Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

«Χειμωνιάτικα» φρούτα και λαχανικά!

Με βάση την πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε τουλάχιστον 3 μικρομερίδες φρούτων και 6 μικρομερίδες λαχανικών καθημερινά με μόνο στόχο την τόνωση του οργανισμού μας. Πόσο μάλλον των χειμώνα όπου η τόνωση του ανοσοποιητικού μας είναι αναγκαία έναντι των ιώσεων και όχι μόνο. Τι σημαίνει αυτό; Έρευνες εχουν δείξει πως η πτώση της θερμοκρασίας επηρεάζει την καρδιακή λειτουργία και η εκδήλωση εμφραγμάτων αυξάνεται. Η ποιότητα των φρούτων – λαχανικών που καταναλώνουμε έχει μεγάλη σημασία προκειμένου να επωφελούμαστε από το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν και ιδιαίτερα όταν η επιλογή που κάνουμε αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία ωριμάζουν την εκάστοτε εποχή που διανύουμε!

Χειμωνιάτικα φρούτα:

Πορτοκάλι: Πρόκειται για ένα εσπεριδοειδές του οποίου η κατανάλωση είναι άκρως συνδυασμένη με τον χειμώνα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη Α, C και φολικό οξύ. Επίσης είναι πηγή μετάλλων όπως το μαγγάνιο, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος κ.α. Το πορτοκάλι έχει αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιγριπική δράση.

Ακτινίδιο: Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C ξεπερνά κάθε άλλο φρούτο και είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Επιπλέον περιέχει φυτικές ίνες οι οποίες τονώνουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως το ακτινίδιο έχει αντιμικροβιακή – αντιοξειδωτική δράση και ταυτόχρονα συμβάλλει στη διαδικασία της πέψης.

Μήλο: Ένα μήλο την ημέρα... Γνωστή φράση και όχι άδικα καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες κυρίως Α και C. Μεταξύ των άλλων αποτελεί μία πολύ καλή πηγή φλαβονοειδών (αντιοξειδωτικά). Το μήλο δρα αγχολυτικά, προστατεύει την επιδερμίδα μας και τέλος δρα κατά του πυρετού.

Μανταρίνι: Ακόμα ένα εσπεριδοειδές πλούσιο σε βιταμίνη C και καροτινοειδή με μόνο στόχο την τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αδιαμφισβήτητα διακρίνεται για το μοναδικό του άρωμα.

Ρόδι: Πλούσιο σε βιταμίνες όπως Α, C, E και φολικό οξύ. Η κατανάλωση του συμβάλλει στην καλή υγεία του οργανισμού μας. Επιπλέον περιέχει φυτικές ίνες και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες (π.χ τανίνες) στις οποίες οφείλεται η αντιμικροβιακή του δράση.

Μπανάνα: Νόστιμη και θρεπτική ευδοκιμεί καθόλη τη διάρκεια του χρόνου στα μέρη μας. Περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνη C και είναι πλούσια σε κάλιο. Γνωρίζετε ότι η μπανάνα περιέχει τρυπτοφάνη; Πρόκειται για ένα αμινοξύ το οποίο συμβάλλει στην παραγωγή της σεροτονίνης (ή αλλιώς ορμόνη της ευφορίας) που βελτιώνει τη διάθεσή μας.

Χειμωνιάτικα λαχανικά:

Μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E και μέταλλα αλλά κυρίως σε ασβέστιο. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία μας καθώς τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχει αντικαρκινική δράση και βελτιώνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος.

Κουνουπίδι: Πρόκειται για ένα λαχανικό το οποίο περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες C και Κ ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Το κουνουπίδι έχει αντικαρκινική και αποτοξινωτική δράση ενώ χάρη στη περιεκτικότητα του σε ινδόλες συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων των οιστρογόνων. Τέλος, περιέχει αλλικίνη η οποία δρα κατά της εκδήλωσης εγκεφαλικών επεισοδίων και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Σπαράγγια: Είναι πλούσια σε γλουταθειόνη (αντιοξειδωτικό), φολικό οξύ και βιταμίνη Κ τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Λάχανο: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (π.χ λουτεΐνη, ζεαξανθίνη) και σε συνδυασμό με την βιταμίνη C που περιέχει το λάχανο εκτοξεύεται η αντικαρκινική του δράση. Επιπλέον είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου (ειδικά το κόκκινο λάχανο).

Καρότα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και εξαιρετική πηγή β-καροτίνης (προβιταμίνη Α). Συμβάλλει στην τόνωση της όρασης και προστατεύει από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Περιέχει λιγνίνη η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τέλος συμβάλλει στην καρδιαγγειακή προστασία.

Εφοδιαστείτε τόσο με φρούτα όσο και με λαχανικά της εποχής, εντάξτε τα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και απολαύστε τη γεύση και τα οφέλη τους!

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος