Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Κόκκινο τριφύλλι

Γενικά

Το κόκκινο τριφύλλι είναι ένα βότανο με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες και προέρχεται από την Ευρώπη, τη βόρειο Αφρική και τη νοτιοανατολική Ασία. Παρ’ όλο που σε ορισμένες περιοχές το χρησιμοποιούσαν ως τροφή για τα ζώα, εντούτοις στην Ευρώπη είναι διάσημο για την πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Χρήσεις

Το κόκκινο τριφύλλι χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, διαφόρων δερματοπαθειών (π.χ ψωρίαση, έκζεμα, ακμή) και αρθροπαθειών. Μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και προάγει την καλή υγεία των νεφρών, του προστάτη και της ουροδόχου κύστεως. Βελτιώνει την υγεία του αναπνευστικού συστήματος καθώς δρα κατά του άσθματος και ταυτόχρονα προσφέρει αποχρεμπτικές ιδιότητες. Επιπλέον, το κόκκινο τριφύλλι προάγει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως γίνονται έρευνες σχετικά με τη δράση του κατά του σακχαρώδη διαβήτη και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Φυτοχημική σύνθεση

Το κόκκινο τριφύλλι περιέχει φυτοοιστρογόνα, φαινόλες, φλαβονοειδή, αιθέριο έλαιο, ανόργανα άλατα, βιταμίνες (κυρίως A, C, D, E και Κ), μέταλλα (κυρίως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο) και ιχνοστοιχεία (κυρίως κάλιο).

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πηγές:

J Kolodziejczyk-Czepas. “Trifolium species-derived substances and extracts—Biological activity and prospects for medicinal applications”. Journal of ethnopharmacology, 2012 - Elsevier.

T Sabudak, N Guler. “Trifolium L.–a review on its phytochemical and pharmacological profile” - Phytotherapy Research, 2009 - Wiley Online Library.

S Vlaisavljevic, B Kaurinovic, M Popovic… [HTML] “Trifolium pratense L. as a potential natural antioxidant” - Molecules,