Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα.

Είναι εκείνα τα συναισθήματα που δε θέλουμε να νιώθουμε, δε θέλουμε να μας κυριεύουν, δε θέλουμε να τους επιτρέπουμε να μας αγγίζουν. Θλίψη, άγχος, θυμός.

Όλοι έχουμε βιώσει καταστάσεις που μας έχουν αποσυντονίσει συναισθηματικά, μας έχουν καταβάλλει σωματικά και ψυχικά και μας έχουν πάρει την ενέργειά μας και το χαμόγελό μας. Τόμοι έχουν γραφτεί και θα συνεχίζουν να γράφονται για τα αρνητικά συναισθήματα. Σίγουρα είναι ανθρώπινο να τα αισθανόμαστε και βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι της ζωής. Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορούν να μας προστατέψουν από την ένταση και τη διάρκεια των αρνητικών συναισθημάτων και να μας βοηθήσουν στην πιο ψύχραιμη αντιμετώπισή τους.

 

Φυσιολογικό και ανθρώπινο

Είμαστε άνθρωποι, δεν έχουμε κουμπάκια και μοχλούς να γυρίζουμε τη στρόφιγγα της ψυχής μας κλείνοντας την είσοδο στα αρνητικά συναισθήματα. Ναι, είναι φυσιολογικό να νιώσουμε τη θλίψη, το άγχος και το θυμό, και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και δίκαιη αυτή η αντίδραση απέναντι στους ανθρώπους που τα έχουν προκαλέσει. Εδώ όμως, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, που σημαίνει ότι αν κατανοήσουμε πόσο επιζήμια λειτουργούν για εμάς τους ίδιους ίσως αποφασίσουμε να μπούμε στη διαδικασία να μάθουμε να τα ελέγχουμε. Θετικά ή αρνητικά, τα συναισθήματα αποτελούν σύνθετες διαδικασίες που δεν είμαστε πάντα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε, ειδικά τα αρνητικά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε εύκολα. Αν όμως αφήσουμε εκείνα να μας διαχειρίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χάνουμε κυριολεκτικά το νόημα και τη χαρά της ζωής.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώθουμε θλίψη.

Δε θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τι αισθανόμαστε όταν η θλίψη σκιάζει την ψυχή μας και τη ζωή μας. Γνωρίζουμε… Σημασία έχει να εστιάσετε στην αντιμετώπισή της και να κάνετε το πέρασμά της λιγότερο επώδυνο και ψυχοφθόρο.

  1. Η υπερανάλυση του πώς και γιατί συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός δε θα βοηθήσει. Να σκέφτεστε και να θυμάστε πως ο εαυτός σας χρειάζεται από εσάς να είστε δυνατοί και δραστήριοι, και αυτό γίνεται μόνο εστιάζοντας στο παρόν.
  2. Μη μεταφέρετε στο μέλλον γεγονότα του παρελθόντος με τη σκέψη ότι θα ξανασυμβούν, γιατί ούτε καν γι’ αυτό δεν μπορείτε να είστε σίγουροι.  Μείνετε στο εδώ και τώρα και δώστε όλη σας την ενέργεια.
  3. Μη μένετε μόνο στα αρνητικά στοιχεία ενός δυσάρεστου γεγονότος. Καλώς ή κακώς, οι δυσκολίες μας βοηθούν να ισχυροποιούμαστε ως άτομα και να ανακαλύπτουμε τη δύναμή μας.
  4. Προσπαθήστε να εστιάσετε το ενδιαφέρον σας σε δραστηριότητες.  Xαλάρωση με διάφορους τρόπους όπως το διάβασμα, το περπάτημα και οι συνομιλίες με φίλους βοηθούν  σημαντικά.
  5. Πολλοί θα σας πουν να σκέφτεστε θετικά. Αυτό θα γίνει στην ώρα του αφού ‘’βιώσετε’’ τη θλίψη στις σωστές, όμως, διαστάσεις της. Όσο και αν σας φανεί παράξενο η διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσής σας, όπως οι τροφές που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β που θα βρείτε στα γαλακτοκομικά, στα αυγά, στο συκώτι, στο κρέας, στα ψάρια, στα φασόλια, σε ξηρούς καρπούς,  σπόρους και ορισμένα φρούτα.

