Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Ποια είναι η φιλοσοφία της γιόγκα (yoga) και πως οδηγεί στο αδυνάτισμα;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία προοδευτική αύξηση ειδικά διαμορφωμένων χώρων όπου διδάσκεται η γιόγκα (yoga). Ποια είναι όμως η φιλοσοφία της γιόγκα; Γυμνάζει όντως το σώμα; Άραγε ισχύει ότι η γιόγκα μας χαλαρώνει και μας ηρεμεί; Ποιο είδος είναι το καλύτερο; Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά…

  • Τι είναι η γιόγκα και ποια η φιλοσοφία της;

Οι ρίζες τις γιόγκα εντοπίζονται στην Ινδία πάνω από 5000 χρόνια. Θα μπορούσε κανείς να πει πως η γιόγκα είναι ολόκληρη επιστήμη η οποία συμβάλλει στο «ευ ζην» των ανθρώπων. Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν πως η γιόγκα δύναται να εφαρμοστεί στην καθημερινότητά μας προάγοντας την ισορροπημένη λειτουργία μυαλού και σώματος.

Γνωρίζετε ότι γιόγκα στα ινδικά σημαίνει «ένωση»; Ουσιαστικά πρόκειται για την πλήρη ισορροπία – αρμονία του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Φυσικά αυτό επιτυγχάνεται μέσω συγκεκριμένων τεχνικών του νου και του σώματος. Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος της φιλοσοφίας της γιόγκα είναι πως η ανισορροπία – δυσαρμονία μυαλού – σώματος οδηγούν στην εκδήλωση ασθενειών. Στόχος της εν λόγω επιστήμης είναι η ευζωία όσων την ακολουθούν και η απόκτηση μίας θετικής στάσης ζωής.

  • 11 λόγοι για να ξεκινήσουμε:
  1. Το σώμα δυναμώνει και ταυτόχρονα αποκτά ευλυγισία.
  2. Συμβάλλει στην απόκτηση κατάλληλης στάσης σώματος.
  3. Το πλήθος των ασκήσεων – στάσεων της γιόγκα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων π.χ δυσπεψία, κακή κυκλοφορία αίματος κ.α.
  4. Διάφορες τεχνικές που στοχεύουν στην χαλάρωση αποδείχθηκε πως δρουν θεραπευτικά για το άσθμα (Πανεπιστήμιο του Exeter).
  5. Ενισχύει την υγεία του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού συστήματος.
  6. Βελτιώνει την υγεία των οστών δρώντας έτσι κατά της οστεοπόρωσης αλλά και άλλων παθήσεων του σκελετικού συστήματος.
  7. Μειώνει το άγχος και αυξάνει το αίσθημα ευεξίας και αισιοδοξίας.
  8. Δρα κατά των ψυχικών διαταραχών (π.χ κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου κ.α.).
  9. Μέσω κατάλληλων τεχνικών η γιόγκα συμβάλλει στην ύφεση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
  10. Αυξάνει τα επίπεδα της αντοχής και τα αποθέματα ενέργειας.
  11. Εξειδικευμένες ασκήσεις – στάσεις δρουν υπέρ της γονιμότητας.
  • Η γιόγκα συμβάλλει στο αδυνάτισμα;

Μα φυσικά! Και μην σας κάνει εντύπωση! Συγκεκριμένα:

  • Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από άγχος είναι πιο επιρρεπείς στα πρόχειρα και λιπαρά φαγητά. Η γιόγκα λοιπόν έχει αγχολυτική δράση και ως εκ τούτου μειώνει την επιθυμία για junk food.
  • Το άγχος οδηγεί στην υπερέκκριση κορτιζόλης η οποία οδηγεί στην αύξηση του κοιλιακού λίπους. Ακολουθώντας συγκεκριμένες ασκήσεις, η γιόγκα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης.
  • Γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι με ισορροπημένη ψυχική υγεία και καλή διάθεση είναι πιο ενεργητικοί και δραστήριοι; Η γιόγκα χαρίζει ευεξία, γαλήνη και ευτυχία. Έτσι, η αυξημένη κίνηση (δραστηριότητα) και η μειωμένη καθιστική ζωή συμβάλλουν στη μείωση του βάρους.
  • Η κακή ποιότητα ύπνου οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα λεπτίνης (ορμόνη που καταστέλλει την όρεξη). Η γιόγκα λοιπόν καταπολεμά την αϋπνία και τις λοιπές διαταραχές ύπνου και έμμεσα δρα κατά της παχυσαρκίας.

Σε κάθε περίπτωση, «μπαίνοντας» στη φιλοσοφία της γιόγκα υιοθετείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ο οποίος συμβάλλει έτσι κι αλλιώς στο αδυνάτισμα.

  • Πόσα είδη γιόγκα υπάρχουν και ποιο να διαλέξεις;

Τα είδη της γιόγκα είναι πολλά και ποικίλλουν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Σου παραθέτουμε τα πιο «δημοφιλή» είδη:

  1. Hatha (Ha=ήλιος – Tha=σελήνη): Οι ασκήσεις – στάσεις (asanas) βελτιώνουν τη στάση του σώματος (ευθυγράμμιση σπονδυλικής στήλης) και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην καταπολέμηση των διαταραχών του ύπνου.
  2. Ashtanga: Γνωστή και ως Power Yoga. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως μιλάμε για ένα πιο απαιτητικό σωματικά είδος γιόγκα το οποίο συμβάλλει στον συγχρονισμό κίνησης και αναπνοής. Αφορά την ενδυνάμωση του οργανισμού και των μυών που βρίσκονται γύρω από τη σπονδυλική στήλη.
  3. Vinyasa (Flow): Απαιτεί συγχρονισμό κίνησης και αναπνοής και αποτελείται από διαδοχικές ασκήσεις – στάσεις. Έτσι επιτυγχάνεται καύση λίπους και ενδυνάμωση μυών.
  4. Kundalini: Πρόκειται για ένα είδος γιόγκα που οδηγεί στην ισορροπία πνεύματος και σώματος. Μέσω λοιπόν του διαλογισμού ενισχύεται η συνείδηση. Επιπλέον συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού και νευρικού συστήματος.
  5. Aerial: Ενισχύει την ευελιξία και βοηθά στην ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης. Για την εκτέλεση των ασκήσεων χρησιμοποιείται το ύφασμα σαν κούνια, παρέχοντας μερική υποστήριξη του βάρους σου.

Η γιόγκα σου χαρίζει ψυχική και σωματική νεότητα…εσύ βρες το είδος που σου ταιριάζει, εξοπλίσου με τα κατάλληλα ρούχα (βαμβακερά και άνετα) και απόλαυσε τα οφέλη της!

Από συντακτική ομάδα