Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Πώς το άγχος μας μπλοκάρει και επηρεάζει τις προσωπικές μας σχέσεις

Ακόμα και το άγχος έχει τη θετική του πλευρά. Όταν, βέβαια, βρίσκεται υπό έλεγχο! 

 

Πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού μας και της καθημερινότητάς μας, το οποίο σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη ώστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, ακόμα και να ανακαλύψουμε ότι υπό ήπια πίεση μπορούμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί και με καλύτερες επιδόσεις.

 

Η άλλη βέβαια πλευρά είναι εκείνη που μας μπλοκάρει και λειτουργεί σαν φορτίο που το μεταφέρουμε στις προσωπικές μας σχέσεις σαμποτάροντας τις καλές στιγμές που μπορούμε να απολαύσουμε, βλάπτοντας σοβαρά το ευ ζην.

 

Όλοι έχουμε βιώσει, και βιώνουμε, την ένταση της καθημερινότητας, τους γρήγορους και εξοντωτικούς ρυθμούς της ζωής. Το άγχος μας να ανταπεξέλθουμε στις  οικογενειακές υποχρεώσεις μας, να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, να ανταποκριθούμε στις επαγγελματικές απαιτήσεις, μας ωθεί στο να καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια, φέρνοντάς μας σε σωματική και ψυχολογική εξάντληση.

 

Ας φανταστούμε ότι το άγχος λειτουργεί ως μία κάμερα που τραβάει πλάνα από τη ζωή μας. Βλέποντάς τα από τη θέση του θεατή, θα μας βοηθήσει να αναλογιστούμε αν αξίζει το άγχος  να καθορίζει τη ζωή μας.

 

⇒ Η αυτοπεποίθησή μας ίσως είναι στην πρώτη θέση της λίστας που πλήττεται  από το άγχος. Μας δημιουργεί ανασφάλεια, μας κάνει ευάλωτους και συναισθηματικά ευαίσθητους και μας αποτρέπει να δημιουργήσουμε μία προσωπική σχέση.

 

⇒ Το άγχος μας αντανακλάται στον καθρέφτη και στην εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Οι ατέλειες δείχνουν μεγαλύτερες και περισσότερες, ενώ αυτή η συναισθηματική φόρτιση μπορεί να μας οδηγήσει σε όχι και τόσο κόσμιες συμπεριφορές, όπως να τρώμε τα νύχια μας.

 

⇒ Το άγχος δημιουργεί αποστάσεις από ανθρώπους που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας, αλλά η λανθασμένη διαχείρισή του τους απομακρύνει από κοντά μας. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί όντας πιο ευάλωτοι, είμαστε πιο επιρρεπείς σε παρεξηγήσεις, λανθασμένη αντίληψη καταστάσεων και συμπεριφορών. Η απομάκρυνση  από τον κοινωνικό περίγυρο μας στερεί τις χαρές της ζωής και φέρει ισχυρό πλήγμα στην αυτοεκτίμησή μας.

 

⇒ Κανείς δε θέλει να είναι κακότροπος, το άγχος όμως μπορεί να εκδηλωθεί με αρνητικό και  συχνά επιθετικό τρόπο. Τις πιο πολλές φορές ο σύντροφος ή η σύντροφός μας είναι εκείνοι που δέχονται τις ακραίες συμπεριφορές μας. Και το κακό είναι ότι δεν ευθύνονται εκείνοι,  όταν το μόνο που θέλουν είναι να μας χαλαρώσουν και να μας αποφορτίσουν.

 

⇒ Οι έγνοιες, τα προβλήματα, η μείωση της αυτοπεποίθησής μας, υπό το πρίσμα του άγχους, οδηγούν σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια στη μείωση της σεξουαλικής διάθεσης, κάτι που σε μακροχρόνιο διάστημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση μας και να επιφέρει τη σταδιακή απομάκρυνση και τη συναισθηματική αποστασιοποίηση. Μέσω της ερωτικής επαφής οι άνθρωποι καλύπτουν την ανάγκη για τρυφερότητα, και όταν δεν υπάρχει επαφή οι σύντροφοι βιώνουν έντονα το αίσθημα της μοναξιάς.

