Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Τι πρέπει να ξέρετε για το ανοσοποιητικό σύστημα και την ενίσχυσή του

Ο χειμώνας είναι εδώ και οι ιώσεις παραμονεύουν ψάχνοντας ευκαιρία να επιτεθούν στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Υποχρέωσή μας είναι να το ενισχύσουμε, και ακόμα καλύτερα, να το πετύχουμε με φυσικούς τρόπους!

Ανοσοποιητικό, ο άγνωστος Χ

Όλοι ακούμε και μιλάμε για ένα δυνατό και ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πόσοι, όμως, από εμάς γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί; Καιρός να μάθουμε…

 Τι συμπεριλαμβάνει

Το ανοσοποιητικό σύστημα στην ουσία λειτουργεί μέσα από τα λεμφοκυττογόνα όργανα, τα οποία έχουν αυτήν την ονομασία γιατί εκεί βρίσκονται οι βασικοί  ‘’στρατιώτες’’ που φρουρούν τον οργανισμό μας, τα λεμφοκύτταρα.

→Το δέρμα μας είναι ένα φυσικό φράγμα ενάντια στους εισβολείς και εξαιρετικά σημαντικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού.

→Επίσης, ο πεπτικός σωλήνας μέσα στον οποίο διεξάγεται η κυκλοφορία των κυττάρων του ανοσοποιητικού είναι πολύ σημαντικός αφού γίνεται η μεταφορά πληροφοριών με στόχο την καλή λειτουργία του συστήματος. Εννοείται πως το ανοσοποιητικό μας συνδέεται με όλα τα κύτταρά μας και τα όργανα ώστε να επιτυγχάνεται η συνολική υγεία του οργανισμού μας.

Τι κάνει

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε οτιδήποτε υπάρχει φυσικά μέσα στο σώμα μας και οτιδήποτε θεωρεί ξένο. Όταν λειτουργεί σωστά αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κίνδυνος και επιτίθεται στους εισβολείς.  Δύο παραδείγματα για την κατανόηση λειτουργίας του ανοσοποιητικού είναι η αντίδραση του δέρματος που κοκκινίζει στο τσίμπημα ενός κουνουπιού, καθώς και η εμφάνιση πυρετού ως τρόπος το ανοσοποιητικό μας να σκοτώσει τον ιό αυξάνοντας τη θερμοκρασία, ώστε να μην μπορεί να επιβιώσει.

Πώς το κάνει

Το ανοσοποιητικό αποτελεί ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα στο οποίο εκατομμύρια κύτταρα οργανώνονται σε ομάδες και υποομάδες με αποστολή τους τη μεταφορά των πληροφοριών σε όλο μας το σώμα. Σε περίπτωση εισβολής ξένου σώματος η ομάδα που αντιλαμβάνεται την παρουσία του θα σημάνει συναγερμό αρχίζοντας να παράγει ισχυρές χημικές ουσίες που τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπαράγονται, καλούν για ενίσχυση και άλλα αμυντικά κύτταρα, με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εξουδετέρωση του εχθρού.

Τι… κάνετε εσείς, όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα χρειάζεται ενισχύσεις

Σε περίπτωση που το ανοσοποιητικό σας σύστημα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει τους εισβολείς  με αποτέλεσμα ιοί και μικρόβια να… κάνουν πάρτι, μπορείτε τα συμμαχήσετε μαζί του για την εξουδετέρωσή τους.

  • Κοιμάστε πολύ και καλά

Ο ύπνος αναζωογονεί τα κύτταρα τα οποία αναπλάθονται βοηθώντας το σώμα να αντισταθεί και να θεραπευτεί. Αντίθετα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος.

  • Τρώτε σωστά

Ειδικά οι ζεστές κοτόσουπες θεωρούνται ‘’φάρμακο’’ και έχουν ευεργετική δράση, ενώ αν περιέχουν και λαχανικά γίνονται ακόμα πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και βοηθούν τον οργανισμό να ανακτήσεις τις δυνάμεις του.

