Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Το αυγό και τα οφέλη του!

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες έρευνες για το πώς επηρεάζει η κατανάλωση αυγών τα άτομα που πάσχουν από υψηλή χοληστερόλη και καρδιαγγειακές παθήσεις. Το αξιοσημείωτο είναι πως παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των διαφόρων ερευνών διαφέρουν μεταξύ τους, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ταυτίζονται. Το αυγό έχει υψηλή θρεπτική αξία και είναι άκρως ευεργετικό για την υγεία μας.

Όσον αφορά τη θρεπτική του αξία το αυγό περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες (κυρίως Α, Β, Ε), μέταλλα (κυρίως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο) και κάλιο. Επιπλέον είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως λουτεΐνη και ζεαξανθίνη ενώ μας χαρίζει μόνο περίπου 70-75 θερμίδες.

  • Οφέλη:
  1. Ο συνδυασμός της βιταμίνης Α με τα αντιοξειδωτικά ενισχύει την όραση, προστατεύοντάς την παράλληλα από τη φθορά που υφίσταται με την πάροδο των χρόνων.
  2. Οι βιταμίνες Β προάγουν την υγεία του νευρομυϊκού συστήματος και συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.
  3. Το σελήνιο που περιέχεται στο αυγό έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.
  4. Ο κρόκος περιέχει χολίνη η οποία ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και βελτιώνει τη μνήμη. Επιπλέον,περιέχει βιταμίνες A, D, E και άλλα θρεπτικά συστατικά ενώ σε αυτόν περιέχονται τα λιπαρά και η χοληστερόλη.
  5. Το ασπράδι του αυγού δεν περιέχει λιπαρά ούτε χοληστερόλη ενώ αποτελείται κυρίως από νερό και πρωτεΐνες. Επιπλέον περιέχει στοιχεία όπως μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες Β.
  6. Η λευκίνη που περιέχεται στο ασπράδι είναι ένα αμινοξύ που συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους και βοηθάει στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σε σταθερά επίπεδα.
  7. Οι πρωτεΐνες από το ασπράδι παρέχουν ενέργεια, ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα, και εξισορροπούν τα υγρά του σώματος. Επιπρόσθετα αναδομούν τους ιστούς, ενισχύουν την υγεία των μαλλιών και των νυχιών ενώ δρουν έναντι των λοιμώξεων και προκαλούν κορεσμό.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως το αυγό είναι μία πλήρης τροφή η οποία παρέχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας. Η επικρατέστερη άποψη είναι πως η χοληστερόλη του αυγού έχει αμελητέα επίδραση στην αύξηση της χοληστερόλης του αίματος. Παρ’όλα αυτά υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που είναι πιο «ευαίσθητοι» και η χοληστερόλη τους επηρεάζεται ελάχιστα από αυτή του αυγού. Αυτό έχει να κάνει με την προδιάθεση και συστήνεται να καταναλώνουν κυρίως το ασπράδι.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος