Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

FITNESS-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποτοξίνωση μετά τις διακοπές

Στην ανεμελιά και την ξεκούραση των διακοπών αφήνεις ελεύθερο τον εαυτό σου! Το φαγητό και το ποτό είναι μία απόλαυση που φυσικά ποτέ κανείς δεν θέλησε να στερηθεί, μη νιώθεις τύψεις λοιπόν αν νομίζεις πως το παράκανες λιγάκι, επιστρέφοντας στην καθημερινότητα βάλε στο πρόγραμμα σου την αποτοξίνωση του οργανισμού σου! 

Η αποτοξίνωση είναι ένας τρόπος να αποβάλλεις βλαβερές τοξίνες και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να κάνει ουσιαστικά “επανεκκίνηση”, όπως εξηγούν και οι ειδικοί από το American Dietetic Association – ADA.

Η αποτοξίνωση θα επιταχύνει το μεταβολισμό σου, θα σε βοηθήσει να μειώσεις το σωματικό σου λίπος, χάνοντας έτσι πόντους από όλο σου το σώμα.

Υπάρχουν δίαιτες αποτοξίνωσης με διάρκεια 3,5,7, 15 ημερών, αν νιώθεις όμως πως δεν μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου σε μία τόσο αυστηρή διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες βασικές αρχές οι οποίες θα αποβάλλουν το φούσκωμα που νιώθεις, τα περιττά υγρά και θα επαναφέρουν τον οργανισμό σου στη φυσιολογική του λειτουργία.

→ Διατροφή με πράσινα λαχανικά: Ναι φυσικά και μπορείς, ακόμη και αν δεν ήσουν και η/ο μεγαλύτερη/ος fun είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου, είναι εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες περιέχουν μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών, συμβάλουν στη μείωση της κατακράτησης υγρών και την αποβολή των τοξινών άμεσα. Κορυφαία στη λίστα είναι το σπανάκι, το μαρούλι, το λάχανο αλλά και το μπρόκολο. Κατανάλωνε υδατάνθρακες με μέτρο και προσπάθησε να αποφύγεις να καταναλώσεις κόκκινο κρέας.

→ Ελάττωσε τους καφέδες: Ιδανικά προσπάθησε να μην πίνεις καθόλου. Αν δεν μπορείς τουλάχιστον μην υπερβαίνεις τα 1-2 φλιτζάνια την ημέρα. Προτίμησε τσάι και ιδανικό το πράσινο, και λεμόνι με νερό καθώς αποτελεί πηγή βιταμίνης C. Ξεδιψάει και βοηθά στην αποβολή των κακών ουσιών από τον οργανισμό.

→ Προσπάθησε να πίνεις όσο περισσότερο νερό γίνεται: Ιδανικά 2 με 2,5 λίτρα την ημέρα. Η διούρηση που προκαλεί το νερό είναι από τους καλύτερους τρόπους αποβολής των τοξινών.

→ Άσκηση, άσκηση και πάλι άσκηση: Θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί γρηγορότερα, θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, και θα τονώσει την ευεξία και τη διάθεση σου.

→ Άφησε στην άκρη σάλτσες, λιπαρά φαγητά και φαγητά που περιλαμβάνουν πολλές και διαφορετικές τροφές. Προτίμησε στεγνά φαγητά, ψητά ή βραστά και σε πολύ λίγες μέρες θα εκπλαγείς από το πόσο πιο ελαφρύ θα νιώθεις το σώμα σου, ενώ παράλληλα θα αισθανθείς σαν να έχεις κάνει ένεση ενέργειας και ευεξίας!

→ Κανέλα στα φρούτα ή στο τσάι : Είναι μία από τις κορυφαίες αντιοξειδωτικές τροφές με ευεργετικά οφέλη σε πολλά επίπεδα για τον οργανισμό σου. Ανάμεσα στις ιδιότητές της είναι και η αντιμικροβιακή της δράση αλλά και η ικανότητά της να αποβάλλει γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό σου. Πρόσθεσέ την λοιπόν στα γεύματά σου δίνοντας εξαιρετική γεύση, ενώ παράλληλα βοηθάς ακόμα περισσότερο στην άμεση επίτευξη του στόχου σου.

→ Τζίντζερ: Το ginger βοηθάει το συκώτι να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες, που αναπτύσσονται στο σώμα. Πρόσθεσε το σε χυμούς και δώσε ένα Boost στον οργανισμό σου.

→ Φρέσκα φρούτα: Αναμφίβολα, είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και γενικά, όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός σου για να αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες. Εμπλούτισε λοιπόν το καθημερινό σου πρόγραμμα με πολλά φρούτα.

→ Αβοκάντο: Τα λιπαρά οξέα που περιέχει δίνουν εξαιρετική ώθηση στη γρήγορη λειτουργία του μεταβολισμού σου, ενώ έχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις γρήγορα τις τοξίνες που έχουν συγκεντρωθεί στον οργανισμό σου τις προηγούμενες μέρες. Τοποθέτησε το στη σαλάτα σου και απογείωσε το γεύμα σου!

→ Cranberries: Τα τελευταία χρόνια, πολύ λόγος γίνεται για τα εν λόγω φρούτα, που έχουν κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις προτίμησης στη διατροφή των fitness maniacs. Και όχι άδικα, μιας και διαθέτουν αμέτρητες ευεργετικές ιδιότητες. Μία από αυτές και η αντιβακτηριδιακή, που βοηθά στο να αποβάλλεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου μέσα σε λίγες μέρες.

Συνδυαστικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό διατροφικό συμπλήρωμα αποτοξίνωσης.
Terranova Dandelion, Artichoke & Cysteine Complex ⇐🛒

Φυσικό Συμπλήρωμα Διατροφής Με Ισχυρή Αποτοξινωτική Δράση για την αποτοξίνωση του ήπατος & την ενίσχυση της ροής της χολής.

Holistic Med Matcha Teatox⇐🛒

100% βιολογικής προέλευσης πράσινο τσάι Matcha σε σκόνη, πλούσιο σε πολυφαινόλες, κατεχίνες και Βιταμίνη K. Έχει 137 φορές τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ενισχύει τον μεταβολισμό. Ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του πράσινου τσαγιού. Ιδανικό συστατικό για την παραγωγή smoothies, παγωτού και κέικ.

QNT Easy Body Waterless for Women⇐🛒

Το Waterless αναπτύχθηκε με τη χρήση ενός ειδικά επιλεγμένου μείγματος φυσικών βοτάνων, όπως το Dandelion. Βοηθά στη μείωση της κατακράτησης νερού ειδικά από προβληματικές περιοχές όπως γοφοί, μηροί, μέση.

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*