Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Υγιεινές διατροφικές επιλογές για το σχολείο!

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της σωστής διατροφής για την σωματική ανάπτυξη όσο και για την πνευματική διαύγεια ενός παιδιού. Φυσικά δε μιλάμε μόνο για τα κυρίως γεύματα στο σπίτι καθώς πολλές ώρες τις ημέρας οι μικροί μας φίλοι βρίσκονται στο σχολείο. Πλέον οι πειρασμοί στο κυλικείο είναι πολλοί και το να «εκπαιδεύσεις» το παιδί να προτιμά τα υγιεινά σνακ απαιτεί προσπάθεια και υπομονή.

Είναι αλήθεια πως τα πιο πολλά παιδιά είναι δύσκολα στην επιλογή φαγητού. Μάλιστα οι τροφές που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον συνήθως είναι πλούσιες σε λιπαρά, συντηρητικά και ζάχαρη ενώ αποφεύγουν εκείνες που τους προσφέρουν ένα σύνολο θρεπτικών συστατικών. Μην σας πιάνει πανικός! Στο χέρι σας είναι να ικανοποιήσετε κάθε τους επιθυμία για κολατσιό δίνοντας βάση όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση. Μην ξεχνάτε πως οι μικροί μας φίλοι ενθουσιάζονται με τα χρώματα στο πιάτο τους και την ποικιλία.

  • Ιδέες και συμβουλές...
  1. Η επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε για το κολατσιό παίζει σπουδαίο ρόλο. Διαλέξτε υλικά τα οποία είναι φρέσκα και απαιτούν άμεση κατανάλωση αποφεύγοντας τα συσκεασμένα. Για παράδειγμα, αντί για ψωμί του τοστ προτιμήστε ψωμάκια από το φούρνο τα οποία ποικίλλουν σε σχήμα, μέγεθος και γεύση. Επιπλέον, αντικαταστήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο (λίγες σταγόνες στο σάντουιτς χαρίζουν υπέροχη γεύση) ή με τυριά που αλείφονται εύκολα (π.χ κατίκι). Αποφύγετε τα διάφορα είδη αλλαντικών και αντακαταστήστε τα με κρέας που εσείς θα μαγειρέψετε με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα μία καλή επιλογή είναι το μπιφτέκι ή το στήθος από κοτόπουλο. Αν πάλι επιμένει για κάποιο είδος αλλαντικού επιλέξτε φιλέτο γαλοπούλας και αποφύγετε τα πικάντικα και τα λιπαρά (π.χ μπέικον).
  2. Αποφύγετε τις έτοιμες σφολιάτες. Μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι διαφόρων ειδών πίτες με ποικιλία από γέμιση. Για παράδειγμα μπορείτε να γεμίσετε μία αραβική πίτα με διαφόρων ειδών τυριά ή με κιμά και λαχανικά.
  3. Αφήστε το να διαλέξει τα φρούτα που του αρέσουν και ετοιμάστε μία φρουτοσαλάτα η οποία όχι μόνο θα του αρέσει γευστικά αλλά και οπτικά θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον.
  4. Δώστε ποικιλία στις γεύσεις του. Έχει σημασία το σνακ που ετοιμάζετε να μην είναι το ίδιο σε καθημερινή βάση αλλά να υπάρχει εναλλαγή αλμυρού και γλυκού.
  5. Όσο για το γλυκό, βρείτε μαζί τη συνταγή που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Τι καλύτερο από το να καταναλώσετε ένα γλυκό που θα γνωρίζετε τα υλικά και κυρίως την ποσότητα της ζάχαρης που περιέχει.
  6. Μία πολύ καλή επιλογή είναι οι ωμοί ανάλατοι ξηροί καρποί οι οποίοι είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (με λίγα λόγια τα καλά λιπαρά) καθώς και σε μέταλλα. Έτσι προσφέρετε στους μικρούς μας φίλους γεύση και υγεία!
  7. Μαγειρέψτε μαζί. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε χρόνο με το παιδί σας ευχάριστα και σίγουρα θα δείτε την ανυπομονησία του να γευτεί τη δημιουργία του.
  8. Επιλέξτε φρέσκα λαχανικά για το σάντουιτς, όπως π.χ. μαρούλι και αποφύγετε τη ντομάτα η οποία έχει πολλά υγρά και σίγουρα θα μαλακώσει το ψωμί.
  9. Σπουδαίο ρόλο παίζει η συσκευασία. Επιλέξτε πολύχρωμα κουτάκια, σε διάφορα σχήματα τα οποία θα είναι πρακτικά και σίγουρα δε θα υστερούν από τις συσκευασίες του εμπορίου. Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά έλκονται από τις περίτεχνες συσκευασίες.

Δώστε την ευκαρία στο παιδί σας να αποκτήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες, σκεπτόμενοι όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του..

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολογος - Διατροφολόγος