  • Βιταμίνες

Επιστρατεύστε τις βιταμίνες που εκτός των πολλών ιδιοτήτων τους επικεντρώνονται στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η βιταμίνη C που θα βρείτε σε τροφές όπως πορτοκάλι, grapefruit, μανταρίνι, ή κόκκινες πιπεριές, papaya. Βιταμίνη D σε τροφές όπως τα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, το συκώτι,  λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες και οι κρόκοι αυγών. Ο ψευδάργυρος που μπορείτε να λάβετε τρώγοντας άπαχο κρέας, πουλερικά, προϊόντα ολικής αλέσεως, σουσάμι, ταχίνι, κολοκυθόσπορους και καρπούς. Επίσης, και η βιταμίνη Α βοηθάει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και θα τη βρείτε στις γλυκοπατάτες, τα καρότα, το σπανάκι, τις κόκκινες και πράσινες  πιπεριές, τα αχλάδια και τα αυγά.

  • Μείνετε στο σπίτι

Πολεμήστε τον εχθρό στην έδρα σας και στην άνεση του σπιτιού σας. Μην πάτε στη δουλειά, όχι μόνο γιατί αποτελείται κινητή πηγή μικροβίων, αλλά γιατί η ξεκούραση θα δώσει στο σώμα σας τη δυνατότητα να ανακάμψει ώστε να πολεμήσει και να νικήσει τον ιό.

  • Πολεμήστε… ειρηνικά με φύλλα ελιάς

Όλο και περισσότερες έρευνες και κλινικές μελέτες αποδίδουν ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες στα φύλλα της ελιάς. Σύμφωνα με μελέτες τα φύλλα της ελιάς μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της δημιουργίας ιών, αλλοιώνοντας την κυτταρική μεμβράνη του ιού, ενώ παράλληλα διαταράσσει την παραγωγή αναγκαίων πρωτεϊνών και αμινοξέων, τα οποία ο ιός χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί.

Oliviotic, η δύναμη της φύλλων της ελιάς σε ένα συμπλήρωμα διατροφής⇐🛒 ⇓

Η ελιά είναι ένα δώρο της φύσης που εδώ και αιώνες αποτελεί σύμμαχο του ανθρώπου προσφέροντας τα μοναδικά οφέλη της και αξιοποιείται πλήρως ως καρπός και φύλλωμα. Η Power Health εστιάζει στη δημιουργία καινοτόμων συνθέσεων και πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά, αξιοποιώντας την πολλαπλή δράση του εκχυλίσματος των φύλλων της ελιάς, με το Oliviotic. 

Η μοναδικότητα αυτού του φυσικού συμπληρώματος διατροφής έγκειται στο Olivactive® (τιτλοδοτημένο εκχύλισμα φύλλων ελιάς με περιεκτικότητα 20% σε ελαιοευρωπαΐνη), το  οποίο σε συνδυασμό με τον ψευδάργυρο και τη βιταμίνη D αποτελεί την πιο εναλλακτική πρόταση για την ενίσχυση και τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το μυστικό βρίσκεται στην ελαιοευρωπαΐνη

Εκείνο το συστατικό που προσδίδει στα φύλλα της ελιάς τις ευεργετικές ιδιότητες είναι η ελαιοευρωπαΐνη, η οποία αποτελεί μία πολυφαινόλη που ανήκει σε μία ειδική κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών και δείχνει να είναι άμεσα υπεύθυνη για τις πολλές από τις ιδιότητες που ενισχύουν την υγεία του φύλλου.

Η ελαιοευρωπαΐνη βρίσκεται και στους καρπούς της ελιάς, αλλά κυρίως στα φύλλα.  Εκτός από το ότι είναι υπεύθυνη για την αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική, αντιική και αντιφλεγμονώδη δράση των φύλλων, είναι εκείνη που προσδίδει στο ελαιόλαδο την ελαφρώς πικρή και πικάντικη γεύση που έχει.

Τα φύλλα ελιάς μπορούν στην πραγματικότητα να εμποδίσουν την ανάπτυξη ιών και βακτηριδίων, ενώ η ικανότητά τους να καταστέλλουν τη δραστηριότητα των οργανισμών που προκαλούν ασθένειες θα μπορούσε να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Θεωρείται αυτονόητο ότι δεν πρέπει να καταφύγετε σε… πρόχειρες και επικίνδυνες για την υγεία σας παρασκευές ροφημάτων με φύλλα ελιάς. Εκτός από την… πίκρα που θα νιώσετε στη γεύση δε θα αξιοποιήσετε τα οφέλη που σας προσφέρει. Επιλέξτε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν ειδική επεξεργασία και προσφέρουν την πλέον επιστημονική εκδοχή της ελαιοευρωπαΐνης που θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχος για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*