Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Ανθοθεραπεία: Ο τρόπος να σκέφτεσαι θετικά!

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας με τις πολλές απαιτήσεις αρκετές φορές μπορεί να μας οδηγήσουν σε συναισθηματική πίεση, την οποία ο καθένας μας τη διαχειρίζεται αναλόγως με βάση τον χαρακτήρα του. Αρκετές φορές για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και στον τρόπο ζωής μας χρειαζόμαστε μία εξωτερική βοήθεια, η οποία στην προκειμένη περίπτωση έρχεται από τη φύση!

Όταν μιλάμε για συναισθηματική φόρτιση αναφερόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων και όχι μόνο στο άγχος και στον φόβο τα οποία είναι συνήθως τα κυρίαρχα. Αντί να παλεύουμε λοιπόν με τα αρνητικά συναισθήματα ή λύση έρχεται με τα ανθοϊάματα του Bach. 

«Η αρρώστια δεν θα θεραπευτεί και δεν θα ξεριζωθεί ποτέ με τις παρούσες υλιστικές μεθόδους, για τον απλό λόγο ότι η αρρώστια από τη φύση της δεν είναι υλική… είναι στην ουσία της το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ανάμεσα στην ψυχή και στο νου και δεν θα εκλείψει παρά με πνευματική και νοητική προσπάθεια»

E.Bach, 1886-1936

Η σύνθεση των ανθοϊαμάτων αποτελεί καθαρό απόσταγμα της φύσης που γαληνεύει την ψυχή και βοηθάει να δείτε τα πράγματα με πιο καθαρή σκέψη, καταπολεμά τα αρνητικά συναισθήματα και σας ανακουφίζει από ψυχικές εντάσεις. Δημιουργημένα τη δεκαετία του ’30 από το γιατρό Dr. Ε. Bach, τα ανθοϊάματα Bach είναι 38 ιάματα βασισμένα σε άνθη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των αρνητικών συναισθηματικών διαταραχών της καθημερινής ζωής. Κάθε ίαμα βοηθά στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου αρνητικού συναισθήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μεμονωμένα, όσο και σε συνδυασμό με άλλα ιάματα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και το χαρακτήρα σας.

Η ιστορία των Ανθοϊαμάτων

Πιστεύοντας λοιπόν στην πνευματική και τη νοητική προσπάθεια, ο Dr. E.Bach, αποφάσισε να φύγει από το αστικό κέντρο του Λονδίνου και να μετακομίσει στην εξοχή. Κοντά στη φύση, είχε τη δυνατότητα να εξερευνήσει καλύτερα το περιβάλλον και τα λουλούδια που έγιναν η πρώτη ύλη των θεραπευτικών σκευασμάτων του. Μέσα από τις προσωπικές του αρνητικές ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις μελετούσε τα φυτά που μπορούσαν να αποκαταστήσουν την ψυχική ισορροπία.

Στη συνέχεια, εφάρμοζε τα φυτικά αυτά ιάματα και στους ανθρώπους της υπαίθρου, οι οποίοι έρχονταν σε αυτόν για να ζητήσουν την ιατρική συμβουλή του. Ο στόχος του ήταν να εξειδικεύσει κάθε λουλούδι στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων αρνητικών συναισθημάτων. Στην κατοικία του στο βουνό Vernon στην περιοχή Oxfordshire, ολοκλήρωσε τη σειρά των 38 ανθοϊαμάτων.

Τα ιάματα αυτά προέρχονται από άνθη διαφόρων δένδρων και φυτών, που έχουν τοποθετηθεί σε γυάλινο σκεύος με καθαρό νερό πηγής και έχουν εκτεθεί σε ηλιακό φως για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια το νερό αναμειγνύεται με μπράντυ (το οποίο χρησιμοποιείται σαν φυσικό συντηρητικό) και παράγεται το τελικό διάλυμα.

Στα συγγράμματά του ο Dr. Ε. Bach έχει περιγράψει αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής τους, ο οποίος ακολουθείται μέχρι σήμερα στο επίσημο κέντρο Bach. Το κέντρο Bach βρίσκεται στην τελευταία κατοικία του γιατρού στο Vernon και εκεί σε συνεργασία με τον οίκο ομοιοπαθητικών προϊόντων Nelsons παράγονται μέχρι σήμερα τα αυθεντικά ανθοϊάματα Dr. Bach που διατίθενται σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.

Ο Dr. E. Bach τα χώρισε τα αρνητικά συναισθήματα σε 7 κατηγορίες και κατέταξε ανάλογα τα 38 ανθοϊάματα σε κάθε μία από αυτές.

Πλεονεκτήματα ανθοθεραπείας

Τα ανθοϊάματα του Dr. E. Bach γράφουν τη δική τους ιστορία ως εναλλακτικά θεραπευτικά σκευάσματα εδώ και έναν αιώνα περίπου. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της χρήσης τους ξεχωρίζουν η ασφάλεια και η απουσία εξάρτησης ή εθισμού. Σύμφωνα με ερευνητές που έχουν δημοσιεύσει μελέτες και μαρτυρίες για τη θεραπεία με τα «άνθη του καλού», αυτά τα ιάματα είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Επίσης, συνδυάζονται για παράλληλη λήψη με οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, ακόμα και αν αυτή αφορά ασθένειες ψυχιατρικής φύσης. Τα ανθοϊάματα μπορούν να απαλύνουν και να εξισορροπούν αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό. Ο τρόπος δράσης τους χαρακτηρίζεται ήπιος και ασφαλής, χωρίς καμία ανεπιθύμητη ενέργεια.

Σχεδιασμός της ανθοθεραπευτικής αγωγής

Η συναισθηματική φόρτιση δυσκολεύει την κατανόηση του συναισθήματος που μπορεί να βιώνουμε. Συνήθως, δεν μας διακατέχει ένα μόνο αρνητικό συναίσθημα αλλά περισσότερα. Υπάρχουν δύο τρόποι να αναζητήσουμε την θεραπεία μας:

→ Ο πρώτος είναι αυτοθεραπευτικός, δηλαδή εντοπίζουμε στον εαυτό μας τις ανάγκες του χαρακτήρα μας ή της φάσης που διανύουμε.

→ Ο δεύτερος είναι να επισκεφτούμε έναν ειδικό που ασχολείται με την ανθοθεραπεία και έχει εκπαιδευτεί στις επίσημες σχολές της, όπως αυτή που βρίσκεται στο κέντρο Bach στην Αγγλία.

Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι ανθοθεραπευτές είναι παράλληλα γιατροί, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές ή φαρμακοποιοί. Οι ίδιοι χαρακτηρίζονται από την ικανότητά τους να παρατηρούν και να κατανοούν σε βάθος την κατάσταση των άλλων ανθρώπων με ευαισθησία και λεπτομερή γνώση της εφαρμογής των ανθοϊαμάτων.

♦ Ο σχεδιασμός της τελικής θεραπείας προκύπτει συνήθως μέσα από συζήτηση (προσωπική συνέντευξη) με τον θεραπευτή. Ο σκοπός της προσέγγισης είναι η αναγνώριση της υποκειμενικής συγκινησιακής κατάστασης που βιώνει ο άνθρωπος αλλά και των συναισθημάτων που αποτελούν μόνιμα στοιχεία του χαρακτήρα του.♦

Αφεθείτε στην θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε την αλλαγή να ξεκινά από μέσα σας!

Power Health
Πηγή:Vitamins Academy

 

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*