Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Η λίστα με τα ψώνια συμβάλλει στον έλεγχο ή την απώλεια σωματικού βάρους!

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που καταγράφουν σε λίστα τα ψώνια τους πρίν την επίσκεψη στο σουπερμάρκετ τείνουν να ελέγχουν το σωματικό τους βάρος. Πρόκειται για μία οργανωμένη κίνηση οποία συμβάλλει στην σωστή αξιολόγηση των αναγκών μας και στην επιλογή τροφίμων η οποία οδηγεί ακόμα και στο αδυνάτισμα.

Είναι γεγονός πως η οικονομική κρίση σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία καθώς οι βλαβερές διατροφικές επιλογές είναι ως επί το πλείστον πιο οικονομικές με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι να στρέφονται σε αυτές. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν υγιεινές επιλογές τροφίμων οι οποίες είναι οικονομικά ανεκτές αρκεί η αγορά τους να γίνεται με σύνεση.

Συμβουλές...

  1. Αποφεύγουμε να πηγαίνουμε για ψώνια (π.χ σούπερ μάρκετ, mini μαρκετ) όταν είμαστε νηστικοί καθώς υπερισχύει η λαιμαργία μας και γεμίζουμε το καλάθι μας με ανθυγιεινές και λιπαρές τροφές.
  2. Καταγράφουμε τα προϊόντα που χρειαζόμαστε για το μενού της εβδομάδας. Έτσι αξιολογούμε τις ανάγκες μας και κάνουμε σωστή διαχείριση. Ταυτόχρονα εξοικονομούμε χρήματα καθώς δεν προχωρούμε σε άσκοπες αγορές. Μία καλή ιδέα είναι να χωρίσουμε τη λίστα σε κατηγορίες με βάση αυτές των τροφίμων (π.χ κρέας, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά κ.α).
  3. Ελέγχουμε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων που πρόκειται να αγοράσουμε και επιλέγουμε εκείνα που είναι πιο υγιεινά και θρεπτικά.
  4. Αποφεύγουμε την αγορά οικογενειακών συσκευασιών. Μπορεί εκ πρώτης να φαίνονται πιο οικονομικές αλλά στην ουσία οδηγούμαστε σε κατανάλωση μεγαλύτερων μερίδων και αύξηση του βάρους μας.
  5. Επιλέγουμε τις πιο «ήσυχες» ώρες που η κίνηση στην αγορά είναι μικρότερη. Έτσι, η αναμονή στο ταμείο περιορίζεται και δε μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε τα ανθυγιεινά σνακ που βρίσκονται δίπλα σε αυτό.
  • Ελέγχουμε τα επιδόρπια γιαουρτιού καθώς είναι φτωχά σε ζάχαρη αλλά είναι πλούσια σε γλυκαντικές ουσίες και πρόσθετα μικρής θρεπτικής αξίας.
  • Η ποιότητα των τροφών που επιλέγουμε έχει μεγάλη σημασία.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος