Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

DIY

Ανανέωσε τον κήπο σου όμορφα και οικονομικά με τις προτάσεις των Interior Decorator Influencers!

Αν διαθέτεις κήπο σίγουρα στα συνεχόμενα lockdown έγινε το καταφύγιο σου, τώρα που ο καιρός αλλά και η γενικότερη κατάσταση ανοίγει μπορεί να έχεις μία διάθεση φυγής από το σπίτι, όμως ένας όμορφος κήπος θα σε καλεί πάντοτε να τον απολαύσεις μόνος ή με αγαπημένα πρόσωπα!

Και ποιος δεν έχει χαζέψει στα περιοδικά και στα social media κήπους ζηλευτούς που πάντοτε αναρωτιέται το κόστος τους, οι οποίοι μοιάζουν εξωπραγματικά μακριά από το δικό μας budget. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται όμως…μπορείς και εσύ να αποκτήσεις έναν πολύ όμορφα διακοσμημένο κήπο και η απόδειξη είναι  η Becky Lane, η οποία βρίσκεται πίσω από το πολύ αγαπημένο Instagram profile @21oakham  η οποία αναβάθμισε τον κήπο της με τάσεις του 2021 με μόνο 100 £ (περίπου 83 ευρώ), που σημαίνει πως μπορείς και εσύ να βρεις αντίστοιχα υλικά, απλά ξεκινώντας τώρα την έρευνα!

Λοιπόν, πώς το έκανε;

«Όποτε μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, το κάνουμε. Μιας και ο καθένας μας γίνεται πλέον πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνος, η online αγορά από δεύτερο χέρι αρχίζει να αυξάνεται», εξηγεί η Becky. “Αν αναβαθμίσουμε ή επαναχρησιμοποιήσουμε ένα αντικείμενο από δεύτερο χέρι αποκτά και πάλι αξία!”

«Όταν μπορούμε, κάνουμε τη δουλειά μόνοι μας», πρόσθεσε. «Για το decking και τα ηλεκτρικά, έχουμε τους επαγγελματίες, για όλα τα άλλα παρακολουθούμε βίντεο YouTube για να παίρνουμε ιδέες διακόσμησης αλλά και για τεχνικά κομμάτια. Υπάρχει σίγουρα ένας χρυσός κανόνας «Γνωρίστε τα όρια σας!» Σε περίπτωση αμφιβολίας, πάρτε έναν εργολάβο για την ασφάλεια σας”

“Ξεκινήσαμε ένα καλό πλύσιμο σε όλη την αυλή με πιεστικό μηχάνημα. Στη συνέχεια αφαίρεσα όλους τους ξερούς θάμνους και τα ζιζάνια. Μόλις το πλακόστρωτο πλύθηκε το βάψαμε με λευκή ειδική μπογιά. Αυτό λειτούργησε ως αστάρι, αλλά μας επέτρεψε να δούμε όλες τις ρωγμές πολύ πιο εύκολα στο πλακόστρωτο. Ο σύζυγός μου παρακολούθησε μερικά βίντεο στο YouTube σχετικά με τον τρόπο χρήσης έτοιμου κονιάματος για να γεμίσει όλες τις ρωγμές. Ανακυκλώσαμε τις γλάστρες που βρήκαμε στον κήπο, τις οποίες άφησε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, με λευκό χρώμα για να τους δώσουμε μια νέα ζωή. Σε καταστήματα όπου συναρμολογείς μόνος σου τα έπιπλα μπορείς να βρεις πολλά και οικονομικά είδη αλλά κατά καιρούς και προσφορές. Το Instagram και το Pinterest θα σας δώσουν πολλές ιδέες”

Tip: Μην ψωνίζετε χωρίς σαφή τελικό στόχο, επειδή μπορεί να καταλήξετε με πολλά τυχαία κομμάτια και φυσικά εκτός budget.

Σας παραθέτουμε μερικές ακόμη ιδέες από interior decorator influencers!

1. Επιλέξτε ένα χαλί για μεσογειακή ατμόσφαιρα

Τα μεσογειακά θέματα είναι μια από τις τάσεις που αρχίζουμε να βλέπουμε φέτος, με τη χρήση τερακότας και παστέλ χρωμάτων. Για να εμπλουτίσετε το θέμα, γιατί να μην προσθέσετε στρώματα μαξιλαριών στα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας, έναν απαλό κρεμώδη φωτισμό ή ακόμη και ένα χαλί εξωτερικού χώρου;

2. Διατηρήστε μόνο ένα ή δύο σημεία εστίασης για κομψό βελγικό στιλ

Μια συμβουλή για αυτό το θέμα θα ήταν η εστίαση του εξωτερικού χώρου γύρω από ένα ή δύο εστιακά σημεία, όπως ένας εξωτερικός καναπές ή τραπέζι φαγητού και, στη συνέχεια τριγύρω μερικά φυτά και αξεσουάρ για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση. Το βελγικό στιλ ενσωματώνει συχνά μια περιορισμένη παλέτα, οπότε διατηρήστε το απλό και κομψό.

3. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα

Τα χρώματα και αξεσουάρ κήπου που κυκλοφορούν φέτος έχουν μια πιο ουδέτερη αίσθηση. Το κλειδί για αυτήν την τάση είναι να εργαστείτε με τόνους και όχι με ποικιλία χρωμάτων. Αυτό διατηρεί τα πράγματα ωραία και απλά αισθητικά, αλλά επίσης δημιουργεί αντίθεση με τα έντονα χρώματα που μπορεί να έχει το παρτέρι με τα λουλούδια σας. 

4. Φέρτε τα έντονα χρώματα με φυτά

Όσον αφορά τη χρήση χρώματος στους κήπους μας το καλύτερο είναι μόνο με τη χρήση φυτών και λουλουδιών. Γεμίστε λοιπόν τα παρτέρια σας και απολαύστε χρώματα και μυρωδιές.

 

5. Αποκτήστε τη μονόχρωμη εμφάνιση ασταρώνοντας το πλακόστρωτο σας με λευκό χρώμα

Αντί να χρησιμοποιούν φυτά και λουλούδια ως ένα τολμηρό χρώμα, αρκετοί ιδιοκτήτες κήπου φυτεύουν άσπρα λουλούδια δημιουργώντας ένα μονοχρωματικό θέμα για ολόκληρο τον κήπο. Ασπρίζοντας επίσης τα μουντά σημεία όπως ένα παλιό γκρι πλακόστρωτο θα αποκτήσει μία ενιαία αισθητική.

6. Τοποθετήστε φράχτες από μπαμπού, επιλέξτε έπιπλα μπαμπού

Η χρήση του μπαμπού θα είναι ψηλά στη λίστα για εξωτερικούς χώρους και φέτος. Επίσης τα έπιπλα από μπαμπού χρησιμοποιούνται πολύ σε προορισμούς διακοπών, οπότε η επιλογή ορισμένων τέτοιου είδους επίπλων στον πίσω κήπο θα σας κάνει να νιώθετε τα Σαβ/κα ότι κάνετε διακοπές!

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*