 

Το Think Positive αποτελεί ένα καινοτόμο προϊόν της σειράς Platinum Range από την Power Health συνδυάζει τις ιδιότητες των βιταμινών με την ευεργετική δράση δύο φυτών που συμβάλλουν στη θετική αντιμετώπιση των καταστάσεων. Ο  Κρόκος  ή Σαφράν σύμφωνα με έρευνες μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην κακή ψυχολογία, ενώ κλινικές μελέτες αποδίδουν στο φυτό Ροδιόλα ιδιότητες που συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κατάθλιψης. Η συνεργιστική φόρμουλα του Think Positive περιέχει εκχυλίσματα κρόκου και ροδιόλας, καθώς και τις βιταμίνες Β1, Β5, Β6, Β12 οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, χωρίς να προκαλεί καμία παρενέργεια.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώθουμε άγχος.

Όταν το άγχος είναι υπό έλεγχο, συμβαίνει και αυτό, μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη ωθώντας μας σε δράση. Το ανεξέλεγκτο άγχος είναι εκείνο που ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς, της πίεσης, μας κάνει να ιδρώνουμε και να νιώθουμε "χαμένοι στο διάστημα".

  1. Και στην περίπτωση αυτή είναι σημαντικό να εντοπίσετε την πηγή του άγχους και να το δείτε στις πραγματικές του διαστάσεις. Γνωρίζετε πόσο επιβλαβές είναι  για την υγεία σας, γι’ αυτό αναρωτηθείτε αν αξίζει να το έχετε στη ζωής σας.
  2. Μην το βιώνετε μόνοι σας. Μοιραστείτε το με τους δικούς σας ανθρώπους οι οποίοι θα δουν το πρόβλημα αποστασιοποιημένα και αντικειμενικά, οπότε θα σας χαλαρώσουν με την αγάπη και τη φροντίδα τους.
  3. Αντικαταστήστε το "δεν" με το "θα"! Πείτε θα τα καταφέρω, θα το προσπαθήσω! Πιστέψτε το! Δε θα βρείτε πιο ιδανικό σύμμαχο από εσάς τους ίδιους.
  4. Κατανοήστε ότι δεν μπορείτε να τα έχετε όλα και πάντα υπό έλεγχο. Κανένας, μα κανένας, δεν μπορεί. Όσοι το λένε, απλά αφήστε τους να το πιστεύουν...

 

Μην καταφύγετε σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δε θα σας ηρεμήσουν όπως νομίζετε αφού κάνουν την καρδιά να χτυπάει ακόμα πιο γρήγορα. Τροφές που μπορούν να σας ξε-αγχώσουν… είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που συμβάλλουν στην παραγωγή ντοπαμίνης, μία ουσία που σχετίζεται με την ηρεμία και την παράγει ο εγκέφαλος. Επίσης τα φιστίκια, η μαύρη σοκολάτα, το γάλα, το αβοκάντο και τα κάσιους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και φυτά όπως μελισσόχορτο, πασιφλόρα και τίλιο είναι ιδανικά για να σας προσφέρουν τις αγχολυτικές τους ιδιότητες.

 

Η δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις, η επίτευξη των στόχων  και οι απρόβλεπτες καταστάσεις  μπορούν ανά πάσα στιγμή να τεντώσουν το νευρικό μας σύστημα, το οποίο φωνάζει για βοήθεια. Τα σωστά θρεπτικά συστατικά μπορούν να μας δώσουν αέρα να ανασάνουμε και να διαχειριστούμε καλύτερα το άγχος μας. Το Cool Day της σειράς Platinum Range από την Power Health αποτελεί μία πλούσια συνεργιστική φόρμουλα συνδυάζοντας συστατικά όπως L-Θεανίνη, μελισσόχορτο, πασιφλόρα και τίλιο, μαζί με βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Νιασίνη, Παντοθενικό, Β1, Β2, Β6, Β12), ασβέστιο και μαγνήσιο συμβάλλοντας στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, για να… λειτουργούμε με πιο Cool διάθεση.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώθουμε θυμό.

Είναι εκείνη η στιγμή που νιώθετε ότι θα εκραγείτε, ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει εσάς και το στόμα σας που θα πει πράγματα για τα οποία στο 99% των περιπτώσεων θα μετανιώσετε. Ο θυμός αποτελεί ένα από τα πιο έντονα συναισθήματα που δύσκολα "τιθασεύεται".

  1. Πριν το ξέσπασμα, αναπνεύστε βαθιά και μετρήστε μέχρι το δέκα, ακόμα και μέχρι το… εκατό αν χρειαστεί και αν μπορείτε αποχωρήστε από το χώρο μέχρι να νιώσετε ότι πραγματικά ηρεμείτε.  Μην πείτε κάτι «εν βρασμώ».
  2. Μόλις ηρεμήσετε, εκφράστε καθαρά και ειλικρινά ποιος ή τι σας έφερε σε αυτήν την κατάσταση.
  3.  Η σωματική εκτόνωση θα σώσει καταστάσεις. Αν ο θυμός δε λέει να φύγει, βγείτε έξω και περπατήστε ή αν δεν είστε στο χώρο εργασίας πηγαίνετε για τρέξιμο, οι χημικές ουσίες που απελευθερώνει ο εγκέφαλος θα σας χαλαρώσουν.
  4. Εστιάστε στις πιθανές λύσεις περισσότερο και όχι σε αυτό καθαυτό το γεγονός. Θα σας μπλοκάρει και θα δημιουργήσει αδιέξοδο χωρίς λόγο.
  5. Μην επιτρέψετε στο θυμό να υπερισχύσει της θετικής σας πλευράς. Η συγχώρεση αποτελεί "θανατηφόρο όπλο" της πικρίας και του θυμού, συναισθήματα που μπορούν να σας απομονώσουν και να νιώθετε αδικημένοι.
  6. Αν μπορέσετε ως αντίδραση να επιλέξετε το χιούμορ, σας αξίζουν συγχαρητήρια! Βλέποντας την κατάσταση πιο χαλαρά βοηθάει στην εκτόνωση της έντασης.
  7. Είναι πολύ σημαντικό να ανακαλύψετε τα πραγματικά συναισθήματα ή τις πραγματικές αιτίες που εκδηλώνονται μέσα από το θυμό, όπως ζήλεια, έλλειψη αυτοπεποίθησης, απαισιοδοξία, πικρία, αδυναμία να πείτε "όχι".

 

Τα ανθοϊάματα  του Dr. Bach  έχουν παγκόσμια αποδοχή για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων και έχουν βοηθήσει στη υγιή διαχείριση και αντιμετώπισή τους. Η σύνθεσή τους αποτελεί καθαρό απόσταγμα της φύσης που γαληνεύει την ψυχή και βοηθάει να δείτε τα πράγματα με πιο καθαρή σκέψη, καταπολεμάει τα αρνητικά συναισθήματα και σας ανακουφίζει από ψυχικές εντάσεις. Δημιουργημένα τη δεκαετία του ’30 από το γιατρό Dr. Bach, τα ανθοϊάματα Bach είναι 38 ιάματα βασισμένα σε άνθη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των αρνητικών συναισθηματικών διαταραχών τής καθημερινής ζωής. Κάθε ίαμα βοηθά στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου αρνητικού συναισθήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μεμονωμένα, όσο και σε συνδυασμό με άλλα ιάματα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μίγμα που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και το χαρακτήρα σας.