Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Κάνει κρύο... καιρός για σούπα!

Ο Χειμώνας ήρθε συνοδευόμενος από την πτώση της θερμοκρασίας και η σούπα αποτελεί ένα εξαιρετικό γεύμα προκειμένου να ανακουφιστούμε από την αίσθηση του κρύου.

Βεβαίως τα οφέλη της σούπας δεν περιορίζονται μόνο στο ότι μας ζεσταίνει καθώς προσφέρει στον οργανισμό μας πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων. Αξίζει να αναφερθεί πως η παρασκευή της σούπας γίνεται με ποικίλους τρόπους (π.χ κρεατόσουπα, ψαρόσουπα, χορτόσουπα, μανιταρόσουπα), είναι εύκολη και γρήγορη ενώ ταυτόχρονα μπορεί να καταναλωθεί είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως ορεκτικό.

  • Οφέλη:
  1. Η συχνή κατανάλωση σούπας έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και κατ’επέκταση τον έλεγχο του σωματικού μας βάρους. Μάλιστα, σε περιπτώσεις που η σούπα καταναλώνεται ως ορεκτικό προκαλει το αίσθημα του κορεσμού και έτσι οδηγούμαστε στην κατανάλωση μικρότερης μερίδας του κυρίως γεύματος. Ακόμη και αν την προτιμάτε σαν κύριο γεύμα, η θερμιδική της αξία είναι μικρή και ταυτόχρονα προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά.
  2. Η σούπα περιέχει νερό και αποτελεί ένα ακόμη μέσο ενυδάτωσης του οργανισμού μας.
  3. Η σούπα (σε συνάρτηση με τα υλικά που χρησιμοποιούμε) είθισται να είναι ελαφριά και εύπεπτη ενώ ταυτόχρονα προάγει την λειτουργία του εντέρου.
  4. Η παρασκευή της σούπας βασίζεται ως επί το πλείστον σε λαχανικά προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα να καλύπτουμε τις ημερήσιες ανάγκες μας σε αυτά.
  5. Οι σούπες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  6. Η προσθήκη κρεμμυδιού ή σκόρδου ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας ενισχύει με την αντιβιωτική τους δράση.
  7. Η προσθήκη μπαχαρικών ή αποξηραμένων βοτάνων εμπλουτίζει τη θρεπτική αξία της σούπας προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Προσοχή!

Η προσθήκη κρέμας γάλακτος προσθέτει λιπαρά και θερμίδες.

Εάν θέλετε να καταναλώσετε έτοιμη σούπα εμπορίου, μην αμελήσετε να ελέγξετε την ετικέτα και να επιλέξετε αυτή με το λιγότερο νάτριο και τα λιγότερα συντηρητικά.

Εάν χρησιμοποιείτε κρέας, μην αμελείτε να αφαιρείτε το ορατό λίπος.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος