Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

BACK TO SCHOOL

Εποχικές ιώσεις, τόνωση ανοσοποιητικού

Η επιστροφή στα θρανία φέτος γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19. Εκτός όμως από τον κορωνοϊό με τον οποίο είμαστε αντιμέτωποι, είναι μία περίοδος όπου ξεκινούν οι εποχικές ιώσεις τα συμπτώματα των οποίων συχνά μπορεί να συσχετιστούν με αυτά του Covid-19 και να προκαλέσουν πανικό μέχρι να αποδειχθεί πως πρόκειται για μία απλή ίωση. Είναι λοιπόν η στιγμή όπου χρειάζεται να τονώσουμε το ανοσοποιητικό, πόσο μάλλον των παιδιών μας, ώστε να κρατήσουμε μακριά τις φθινοπωρινές ιώσεις.

Οι γονείς οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα παιδιά διαθέτουν πιο ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα και συνεπώς είναι περισσότερο ευάλωτα στις ιώσεις σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Τα πρώτα σημάδια της ίωσης και τρόποι αντιμετώπισης

Σε μία περίοδο που ο ιός Covid-19 είναι σε έξαρση, στα πρώτα συμπτώματα του παιδιού συμβουλευόμαστε το γιατρό μας, και αν αποδειχθεί πως πρόκειται για εποχική ίωση τότε η φροντίδα του χρειάζεται να περιλαμβάνει :

  • θρεπτικό και ελαφρύ φαγητό, όπως η ευεργετική κοτόσουπα και τα φρέσκα φρούτα που είναι γεμάτα βιταμίνες.
  • ενυδάτωση με υγρά, ζεστά ροφήματα με μέλι, φυσικούς χυμούς.
  • πολλή ξεκούραση και ύπνο.
  • αντιπυρετικά, όταν παρουσιάζεται πυρετός.
  • αποχή από δραστηριότητες για την αποφυγή επιδείνωσης της κατάστασης του παιδιού και εξάπλωσης της ίωσης στα άλλα παιδάκια
  • χορήγηση εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής με φυτικά συστατικά που τονώνουν τον οργανισμό των παιδιών άμεσα κι αποτελεσματικά.
Για την αντιμετώπιση των ιώσεων η φύση έχει τη λύση!
Η Specchiasol προτείνει το φυτικό σιρόπι
 Epid Propolis flu junior⇐🛒⇓

που είναι ειδικά σχεδιασμένο και κατάλληλο για παιδιά από 12 μηνών.

Και να θυμάστε: η καλύτερη θεραπεία για τις ιώσεις είναι η πρόληψη.  Φροντίστε να αερίζεται καλά το σπίτι και το περιβάλλον όπου περνούν χρόνο τα παιδιά.

  • Υπενθυμίστε στα παιδιά να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών.
  • Δώστε στα παιδιά το Epid Propolis flu junior⇐ 🛒προληπτικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και για την προστασία της αναπνευστικής οδού.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*