Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΝΔΡΑΣ

Πως επηρεάζει η τεστοστερόνη την εγκεφαλική και σεξουαλική λειτουργία του άνδρα και όχι μόνο…

Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που κατεξοχήν επηρεάζει τη φυσιολογία του άνδρα, προωθώντας τη δύναμη, την αντοχή, τη ζωτικότητα, την καλή εγκεφαλική και σεξουαλική λειτουργία, και πολλά άλλα.

Εν τούτοις, σημαντικός αριθμός ανδρών σήμερα έχουν παθολογικώς χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ πολλοί ακόμη έχουν μεν επίπεδα που μπορούν να χαρακτηρισθούν φυσιολογικά ή περίπου φυσιολογικά, όχι όμως άριστα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της τεστοστερόνης

Εγκεφαλικές λειτουργίες: Η τεστοστερόνη επηρεάζει τόσο τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου όσο και:

  • τη διάθεση                    
  • τα ενδιαφέροντα
  • τον ύπνο                        
  • τη μνήμη
  • την αντίληψη
  • τη λίμπιντο

Ενέργεια: Άνδρες που απεκατέστησαν κανονικά επίπεδα τεστοστερόνης αναφέρουν αυξημένη ενέργεια, αντοχή και δύναμη.

Καρδιαγγειακή λειτουργία: Από καιρό είναι γνωστό ότι η τεστοστερόνη βελτιώνει τη ροή του αίματος στο καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ δυναμώνει τους καρδιακούς μύες. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ακόμη μεγαλύτερα, μακροπρόθεσμα οφέλη για ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα.

Ανοσοποιητικό: Όσο τα επίπεδα τεστοστερόνης πλησιάζουν προς τα φυσιολογικά, τόσο βελτιώνεται και η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, πιθανότατα λόγω βελτίωσης της διάθεσης, της λίμπιντο και του ύπνου. Αντίθετα, οι συνθετικές ορμόνες πιστεύεται ότι μειώνουν την απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αναπαραγωγική και σεξουαλική λειτουργία: Η τεστοστερόνη είναι η πεμπτουσία του ανδρικού σφρίγους και της σεξουαλικής λειτουργίας, τα οποία βελτιώνονται όταν αποκαθίστανται τα επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ βελτιώνεται επίσης και η γονιμότητα.

Δομή και λειτουργία των μυών: Η τεστοστερόνη είναι απαραίτητη για τη λειτουργία και ανάπτυξη των μυών. Αποκαθιστώντας φυσιολογικά επίπεδα αυξάνουμε τη σωματική δύναμη και τις αθλητικές επιδόσεις.

→ Από την ηλικία περίπου των 25 η τεστοστερόνη στον άνδρα αρχίζει να μειώνεται. Στην ηλικία των 60, το επίπεδο τεστοστερόνης συχνά έχει πέσει στο μισό.

To T Male της Nature’s Plus⇐🛒

είναι ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής για την αύξηση της ενδογενούς τεστοστερόνης. Συνδυάζει ειδικά διατροφικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και βότανα):

  • Fenugreek: Από την αρχαιότητα, το fenugreek (η τριγωνέλλα) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων τόσο στη διατροφή, όσο και ως συστατικό βοτανικών θεραπειών στην περιοχή της Ινδίας. Πιστεύεται ότι προάγει τη γονιμότητα, αύξηση της ερωτικής επιθυμίας σε άνδρες, μείωση της διυδροτεστοστερόνης σε άντρες, μείωση του λιπώδους ιστού σε αθλητές, μικρή αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη σε διαβητικούς. Πιο πρόσφατα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι σαπωνίνες στο fenugreek μπορεί να προωθήσουν σημαντικά την παραγωγή τεστοστερόνης, βελτιώνοντας παράλληλα πολλούς άλλους δείκτες υγιούς ανδρικής αναπαραγωγικής λειτουργίας.
  • Tribulus: Εδώ και πολλά χρόνια, το τριβόλι χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική πολλών χωρών, όπως Κίνα και Ινδία, για την υγεία του ουροποιητικού, την ενίσχυση της λίμπιντο, καθώς και για τη μείωση του πρηξίματος.

Πιο πρόσφατα, το tribulusterrestris έκανε την εμφάνισή του σαν συστατικό σε πολλά συμπληρώματα διατροφής, και δεν είναι λίγοι αυτοί που το χρησιμοποιούν για ενίσχυση της αθλητικής τους απόδοσης, των σεξουαλικών τους επιδόσεων, για γονιμότητα, αλλά και στο bodybuilding. Μάλιστα, έχει αποκτήσει τη φήμη ότι ανήκει στα βότανα για αύξηση της τεστοστερόνης.

  • Ψευδάργυρος: παρέχει 30 mg εξαιρετικά βιοδιαθέσιμου ψευδαργύρουανά δόση, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ελεύθερη τεστοστερόνη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι επειδή ο ψευδάργυρος παίζει πολλούς ρόλους στην παραγωγή και ρύθμιση της τεστοστερόνης, ακόμη και η οριακή ανεπάρκεια μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης έως και 50%.
  • Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα βασικό μέταλλο που χρησιμοποιείται από τα ένζυμα που παράγουν ορμόνες του σώματος για να παράγει με ασφάλεια και φυσικά μια υγιή ενδογενή τεστοστερόνη.
  • ViNitrox: είναι ένας μοναδικός συνδυασμός συμπυκνωμάτων σταφυλιών και μήλων, με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Η ισχυρή δραστικότητα πολυφαινόλης είναι εξαιρετικά σημαντική έναντι των ελεύθερων ριζών υπεροξυνιτρίτης, η οποία μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Με τη σειρά τους, τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης προκαλούν αύξηση του σχηματισμού υπεροξυνιτρίτης. Οι πολυφαινόλεςViNitrox επιτρέπουν στον οργανισμό να ελέγχει αυτόν τον φαύλο κύκλο που καταστρέφει την τεστοστερόνη.

Το T MALE NaturesPlus ⇐🛒 λειτουργεί προωθώντας τη φυσική παραγωγή τεστοστερόνης του σώματος, χωρίς να παρέχει στεροειδές ή συνθετικό πρόδρομο. Είναι ασφαλής και φυσικός τρόπος για την αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, με τρόπο που προορίζεται από την Φύση.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*