Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Ραντεβού με την γονιμότητα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 15% των ζευγαριών παγκοσμίως αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές. Για παράδειγμα στις γυναίκες παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία, καθώς η γονιμότητα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και στους άντρες το άγχος και το κάπνισμα, καθώς λόγω αυτών παράγονται πολλές ελεύθερες ρίζες στο σώμα που βλάπτουν το σπέρμα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχουν πολλοί τρόποι, τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα, με τους οποίους αποδεδειγμένα μπορεί να ενισχυθεί η γονιμότητα και να οδηγηθεί έτσι το ζευγάρι στην πιο ευτυχισμένη του στιγμή, την απόκτηση ενός παιδιού.

Είναι γεγονός ότι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση με στόχο τη γενικότερη υγεία μας. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται και η πιθανότητα για μια επιτυχή σύλληψη και ομαλή εγκυμοσύνη με ευχάριστη έκβαση.

Επίσης, για όσους προτιμούν τις φυσικές θεραπείες, μια πρόταση είναι η πρόσληψη βιταμινών που θα αυξήσουν τη γονιμότητα του ζευγαριού. Παρακάτω ακολουθούν βιταμίνες που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της γονιμότητας και στην γενικότερη βελτίωση της υγείας μας.

  • Βιταμίνη Ε: Γυναίκες οι οποίες έχουν προβλήματα σύλληψης συχνά υπόκεινται σε θεραπεία με βιταμίνη Ε. Άλλωστε, η έλλειψη τοκοφερόλης, όπως αλλιώς ονομάζεται λόγω της ιδιότητάς της να συμβάλλει στην αύξηση της γονιμότητας, μπορεί να προκαλέσει στείρωση ή ακόμα και προβλήματα στο μυϊκό και νευρικό σύστημα.
  • Βιταμίνη D: Η χαμηλή συγκέντρωση βιταμίνης D είναι συνηθισμένη κυρίως μεταξύ νέων γυναικών. Ωστόσο είναι γνωστό ότι συνδέεται με τη γονιμότητα. Η βιταμίνη D αποτελεί «κλειδί» σε ό,τι αφορά την ορμονική ισορροπία στις γυναίκες αλλά και την αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων στους άνδρες.
  • Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C θεωρείται χρήσιμη για τους άνδρες, που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με τη σύντροφό τους. Ο λόγος είναι ότι εξουδετερώνει το ποσό του σπέρματος που αποκτά ασυνήθιστο σχήμα εξαιτίας του καπνού του τσιγάρου και δεν μειώνει την συχνότητα συσσώρευσης των σπερματοζωαρίων. Με άλλα λόγια, η βιταμίνη C μπορεί να ενισχύσει την κινητικότητα του σπέρματος και να μειώσει τον αριθμό των κατεστραμμένων σπερματοζωαρίων.
  • Ψευδάργυρος: Η ανδρική γονιμότητα μπορεί επίσης να υποβοηθηθεί με τον ψευδάργυρο, δεδομένου ότι η έλλειψη αυτής της ουσίας μπορεί να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και μη υγιές σπέρμα.
  • Βιταμίνη Β12: Ολόκληρη η ομάδα των βιταμινών Β θεωρείται ότι ενισχύει τη γυναικεία αναπαραγωγική ικανότητα. Η Β6 ιδίως αυξάνει επίσης τα επίπεδα της προγεστερόνης, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εγκυμοσύνης σας όταν μια γυναίκα συλλάβει. Για τους άνδρες προτείνεται η Β12, που αυξάνει την ποσότητα του σπέρματος.
  • Ωμεγα -3, λιπαρά οξέα: Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά δεν μπορούμε να τα παράγουμε φυσιολογικά στο σώμα μας, ενώ βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος στη μήτρα και στην εξισορρόπηση των ορμονών. Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και του IQ του.
  • Συνένζυμο Q10: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του συνένζυμου Q10 μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας των σπερματοζωαρίων και να μειώσουν την μείωση του αριθμού και της ποιότητας των ωαρίων στις γυναίκες.

Επομένως, η βελτίωση της γονιμότητας ενός ζευγαριού και της αύξησης των πιθανοτήτων για τεκνοποίηση σχετίζονται τόσο με τη βελτίωση της γυναικείας υγείας, όσο και της ανδρικής. Άρα, η σωστή, ισορροπημένη σε μικροθρεπτικά συστατικά διατροφή, είναι εξίσου σημαντική και για τους δύο συντρόφους, όπως και η επιλογή των κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής.

Κλείνοντας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, ας μην παραμελούμε και ένα σημαντικό κεφάλαιο που είναι αυτό της ψυχολογίας του ζευγαριού. Δεν είναι λίγες οι φορές που στην προσπάθεια του να αποκτήσει ένα παιδί, το ζευγάρι υφίστανται αρκετή ψυχολογική επιβάρυνση. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να τονιστεί ότι η συντριπτική πλειοψήφια των ζευγαριών που διάβηκαν το μονοπάτι αυτό, πιστεύουν ακράδαντα ότι άξιζε η όλη πορεία…