Όλοι γνωρίζουμε το γαλλικό τοστ, κάθε χώρα έχει όμως τη δική της εκδοχή! Αυτό όμως που μένει σε όλους ανεξίτηλο είναι η μυρωδιά από το ζεστό ψωμί τυλιγμένο σε ένα μείγμα γάλακτος και αυγού θυμίζοντας την παραδοσιακή μας αυγόφετα!
Υλικά:
• 2 μεγάλα αυγά
• 1/2 φλιτζάνι γάλα
• λίγο αλάτι
• ξύσμα λεμονιού
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά βούτυρο
• 4 χοντρές φέτες μπριός ή ψωμί
• Μούρα, για επικάλυψη
• σιρόπι σφενδάμου, για επικάλυψη
Προετοιμασία:
Ανακατέψτε τα αυγά με το φλιτζάνι γάλα. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το ξύσμα λεμονιού την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Έχοντας κόψει σε φέτες το μπριός ή το ψωμί βουτήξτε τα στο μείγμα του αυγού. Λιώστε την κουταλιά βουτύρου σε ένα τηγάνι, προσθέστε τις φέτες ψωμιού και μαγειρέψτε 3 με 4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σερβίρετε γαρνίροντας με μούρα ή τα αγαπημένα σας φρούτα και το σιρόπι σφενδάμου. Ως εναλλακτική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι.
Απολαύστε, και θα επανέλθουμε με άλλες νόστιμες french toast παραλλαγές!