Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Αδυνάτισμα και Ενέργεια. Συνδυάστε τα!

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι, την εποχή που όλοι μας έχουμε συνδυάσει με τις παραλίες, τα μπάνια και την ξεγνοιασιά. Πολλοί όμως έρχονται αντιμέτωποι με την ανάγκη να χάσουν κάποια περιττά κιλά, προκειμένου να νιώθουν άνετα και όμορφα με το σώμα τους. Έτσι, η τήρηση ενός υγιεινού διατροφικού πλάνου σε συνδυασμό με την άσκηση είναι οι δύο βασικοί παράγοντες, ώστε να επιτευχθεί σωστά η απώλεια βάρους.

Παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραπονιούνται ότι «κόλλησε» ο μεταβολισμός τους με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να χάσουν βάρος. Επιπρόσθετα, αρκετοί είναι επίσης και αυτοί που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν κάποιο είδος δραστηριότητας. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για εύκολη και γρήγορη απώλεια βάρους; Η απάντηση είναι όχι!

Υπάρχει, όμως, ένας συνδυασμός συστατικών ο οποίος ενισχύει την απώλεια βάρους, πάντοτε σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή. Αναφερόμαστε στην χολίνη, την ινοσιτόλη και την L-μεθειονίνη - τρία συστατικά τα οποία δρουν ως εξής:

  • Χολίνη: Ανήκει στην ομάδα των βιταμινών του συμπλέγματος Β και παίζει ρόλο στον μεταβολισμό των λιπών και της χοληστερόλης, ενώ προάγει και την υγεία του ήπατος.
  • Ινοσιτόλη: Πρόκειται για ένα συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών το οποίο συνεργάζεται άμεσα με τη χολίνη.  Προάγει την καλή λειτουργία του ήπατος ενισχύοντας τον μεταβολισμό των λιπών και την απομάκρυνσή τους απ’ο αυτό. Επιπρόσθετα η ινοσιτόλη τονώνει και το νευρομυϊκό σύστημα.
  • L-μεθειονίνη: Πρόκειται για ένα απαραίτητο αμινοξύ, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προάγει την σύνθεση της χολίνης, έχει λιποτροπική δράση και ενισχύει την υγεία του ήπατος.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως ο συνδυασμός των τριών αυτών συστατικών έχει ως αποτέλεσμα:

  1. Το μεταβολισμό των λιπών
  2. Την απομάκρυνση του λίπους από το ήπαρ
  3. Την αποτοξίνωση του ήπατος
  4. Την μείωση της χοληστερίνης
  5. Τον έλεγχο του σωματικού βάρους
  6. Την διατήρηση της μυϊκής μάζας

 

Όσο σημαντικό λοιπόν είναι η απώλεια βάρους να γίνεται σταδιακά χωρίς στερήσεις και υπερβολές, εξίσου σημαντική είναι η διατήρηση της ενέργειας και η ευεξία, ειδικά την περίοδο της δίαιτας. Συγκεκριμένα, η αίσθηση ενέργειας και τόνωσης αποτελεί την κινητήριο δύναμη για κάποιον που ακολουθεί μία δίαιτα, προκειμένου να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια στη μέση. Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικό; Κατ’ αρχάς όλες οι διεργασίες που γίνονται στο ανθρώπινο σώμα (π.χ. αναπνοή, ρύθμιση θερμοκρασίας σώματος) απαιτούν ενέργεια. Ενέργεια απαιτείται επίσης ώστε να μπορεί ο οργανισμός μας να παράγει έργο -μέσω των μυών- και να είναι δραστήριος. Τέλος, η επάρκεια ενέργειας είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπλαση των ιστών του ανθρωπίνου σώματος.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την αξία της ενέργειας κατά τη διάρκεια της δίαιτας τόσο για την διατήρηση της μνήμης όσο και για την τόνωση του νευρικού μας συστήματος.

Εν κατακλείδι, γίνεται κατανοητό πως η σωστή διατροφή, η άσκηση και η λήψη των ορθών συμπληρωμάτων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του σωματικού βάρους, εξασφαλίζοντας ευεξία τόσο σωματικά όσο και ψυχικά!

 

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολογος - Διατροφολόγος