο συνειδητοποιημένες. Φυσικά οι οικογένειες δεν αποκλείονται, όμως εσύ που είσαι single θα το εκτιμήσεις διαφορετικά και θα γνωρίσεις πολλές πτυχές του. Οι δαντελωτές ακτές του νησιού θα σε μαγέψουν, η ομορφιά της Χώρας και η θέα θα σε αφήσουν άφωνο/η, και φυσικά η διασκέδαση θα γεμίσει τα καλοκαιρινά σου βράδια με ότι είδος θέλεις, ρομαντζάδα, κοσμοπολίτικη διασκέδαση, φλέρτι ατμόσφαιρα αλλά και μποέμικες καταστάσεις. Σαν ηλικία έχεις αρχίσει να εκτιμάς το καλό φαγητό και εκεί θα βρεις υπέροχες αλλά και βραβευμένες κουζίνες. Tα αυγουστιάτικα Beach parties στον Κάμπο και στο Αγριολιβάδι θα σε ξυπνήσουν την καλοκαιρινή σου διάθεση και θα δεις το νησί το ξημέρωμα, κάτι που δεν θα είναι η πρώτη φορά, θα μας θυμηθείς!

Μύκονος

Το νησί των ανέμων θα σε κεντρίσει με την ομορφιά του! Αυτό που επίσης θα σε κερδίσει είναι τα λαμπερά πάρτι και η κοσμοπολίτικη πλευρά του νησιού. Ατελείωτο φλερτ στην Ψαρού, διασκέδαση στο Cavo Paradiso, ατελείωτες βόλτες στα σοκάκια και το ξημέρωμα δεν θα αργήσει να έρθει. Το budget για να περάσεις καλά είναι αρκετό καθώς μαζί με τη Σαντορίνη θεωρείται από τα πιο ακριβά νησιά, όμως για εσένα που επιθυμείς να το διαθέσεις αυτές οι διακοπές θα είναι αξέχαστες και οι γνωριμίες, διάσημες και μη, επίσης!

Κουφονήσια

Μαγευτικά νερά στις μικρές Κυκλάδες! Το νησί αυτό παρότι ήσυχο από τη φύση του, γεμίζει ζωντάνια από ανδροπαρέες, γυναικοπαρέες και γενικότερα παρέες… που στην πορεία μπορεί και να ενωθούν. Αν είσαι τύπος του ελεύθερου κάμπινγκ θα μείνεις στο κάτω κουφονήσι, ειδάλλως θα εγκατασταθείς στο πάνω. Τον Αύγουστο σφύζει από ζωή το νησί, η διασκέδαση του μπορεί να μην έχει πολλές επιλογές, όμως μία παρέα είναι όλο το νησί και αυτό θέλεις άλλωστε! Το καλό είναι πως επικρατεί μία χαλαρότητα, στην οποία μπορείς να βρίσκεσαι από το πρωί με το μαγιό και το παρεό σου ακόμη και μέχρι την ώρα του ποτού. Αν θέλεις να κάνεις κοσμικές εμφανίσεις με ιδιαίτερα φορέματα, τότε αυτό το νησί δεν κάνει για εσένα!

Σέριφος

Ένα νησί με άγρια ομορφιά που ή θα λατρέψεις ή θα μισήσεις, αξίζει όμως το ρίσκο να δοκιμάσεις. Απαραίτητη η βουτιά στον Άγιο Σώστη με την διπλή επιλογή είτε να καθίσεις στη μία πλευρά με το βότσαλο κοντά στο εκκλησάκι, είτε στην άλλη με το πολύ ψιλό βοτσαλάκι. Η Χώρα της είναι μία από τις πιο όμορφες των Κυκλάδων, θα λατρέψεις το ηλιοβασίλεμα στο Μέγα Λιβάδι, την Ψιλή άμμο που θα σε κερδίσει από όλες τις παραλίες, αλλά και τις αποστάσεις που είναι μικρές ώστε να μπορέσεις να τα γυρίσεις όλα.

Διακοπές ζευγάρι!

Μήλος

Είναι το απόλυτο νησί και στο μυαλό όλων ως το ιδανικό “place to be” όταν είσαι ζευγάρι, και όχι άδικα! Ένα ειδυλλιακό τοπίο για έρωτες, ειδικότερα για τον πρώτο καιρό, με απίστευτη ομορφιά. Κάθε σημείο του είναι αφορμή για ανεπανάληπτες στιγμές ρομαντισμού, το βενετσιάνικο κάστρο, το καραβάκι για το κλέφτικο, το Σαρακήνικο. Θα λατρέψεις κάθε σημείο και θα ερωτευθείς ακόμη περισσότερο και το νησί αλλά και το σύντροφο σου!

Σαντορίνη

Ένα νησί για όλους αλλά και το Νο1 νησί παγκοσμίως στην προτίμηση των ερωτευμένων αλλά και των γάμων! Θα στεγάσεις τον έρωτα σου στη γραφική Οία, θα επισκεφτείς φυσικά το Ημεροβίγλι και τα Φηρά και θα μαγευτείς από την ειδυλλιακή καλντέρα με την ηφαιστειακή γοητεία και το μυστήριο ενός χαμένου πολιτισμού. Μπορεί οι παραλίες να μη σε γεμίσουν, όμως όλα τα υπόλοιπα θα σε γεμίσουν με συναισθήματα τόσο ρομαντικά, ότι χρειάζεται ένα ερωτευμένο ζευγάρι στις διακοπές του!

Ιθάκη

Το νησί του θρυλικού Οδυσσέα θα σε οδηγήσει στη δική σου “Ιθάκη”… την αγκαλιά του αγαπημένου σου. Ένα νησί που στην αναμονή της πιστής Πηνελόπης συμβολίζει την αιώνια αγάπη. Η βλάστηση του άφθονη, τόσο που νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο παράδεισο. Θα ανακαλύψεις όμορφους οικισμούς και κολπίσκους με βαθύ γαλάζιο! Είναι ένα νησί που ακόμη και αν έχεις οικογένεια και λατρεύεις τις εξερευνήσεις είναι το ιδανικό για εσένα.

Παξοί

Στην πλευρά του Ιονίου επίσης βρίσκεται μια καταπράσινη όαση με γαλανά νερά! Ένα τοπίο μαγευτικό, ιδανικό για ζευγάρια ή ζευγαρο-παρέες, χωρίς να αποκλείονται φυσικά οι οικογένειες. Οι παραλίες του υπέροχες, όμως αν πας στους Παξούς σίγουρα θα χρειαστεί να δεις τα εκπληκτικά νερά που η πρόσβαση είναι μόνο με σκάφος και να περάσεις στους Αντίπαξους. Άνοιξε τη Go pro βιντεοκάμερα σου και απόλαυσε αυτή την ομορφιά καταγράφοντας στιγμές. Θα πιεις κοκτέιλ με θέα το ηλιοβασίλεμα και θα κάνεις τις βόλτες σου στο Γάιο ανάμεσα στα τουριστικά μαγαζάκια. Μην αγχωθείς για τίποτα, το νησί είναι ιδανικό για ξεκούραση, φαγητό και χαλάρωση.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*