Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

FITNESS-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Fit time: Μάθε τι χρειάζεται το σώμα σου όταν γυμνάζεσαι

Όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, τόσο περισσότερο μας ενδιαφέρει η εμφάνισή μας. Η διάθεσή μας αλλάζει, νιώθουμε την ανάγκη να βγούμε από τη χειμερία νάρκη να γυμναστούμε και να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας.

♦ Πώς μπορούμε να έχουμε τις καλύτερες επιδόσεις, χωρίς να καταπονήσουμε το σώμα μας, και τι μπορούμε να του προσφέρουμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, και πιο άμεσα;♦

Η απάντηση βρίσκεται στην πρωτεΐνη και τα αμινοξέα. Και αν νιώθεις κάποια επιφύλαξη, ήρθε η ώρα να… εντρυφήσεις στα οφέλη που σου προσφέρουν στην απόκτηση ενός δυνατού, γραμμωμένου σώματος!

Πρωτεΐνη… την ξέρουν και οι πέτρες!

Και αν θέλεις να τους… μοιάσεις καλό είναι να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Κατέχει την πρώτη θέση σε στην προτίμηση όσων αθλούνται. Οι πρωτεΐνες αποτελούν τους δομικούς λίθους του οργανισμού μας για τους τένοντες, τα ζωτικά όργανα και το δέρμα, τις ορμόνες, τα ένζυμα, τους νευροδιαβιβαστές και όλων των ειδών τα μικρά μόρια, τις ίνες στις μυϊκές ομάδες.

Έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού και είναι ταυτόσημες με την ενίσχυση του μυϊκού ιστού, γι’ αυτό και  είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την άθληση, την προπόνηση και τη γυμναστική.

Αμινοξέα,  χρυσός… ο άνθρακας

Στην ορολογία της διατροφής χαρακτηρίζονται ως μακροθρεπτικά συστατικά.  Τα αμινοξέα αποτελούν δομικά συστατικά των πρωτεϊνών και κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες:

  • στα απαραίτητα εκείνα που δεν μπορεί να συνθέσει το σώμα μας
  • και στα μη-απαραίτητα εκείνα που πρέπει να τα λάβουμε από τη διατροφή μας, και τα ονομάζουμε βασικά.

H λευκίνη, η ισολευκίνη, και η βαλίνη είναι τα τρία αμινοξέα διακλαδιζόμενης αλυσίδας (BCAAs), και η ονομασία τους οφείλεται στη μη γραμμική αλλά διακλαδισμένη διαμόρφωση των ατόμων άνθρακα.

Γιατί το σώμα σου χρειάζεται την πρωτεΐνη

Ο κυριότερος ρόλος των πρωτεϊνών είναι η ενίσχυση και η διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Η συμπυκνωμένη μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος σε μορφή σκόνης είναι εκείνη που έχει τα πρωτεία στην επιλογή των ατόμων που αθλούνται και προπονούνται, αφού διατηρεί και άλλα θρεπτικά στοιχεία, όπως υδατάνθρακες και μέταλλα. Αυτό επιτυγχάνει η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, καθώς:

  • Διεγείρει την ανάπτυξη των μυών καθώς απελευθερώνει ορμόνες όπως η ινσουλίνη
  • Περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα το αμινοξύ λευκίνη που προάγει τη σύνθεση των πρωτεϊνών
  • Έχει ταχύτερη απορρόφηση και αξιοποιείται πιο γρήγορα από τον οργανισμό
  • Δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού και προάγει την απώλεια βάρους, αφού είναι το μακροθρεπτικό συστατικό που μας χορταίνει
  • Συμβάλλει στην αύξηση καύσης των θερμίδων
  • Συνεισφέρει στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες
  • Βοηθάει στη διαδικασία αποκατάστασης των μυών μετά την άσκηση

Γιατί το σώμα σου χρειάζεται τα αμινοξέα

Τα αμινοξέα είναι τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών που συμβάλλουν στην επανόρθωση της δομής του σώματός μας. Τα αμινοξέα μπορούν να δώσουν επιπλέον ενέργεια και να βοηθήσουν στην αποτροπή του μυϊκού καταβολισμού.  Αμινοξέα (BCAAs) μπορείς να λαμβάνεις πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια της προπόνησης.  Αν τα αμινοξέα που προσλαμβάνονται από τις τροφές δεν επαρκούν, μπορείς να αναζητήσεις εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μία ολοκληρωμένη αθλητική διατροφή.

Τα χρειάζεσαι γιατί:

·      Συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας

·      Ενισχύουν την παραγωγή ενέργειας

·      Βοηθούν στη μείωση της κούρασης κατά την άσκηση

·      Συμβάλλουν στη βελτίωση της επίδοσης

·      Δρουν στη μείωση των μυϊκών πόνων μετά την προπόνηση

Για εσένα που θέλεις να επενδύσεις στη φυσική διαδικασία ενίσχυσης των αθλητικών σου επιδόσεων και τη βελτίωση της φυσικής και σωματικής σου κατάστασης, επίλεξε προϊόντα χωρίς τεχνητά χρώματα και συντηρητικά που περιέχουν ειδικά επιλεγμένα δραστικά συστατικά στις ιδανικές ποσότητες και έχουν φυσικές γεύσεις.

Power of Nature Sport Series 100% Whey protein

Καθαρά… η δική σας επιλογή

Η συμμετοχή των πρωτεϊνών στο ‘’χτίσιμο των μυών’’, στη διατήρηση και στην αποκατάστασή τους, αποτελεί ίσως και τη βασικότερη λειτουργία για αθλητές, αθλούμενους, καθώς και εσάς που έχετε εντάξει την άσκηση στη ζωή σας.

Το Power of Nature Sport Series 100% Whey protein από την Power Health  αποτελεί ένα ‘’προπονητικό’’ ρόφημα υψηλής ποιότητας και καθαρότητας με έμφαση στην υψηλή περιεκτικότητα αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs). Περιέχει 100% πρωτεΐνη ορού γάλακτος και αποτελεί μείγμα συμπυκνωμένης, απομονωμένης και υδρολυμένης πρωτεΐνης για την υψηλή παροχή αμινοξέων και την καλύτερη απορρόφησή τους. Είναι εύπεπτη, έχει φανταστική φυσική γεύση σοκολάτα και θα γίνει καθαρά… και η δική σας επιλογή!

Power of Nature Sport Series BCAAs

 

Αμινοξέα… αμιγώς απαραίτητα

 Το Power of Nature Sport Series BCAAs από την Power Health αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας, καθαρότητας και ασφάλειας ρόφημα σε σκόνη με αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs) και L-γλουταμίνη για πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την προπόνηση, προσφέροντάς σας όλα τα οφέλη τους.

Παρέχει συνεχή ενέργεια και για περισσότερο χρόνο χάρη στην  ισομαλτουλόζη, με τη μορφή του PalatinoseTM που περιέχει, επιτυγχάνοντας αργή και παρατεταμένη απελευθέρωση της γλυκόζης. Επίσης, η L-γλουταμίνη ένα αμινοξύ, το οποίο συντίθεται από τον οργανισμό μας και βρίσκεται κυρίως στους μύες, είναι απαραίτητη για εσάς που ακολουθείτε απαιτητικά προγράμματα εκγύμνασης και είναι αυτή που θα σας βοηθήσει, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη άσκηση. Έχει επίσης… αμιγώς εκπληκτική φυσική γεύση πράσινο μήλο.

 

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*