Είναι η πιο χαρούμενη, όμορφη και μαγική εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα μπορούν να μας κάνουν όλους και πάλι παιδιά τόσο από την αίσθηση που μας μεταφέρουν, λαμπιόνια, στολίδια, παιχνίδια αλλά και από τα λαχταριστά γλυκά! Εκτός από τα παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες ένα υπέροχο γλυκό – κόσμημα της εποχής που απολαμβάνεις τόσο να το φτιάχνεις είναι τα σπιτάκια Gingerbread! Αυτό το χριστουγεννιάτικο έργο τέχνης σου σίγουρα δε θέλεις να το χαλάσεις, λατρεύεις να το βλέπεις όμως όταν έρθει η στιγμή να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου η στιγμή θα σε αποζημιώσει εξίσου!
Πάμε να δούμε πως να φτιάξουμε τα εκπληκτικά μπισκοτοσπιτάκια μέσα από τις συνταγές που μας προτείνουν αγαπημένοι σεφ!
Εύκολο gingerbread house από τον Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Gingerbread house από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να γίνει πιο σφιχτή. Όταν βγάλουμε τα κομμάτια ζύμης από το ψυγείο, θα τα βγάλουμε ένα –ένα ώστε να μην μας μαλακώσουν τα τελευταία που θα ανοίξουμε.
ΥΛΙΚΑ
Για το σπίτι:
- 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 130 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 320 γρ. μελάσα
- 200 γρ. ζάχαρη, καστανή
- 120 ml νερό
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
- 1 κ.γ. μπαχάρι
Για το frosting:
- 3 ασπράδια
- 500 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Γλυκίσματα για το στόλισμα
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.
Gingerbread house από τον Γιάννο Βαλιάνο, θα τη βρεις στο site της Αργυρώς!
Υλικά:
Για τα μπισκότα
-
675 γραμ. αλεύρι
-
150 γραμ. βούτυρο
-
75 γραμ. καστανή ζάχαρη
-
75 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
3 αυγά
-
150 γραμ. μέλι
-
2 κ.γλ κοφτά τζίντζερ (σε σκόνη)
-
1 κ.γλ κοφτό γαρύφαλλο (σε σκόνη)
-
3 κ.γλ κανέλα
-
1½ κ.γλ baking powder
-
3 βανίλιες
-
1 κ.γλ κοφτό αλάτι
Για το γλάσο
-
4 ασπράδια (150 γραμ.)
-
800 γραμ. άχνη ζάχαρη
-
3-4 κ.σ χυμό από λεμόνι
-
1 κ.γλ κρεμόριο (θα το βρείτε στο σουπερμάρκετ)
Για τη διακόσμηση
-
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
-
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
-
Διαφορά ζαχαρωτά
-
(smarties-marshmallows-πουράκια-καραμέλες-Χριστουγεννιάτικα γλυφιτζουράκια κτλ)
Και για εσένα που λατρεύεις τα gingerbread cookies, η Madame Ginger θα σε καθοδηγήσει με τη συνταγή της!
Μερίδες: 35-40, Χρόνος Προετοιμασίας: 15′, Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες, Χρόνος Ψησίματος: 15′
Υλικά για τη ζύμη
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Αγίου Γεωργίου
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. ginger σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 70 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη
- 110 γρ. μελάσα
Υλικά για το γλάσο
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 -2,5 κ.σ. γάλα φρέσκο
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)