Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΝΕΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Doodle quiz:Τι σημαίνουν τα σκίτσα που σχεδιάζουμε όταν είμαστε αφηρημένοι!

Doodle ονομάζονται τα σχέδια που κάνουμε στο χαρτί όταν η προσοχή μας βρίσκεται κάπου αλλού, όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, όταν παρακολουθούμε μία συζήτηση, όταν η σκέψη μας ταξιδεύει μακριά, ακόμη και όταν δεν σκεφτόμαστε πραγματικά τίποτα και απλά το χέρι αποτυπώνει υποσυνείδητες σκέψεις μας.

Τα Doodles μπορεί να έχουν μία συγκεκριμένη αναπαραστατική έννοια ή να αποτελούνται μόνο από τυχαίες αφηρημένες γραμμές. Από ψυχολογικής πλευράς τα doodles αποκαλύπτουν πράγματα σχετικά με τον χαρακτήρα μας αλλά και τα συναισθήματα που νιώθουμε τη δεδομένη στιγμή.

Αφηρημένα σχήματα

Κάθε φορά που πιάνεις χαρτί και στυλό το χέρι σου ακολουθεί τη… μεταμοντέρνα σχολή και σχεδιάζεις μεγάλα, αφηρημένα σχέδια που δεν θα έλεγε κανείς πως σημαίνουν και κάτι. Συνήθως κάτι τέτοιο δείχνει πως δεν μπορείς να συγκεντρωθείς τη δεδομένη στιγμή και είσαι “αφηρημένος/η”! Αν βέβαια τα δημιουργήματά σου είναι προσεκτικά μελετημένα, με σαφείς γραμμές και με τα εσωτερικά κενά γεμισμένα με χρώμα, τότε ακόμη και αν δεν βγαίνει νόημα, το αριστούργημά σου δείχνει άτομο με πάθος και δημιουργικότητα.

Βελάκια

Αν πάλι συνηθίζεις να φτιάχνεις βελάκια, τότε αυτό υποδηλώνει άτομο που ξέρει που θέλει να πάει, γνωρίζει το δρόμο προς την προσωπική του ολοκλήρωση. Εκείνο που πρέπει να παρατηρήσεις είναι τη φορά προς την οποία δείχνουν τα βέλη στο χαρτί. Αν τα περισσότερα δείχνουν προς την κορυφή, τότε θέλεις διακαώς να φτάσεις εκεί, πράγμα που σημαίνει απόλυτη επιτυχία. Αν πάλι τα βέλη δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, μάλλον έχεις αμέτρητες επιλογές και δεν μένει παρά να επιλέξεις ποια θα ακολουθήσεις.

 

Κυκλάκια

Το στιλό σχεδιάζει με μανία κύκλους; Οι μεγάλοι κύκλοι στο χαρτί δείχνουν άτομο εξωστρεφές, ειλικρινές και πρόθυμο να επικοινωνεί με τους άλλους. Παρόλ’ αυτά αν οι κύκλοι εφάπτονται, τότε φαίνεται πως σου λείπει αυτοπεποίθηση! Παρατήρησε αν γέμισες τους κύκλους με χρώμα. Αν ναι, μάλλον αυτή την περίοδο αισθάνεσαι μoναξιά.

Λουλούδια

Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αφηρημένα σχέδια στο χαρτί όταν το μυαλό ταξιδεύει. Δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τον καλό καιρό, ούτε έχει σχέση με το γεγονός πως η άνοιξη είναι η αγαπημένη σου εποχή. Τα λουλουδάκια κρύβουν ένα άτομο ευαίσθητο, ιδιαίτερα φιλικό και προστατευτικό. Σου αρέσει να βοηθάς τους άλλους και αυτός είναι ο δικός σου τρόπος να ξεχνάς τις δυσκολίες της δικής σου ζωής. Παρατήρησε τα λουλούδια: Αν μοιάζουν μαραμένα και ξερά, τότε έχεις μια ανησυχία πως μια σχέση (φιλική, ερωτική ή επαγγελματική) ενδέχεται να τελειώσει σύντομα.

Γεωμετρικά σχήματα

Αν κοιτάξει κανείς το τετραδιάκι δίπλα στο τηλέφωνο, θα δει ατελείωτες σελίδες γεμάτες τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και τρίγωνα. Τα γεωμετρικά σχήματα, αν είναι φτιαγμένα με προσοχή και τακτοποιημένα ζωγραφισμένα στο χαρτί, αφορούν σε έναν χαρακτήρα ικανό, με προοπτικές και σχολαστικό. Αν όμως σχεδιάζεις πολλά γεωμετρικά σχήματα το ένα μέσα στο άλλο (τετράγωνα ή τρίγωνα κτλ.), ίσως νιώθεις εγκλωβισμένος/η και απογοητευμένος/η από κάτι.

Καρδούλες

Αν δεν είσαι ερωτευμένος/η, που σε αυτή την περίπτωση το μόνο σχέδιο που βγαίνει στο χαρτί είναι η καρδιά, τότε είσαι σίγουρα αθεράπευτα ρομαντικός/η που περιμένει να ζήσει το δικό του/της παραμύθι. Όπως και να έχει, ένα χαρτί γεμάτο καρδούλες δείχνει αναμφισβήτητα έντονα συναισθηματικό άτομο.

Ονόματα

Σου έχει τύχει να πάρεις το στιλό και να ξεκινήσεις να γράφεις το όνομά σου; Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει σε περιόδους που είσαι στα “κάτω σου”! Το ότι γράφεις το όνομά σου δείχνει πως προσπαθείς να παρηγορήσεις τον εαυτό σου και να φτιάξεις τη διάθεσή σου.

 

1 thought on “Doodle quiz:Τι σημαίνουν τα σκίτσα που σχεδιάζουμε όταν είμαστε αφηρημένοι!

  1. Έχεις αισιοδοξία, έχεις πίστη στο αύριο χρειάζεσαι η σκέψη σου να είναι γεμάτη σκίτσα και σχέδια.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*