Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Μούρα: Συνδυασμός γεύσης και υγείας!

Η μουριά είναι γνωστή ανά τον κόσμο με διάφορες ονομασίες, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη λέγεται μουρνιά, στην Κύπρο συκαμινιά και στην Άρτα σκαμνιά. Κατάγεται από τη Β.Αμερική ενώ η λευκή μουριά προέρχεται από την Κίνα. Εκτός από τους καρπούς (μούρα), τα φύλλα της μουριάς αποτελούν τροφή για τον μεταξοσκώληκα ο οποίος μας δίνει μία πολύτιμη φυτική ίνα, το μετάξι. Υπάρχουν διάφορα είδη μούρων τα οποία αν και διαφέρουν στο χρώμα (μαύρα, κόκκινα, λευκά, μπλε) αποτελούν μία ακόμη υπερτροφή καθώς περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών τα οποία ενισχύουν τον οργανισμό μας ενώ ταυτόχρονα δεν μας προσθέτουν θερμίδες όντας φτωχά σε υδατάνθρακες και λίπος.

  • Τι περιέχουν τα μούρα και ποια είναι τα οφέλη τους;

Ανθοκυανίνες: Πρόκειται για χρωστικές ουσίες οι οποίες προσδίδουν το εκάστοτε χρώμα στα μούρα και έχουν ισχυρη αντιοξειδωτική δράση. Συνεπώς τα μούρα έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύουν την υγεία των αγγείων και δρουν καρδιοπροστατευτικά.

Βιταμίνη C: Μόλις 1 φλ.χυμού μούρου μας δίνει το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Έτσι συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δρα αντιοξειδωτικά και ταυτόχρονα προσφέρει αντικαρκινική δράση.

Βιταμίνη Ε: Η πλούσια περιεκτικότητα των μούρων σε βιταμίνη Ε χαρίζει υγεία στην επιδερμίδα μας και επίσης τονώνει το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Καροτενοειδή: Πρόκειται για μία ομάδα χρωστικών ουσιών τα οποία εκτός από το χρώμα που προσδίδουν αποτελούν βασική πηγή αντιοξειδωτικών. Έτσι, τα καροτενοειδή έχουν αντικαρκινική δράση, αποτρέπουν την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων καθώς και ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία (π.χ καταρράκτης) ενώ παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κηκιδικό οξύ: Ακόμη ενα συστατικό που ανήκει στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών. Εκτός λοιπόν από τα γνωστά οφέλη που έχουν για τον οργανισμό μας, το κηκιδικό οξύ δρα προστατευτικά έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Φυτοοιστρογόνα: «Μιμούνται» τη δράση των οιστρογόνων που βρίσκονται στον γυναικείο οργανισμό και δρουν ενάντια στη δημιουργία θρόμβων και κατά συνέπεια και των εγκεφαλικών. Επίσης διατηρούν την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και μειώνουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη.

Τα μούρα είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και σελήνιο τα οποία συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Στοματική υγιεινή: Τα μούρα έχουν αντιϊκή - αντιβακτηριδιακή δράση και ως εκ τούτου δρουν ενάντια σε διάφορες παθήσεις της στοματικής κοιλότητας.

Εντερική λειτουργία: Η πλούσια περιεκτικότητα των μούρων σε φυτικές ίνες (1 φλ.μούρα αντιστοιχεί σε 8γρ. φυτικές ίνες) προάγει τη σωστή λειτουργία του εντέρου και δρα ενάντια στην εμφάνιση διαφόρων παθήσεών του.

Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να εντάξουμε τα μούρα στη διατροφή μας;

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολογος - Διατροφολόγος