Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Το σούσι (sushi) στη ζωή μας!

Το σούσι (sushi) είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά της Ιαπωνίας και τα τελευταία χρόνια κατέχει ξεχωριστή θέση στις διατροφικές μας προτιμήσεις.

Το σούσι αποτελείται από ρύζι σε συνδυασμό με ψάρια ή θαλασσινά ή λαχανικά. Ποια είναι όμως η θρεπτική σύσταση και αξία του σούσι και ποιες είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες;

  • Ψάρια – Θαλασσινά: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες (κυρίως Α, Β12, D), μέταλλα (κυρίως ασβέστιο, σίδηρο και χαλκό) και ιχνοστοιχεία (κυρίως φώσφορο και ψευδάργυρο). Συμβάλλουν στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Προστατεύουν την καρδιά, ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και αποτελούν ασπίδα προστασίας έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μεταξύ των άλλων βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και δρουν έναντι της κατάθλιψης. Τέλος, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προάγουν την υγεία των οστών και των δοντιών και δρουν κατά της πρόωρης γήρανσης.
  • Λαχανικά: Είναι πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών (Α, Β9, C, K), μετάλλων και φυτικών ινών. Μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL), συμβάλλουν στη διατήρηση της πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα και βελτιώνουν την λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον προκαλούν κορεσμό.
  • Ρύζι: Είναι πηγή υδατανθράκων και «τροφή» για τον εγκέφαλο. Δίνει άμεσα ενέργεια και είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Β1, Β2, Β3 D), ασβέστιο, σίδηρο και φυτικές ίνες. Δρα κατά των πεπτικών διαταραχών και της διάρροιας.
  • Φύκια: Είναι πλούσια σε βιταμίνες (Α, Β2, Β5, C, E, K), μέταλλα (ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο κ.α.), ιχνοστοιχεία (π.χ κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, ιώδιο κ.α.) και φυτικές ίνες. Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν την καρδιά, ενισχύουν την όραση, έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλουν στη διατήρηση της πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα και στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
  • Wasabi: Προέρχεται από τη ρίζα ενός Ιαπωνικού φυτού και αντικαθιστά τη μουστάρδα. Είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντιθρομβωτική της δράση.
  • Τζίντζερ: Σερβίρεται στο τέλος με τη μορφή ροφήματος και συμβάλλει στη διαδικασία της πέψης.

Προσοχή!

Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση σούσι καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος για ανισακίαση (λοίμωξη από παράσιτο) από τη μη σωστή παρασκευή του.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος