Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Θες να μειώσεις την πείνα σου; Η γλυκομαννάνη είναι η λύση!

Θες να χάσεις βάρος και δεν τα καταφέρνεις; Μήπως νιώθεις αυτό το αίσθημα πείνας να σε κυριεύει και να σε οδηγεί αδιάκοπα μπροστά στην πόρτα του ψυγείου σου; Σου έχουμε τη λύση και λέγεται Glucomannan (γλυκομαννάνη).

Τι είναι η γλυκομαννάνη; Ανήκει στην κατηγορία των υδατοδιαλυτών φυτικών ινών και έγινε γνωστή στην Κίνα όπου χρησιμοποιείτο για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων όπως άσθμα, έγκαυμα, δερματικά προβλήματα κ.α.

Γνωρίζετε ότι η γλυκομαννάνη χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής τόσο σε τρόφιμα – ροφήματα όσο και σε καλλυντικά; Μάλιστα η Υπηρεσία/Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει τη χρήση της γλυκομαννάνης ως πρόσθετο τροφίμων. Η παραγωγή της γλυκομαννάνης γίνεται κατά κύριο λόγο στην Κίνα όπου πλήθος εργοστασίων παράγει αλεύρι γλυκομαννάνης.

  • Πως λειτουργεί η γλυκομαννάνη; Κατ’ αρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε πως για να δράσει η γλυκομαννάνη πρέπει το στομάχι να είναι άδειο. Έπειτα, η γλυκομαννάνη θα πρέπει να ληφθεί με τουλάχιστον 1 ποτήρι νερό περίπου 30’ προ του γεύματος. Η γλυκομαννάνη έχει την ικανότητα να απορροφάει μεγάλη ποσότητα νερού και στομαχικών υγρών, σχηματίζοντας έτσι ένα τζελ. Ταυτόχρονα δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού κι έτσι η πείνα σταματά! Ως εκ τούτου, μειώνουμε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε, μειώνουμε τις προσλαμβανόμενες θερμίδες και βλέπουμε τον δείκτη της ζυγαριάς να κατεβαίνει. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω αγαπημένη μας φυτική ίνα προσφέρει ελάχιστες θερμίδες και μειώνει την απορρόφηση του λίπους από τις τροφές.
  • Η glucomannan κυκλοφορεί σε σκόνη, κάψουλες και ταμπλέτες.

 

  • Υπάρχουν παρενέργειες;
  1. Γενικά η λήψη glucomannan είναι ασφαλής αλλά άνθρωποι με ευαισθησία στις φυτικές ίνες ενδέχεται να εκδηλώσουν (σπάνια) φούσκωμα, τυμπανισμό ή διάρροια.
  2. Όσοι πάσχουν από ΣΔ2 καλό είναι να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους καθώς η ταυτόχρονη λήψη glucomannan με αντιδιαβητικά φάρμακα ενδέχεται να μειώσει τη δράση των τελευταίων.
  3. Αποφεύγεται η λήψη της κατά την εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό λόγω ελλιπών πληροφοριών.
  • Άλλες δράσεις της γλυκομαννάνης αφορούν την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, τη μείωση της χοληστερόλης και των τιμών νηστείας του σακχάρου τύπου 2.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος