Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Τα 6 super βότανα που ρίχνουν την αρτηριακή πίεση!

Μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες παθήσεις της σύγχρονης εποχής είναι η υπέρταση (αυξημένη πίεση του αίματος). Ως επί το πλείστον η αντιμετώπιση της υπέρτασης απαιτεί αλλαγή στον τρόπο διατροφής (υγιεινές επιλογές), διακοπή καπνίσματος και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Φυσικά, κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό ενδέχεται να είναι απαραίτητη η έναρξη φαρμακευτικής αγωγής.

Γνωρίζετε όμως ότι η φύση έχει προνοήσει ακόμα και για την καταπολέμηση της αυξημένης αρτηριακής πίεσης;

Συγκεκριμένα, έχουν έρθει στο φως οι θεραπευτικές ιδιότητες ορισμένων βοτάνων οι οποίες προάγουν τη μείωση των επιπέδων της πίεσης. Ωστόσο προτού ξεκινήσετε τη λήψη τους χρειάζεται να προσέξετε τα εξής:

  1. Σε περίπτωση που ακολουθείτε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή για τη ρύθμιση των επιπέδων της πίεσης οφείλετε να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας. Αυτό γιατί ο συνδυασμός των βοτάνων με τα φάρμακα ενδέχεται να σας οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της πίεσης προκαλώντας υποτασικά επεισόδια.
  2. Αρκεστείτε στον συνδυασμό 1-2 βοτάνων και όχι παραπάνω.
  3. Η κατανάλωση των ροφημάτων από τα βότανα είναι φρόνιμο να γίνεται 3-4 φορές στη διάρκεια της εβδομάδας. Σε περίπτωση που καταναλώνετε τα εν λόγω ροφήματα σε καθημερινή βάση, τότε επιβάλλεται η διακοπή τους για 1 εβδομάδα.

 

Βότανα Vs Υπέρταση:

  1. Κράταιγος: Οι χαρακτηριστικοί κόκκινοι καρποί του τονώνουν το κυκλοφορικό σύστημα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αυξημένης πίεσης στο αίμα (υπέρταση), της στηθάγχης και της αρτηριοσκλήρωσης. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κράταιγου έγκεινται στο ότι εξισορροπούν τα επίπεδα της πίεσης με ήπιο τρόπο. Ρίξτε 2 κ.γλυκού κράταιγο σε 1 φλ.τσαγιού βραστό νερό, αφήστε να περάσουν 20’ και στη συνέχεια σουρώστε το και πιείτε.
  2. Τίλιο: Το βότανο αυτό είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές και διουρητικές του ιδιότητες. Για όσους λοιπόν είναι νευρικοί και ταυτόχρονα ανεβάζουν πίεση, το τίλιο θα τους ανακουφίσει προσφέροντας χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Ρίξτε 2 κ.γλυκού τίλιο σε 1 φλ.τσαγιού με βρασμένο νερό, αφήστε το για 10-15’, σουρώστε το και πιείτε. Μπορείτε να συνδυάσετε τη λήψη τίλιου και κράταιγου μαζί.
  3. Φύλλα ελιάς: Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, στη ρύθμιση της πίεσης και του σακχάρου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα φύλλα της ελιάς περιέχουν 2 ουσίες το γλυκολικό οξύ και την ολεοσίνη οι οποίες συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της υπέρτασης όπως ο πονοκέφαλος και ο ίλιγγος. Ρίξτε 10gr αποξηραμένα φύλλα ελιάς σε 1,5 ποτήρι νερό και βράστε τα για 10-15’.
  4. Κρόκος ή σαφράν: Είναι γνωστός για την αντιϋπερτασική και την αντιθρομβωτική του δράση χάρη σε 2 ουσίες τη σαφρανάλη και την κροκίνη. Η δράση του κρόκου εντοπίζεται στη μείωση των περιφερικών αγγειακών αντιστάσεων. Χρειάζεστε 1φλ.τσαγιού με βρασμένο νερό και 4 στήμονες προκειμένου να δημιουργηθεί το θεραπευτικό αφέψημα.
  5. Μελισσόχορτο: Έχεις άγχος και ταυτόχρονα ανεβαίνει η πίεσή σου; Το μελισσόχορτο τονώνει το καρδιαγγειακό και κυκλοφορικό σύστημα καθώς συμβάλλει στη διαστολή των αγγείων. Ταυτόχρονα έχει ηρεμιστική δράση! Ρίξτε 2-3κ.γλυκού αποξηραμένο μελισσόχορτο σε 1φλ.βρασμένο νερό και περιμένετε για 10’. Στη συνέχεια σουρώστε το και απολαύστε όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες.
  6. Σκόρδο: Η αντιϋπερτασική του δράση οφείλεται στην ουσία αλισίνη (alicin). Συγκεκριμένα συμβάλλει στη διαστολή των αγγείων και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Η λήψη σκόρδου σχετίζεται και με τη μείωση της χοληστερίνης. Αν θέλετε να αποφύγετε τη γεύση και τη μυρωδιά του, συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας σχετικά με τη λήψη συμπληρώματος άοσμου σκόρδου και επωφεληθείτε των ιδιοτήτων του.

Εκτός από τη λήψη βοτάνων φροντίστε να:

  • Έχετε ένα υγιές σωματικό βάρος.
  • Μειώστε ή κόψτε το κάπνισμα καθώς είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την εκδήλωση στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού.
  • Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα προκειμένου να προωθήσετε την υγεία των αγγείων και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

 

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος