Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Εποχική τριχόπτωση, αντιμετώπισε την!

Έχουμε αρχίσει ήδη σιγά σιγά να αποδεχόμαστε την αλλαγή της εποχής, το αεράκι που έφτασε για να μας δροσίσει, το καθημερινό μας πρόγραμμα αλλά και το γεγονός πως κάθε εποχή έχει το δικό της κύκλο. Το δικό τους κύκλο όμως έχουν και τα μαλλιά μας και το φθινόπωρο είναι η εποχή όπου η τρίχα από το στάδιο της ηρεμίας, περνάει στο στάδιο της έντονης πτώσης. 

Η απώλεια μαλλιών είναι μια οργανική δυσλειτουργία που προκαλεί συχνά ψυχολογική δυσφορία τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Σε έρευνα που έγινε σε 8 χώρες παρατηρήθηκε ότι οι εποχές που συνδέονται με τα μεγαλύτερα ποσοστά τριχόπτωσης είναι το Φθινόπωρο και η Άνοιξη, για το λόγο αυτό μιλάμε για εποχική τριχόπτωση.

Τι είναι η εποχική τριχόπτωση;

→ Η περίοδος ανάπτυξης της τρίχας ονομάζεται «Αναγενής φάση» και διαρκεί από 2 έως και 6 χρόνια.

→ Το δεύτερο στάδιο είναι η «Καταγενής φάση» όπου οι τρίχες σταματούν να μεγαλώνουν και ουσιαστικά, προετοιμάζονται για την πτώση. Αυτή η περίοδος διαρκεί από μερικές βδομάδες έως και 2 μήνες.

→ Το τρίτο και τελικό στάδιο του κύκλου της ζωής κάθε τρίχας είναι η «Τελογενής φάση» και διαρκεί από 3 έως 6 βδομάδες.

Η τριχόπτωση εμφανίζεται όταν το ποσοστό των τριχών που βρίσκονται σε φάση τελογένεσης υπερβαίνει το 20%.Κατά μέσο όρο, είναι φυσιολογικό να χάνονται καθημερινά περίπου 80 έως 100 τρίχες που στη συνέχεια αντικαθίστανται από νέες. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός μεταβάλλεται, δεδομένων των συνθηκών, όπως για παράδειγμα συμβαίνει μετά την εγκυμοσύνη, όπου πολλές γυναίκες συνηθίζουν να χάνουν μαλλιά, αλλά και μετά από μια παρατεταμένη χρήση φαρμάκων αλλά και ορμονικών διαταραχών!

Ο Ιούλιος είναι χαρακτηρισμένος ως μήνας ανάπαυσης τρίχας, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τρίχες αρχίζουν να πέφτουν περισσότερο τους μήνες του Φθινοπώρου και λιγότερο της Άνοιξης! Tο σώμα κρατάει τα μαλλιά για να προστατεύσει το τριχωτό της κεφαλής από τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι, αλλά και από το κρύο τον χειμώνα!

Στην εποχική τριχόπτωση συμβάλλει το οξειδωτικό στρες, όπου αυξάνεται με τη μεγάλη έκθεση στον ήλιο και προκαλεί μια καταστροφή των κυττάρων της τρίχας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η τριχόπτωση το φθινόπωρο.

Βασικό επίσης ρόλο στη φυσιολογία του κύκλου της τρίχας παίζει η διακύμανση των επιπέδων της προλακτίνης και της μελατονίνης. Στους θερινούς μήνες που η διάρκεια της ηλιοφάνειας αυξάνεται, παρατηρείται παράταση της διάρκειας ζωής της τρίχας, η οποία αντιστρέφεται με τη μείωση της διάρκειας της ηλιοφάνειας κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Αντιμετώπισε την τριχόπτωση με
Hair Force από τη Frezyderm 

Δυνάμωσε το θύλακα της τρίχας με το ειδικό σαμπουάν Hair Force που οξυγονώνει τα κύτταρα και τονώνει την μικροκυκλοφορία του τριχωτού και συνδύασε το με την ειδική αγωγή Hair Force Monodoses  και τη Hair Force Lotion Extra που προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία & αυξάνει τον αριθμό των τριχών στην αναγενή φάση.

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*