Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

DIY

Γαλλικό τοστ Brioche με μέλι, μούρα & ταχίνι για ένα festive πρωινό!

Μπήκε ο πιο εορταστικός, ο πιο λαμπερός και χαρούμενος μήνας του χειμώνα! Δεκέμβριε καλώς μας ήρθες! Παρότι ο καιρός δίνει το δικό του κρεσέντο θερμών εναλλαγών και όλοι οι υπόλοιποι μπορεί να μην έχουμε φορέσει ακόμη τα πουλόβερ μας, έχουμε φορέσει όμως την εορταστική μας διάθεσή και έτσι χρειάζεται να είναι κάθε ημέρα του Δεκεμβρίου εορταστική,  και γιατί όχι κάθε ημέρα του χρόνου!

Η καλή μέρα ,λοιπόν, ξεκινάει από το καλό πρωινό! Φυσικά δε χρειάζεται να πας σε κάποιο ξενοδοχείο για να απολαύσεις ένα καλό ιδιαίτερο πρωινό, το γαλλικό τοστ είναι ένα από τα αγαπημένα μας brunch, και αυτό το γαλλικό τοστ με μούρα είναι νόστιμο με ένα αλμυρό/γλυκό dressing από ταχίνι και μέλι που μπορείς να το έχεις στο τραπέζι σου σε μισή ώρα! Εντυπωσίασε τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου και πάμε να δούμε τη συνταγή!

Υλικά

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 ml πλήρες γάλα
  • 30 ml πλούσια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φέτες μπριός
  • 40 γραμμάρια βατόμουρα, κρατήστε μερικά για επικάλυψη
  • 40 γραμμάρια σμέουρα, κρατήστε μερικά για επικάλυψη
  • 50 γρ φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το ταχίνι και το μέλι

  • 50 γρ ταχίνι
  • 30 ml μέλι
  • 2 κ.σ. ζεστό νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Τοποθετήστε τις φέτες μπριός σας σε ένα ταψί με στεφάνι και ρίξτε το μείγμα παντού, αφήνοντάς τες να μουλιάσουν μέσα σε αυτό. έπειτα αφαιρούμε και πιέζουμε τα σμέουρα και τα βατόμουρα στην πάνω πλευρά του ψωμιού. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Τοποθετήστε το μπριός με την πλευρά του μούρου προς τα κάτω και μαγειρέψτε για 6-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Πιέστε περισσότερα μούρα στην κορυφή των φετών, αναποδογυρίστε και επαναλάβετε το μαγείρεμα τα ίδια λεπτά.

Παράλληλα ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι και το ζεστό νερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής υφή. Μπορεί να μην χρειάζεστε όλο το νερό, μπορεί και να χρειαστείτε περισσότερο, ρυθμίστε με το μάτι το πόσο παχύρευστη θέλετε να είναι η υφή του.

Αφού απομακρύναμε από την κουζίνα τις ψημένες φέτες, τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ξεκινάμε το γαρνίρισμα! Γεμίστε το γαλλικό τοστ με περισσότερα μούρα,φράουλες κλπ(μπορείτε να τοποθετήσετε ότι φρούτα επιθυμείτε!)  πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και περιχύστε τη σάλτσα μελιού από ταχίνι.

Έτοιμο! Εντυπωσιακό, γευστικό και απολαυστικό! Συνόδευσε το με καφέ φίλτρου ή τον δικό σου αγαπημένο και καλή όρεξη!

See you soon, με νέες εορτατσικές απλές συνταγές!