 
Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος

Ακούγεται δύσκολο και η εφαρμογή, ακόμα δυσκολότερη. Ναι, δεν είναι πάντα εύκολο, να διαχειριστούμε το άγχος μας. Η επιστήμη όμως δε σηκώνει τα χέρια ψηλά, αντίθετα υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρόποι και τεχνικές να κρατάμε τις ισορροπίες και να λειτουργούμε ακόμα και σε συνθήκες που δεν είναι πάντα ελεγχόμενες.

 

♦ Βαθιές ανάσες.

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολη υπόθεση για τους περισσότερους. Προσπαθήστε, όμως, όταν ξυπνάτε να πάρετε μερικές αργές και βαθιές αναπνοές με τα μάτια κλειστά, επαναλάβετε μέχρι 7 φορές.

 

♦ Νιώστε ευγνωμοσύνη για όσα έχετε.

Τα απλά δεδομένα στα οποία δε δίνουμε σημασία, χάνουν την αξία τους γιατί εμείς δεν τους την αναγνωρίζουμε. Επικεντρώστε τη σκέψη σας στα θετικά που έχετε στη ζωή σας. Είναι πιο πολλά από όσα φαντάζεστε.

 

♦ Ασκηθείτε.

Λειτουργεί αγχολυτικά. Περπατήστε, τρέξτε, κάντε γιόγκα, οτιδήποτε, αρκεί να δραστηριοποιηθείτε σωματικά. Η άσκηση βοηθάει στο να εκλυθούν ενδορφίνες, οι φυσικές ορμόνες της χαράς.

 

♦ Αγαπήστε τον εαυτό σας.

Εστιάστε στα προτερήματά σας και τις ποιότητες που έχετε ως άνθρωπος. Δείτε τον εαυτό σας και με τα μάτια των ανθρώπων που σας αγαπούν, όχι μόνο τα δικά σας.

 

♦ Αποφορτιστείτε.

Βγάλτε την αρνητική ενέργεια που συσσωρεύει το άγχος μέσα σας γράφοντας σε ένα χαρτί ό,τι σας έρχεται στο μυαλό και όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Γράψτε αβίαστα και χωρίς λογοκρισίες και εκτονωθείτε.

 

♦ Γελάστε.

Επιστρατεύσετε διαδίκτυο, κωμωδίες, οτιδήποτε ανάλαφρο μπορεί να σας κάνει να ξεκαρδιστείτε στα γέλια. Το γέλιο και το χιούμορ δεν πρέπει να λείπουν από τη ζωή μας.

 

♦ Συζητήστε με τον εαυτό σας.

Σας αρέσει αυτή η πλευρά του εαυτού σας που… γκρεμίζει όσα χτίζει; Σίγουρα όχι. Πριν αφήσετε το άγχος σας να ξεσπάσει σαν τσουνάμι μετρήστε έως το δέκα, πάρτε ανάσα και σκεφτείτε πόσο μικρή είναι η ζωή και πόσο μεγάλη αξία έχει.

 

♦ Εξομολογηθείτε.

Πείτε στον ή στην σύντροφό σας τι είναι αυτό που σας κάνει να αγχώνεστε. Μπορούν να σας δώσουν λύσεις και ιδέες που θα σας βοηθήσουν και δεν περνούσαν από το μυαλό σας… λόγω άγχους. H από κοινού αντιμετώπιση θα μειώσει την όποια απόσταση έχει δημιουργηθεί και θα σας φέρει πιο κοντά.

 

♦ Κάντε παρέα με θετικούς ανθρώπους.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα και θα σας βοηθήσουν με την ικανότητά τους να παραμένουν… ζεν σε δύσκολες καταστάσεις δίνοντάς σας ιδέες και συμβουλές.

 

♦ Κάντε… αγχολυτική διατροφή.

Η σωστή τροφή μπορεί να γίνει σύμμαχός σας στη διαχείριση του άγχους που λειτουργεί σαν… βαμπίρ ενέργειας και χαράς. Ξηροί καρποί, ανάλατοι και ωμοί,  τροφές πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αφεψήματα όπως τίλιο,  μελισσόχορτο, μπορούν να σας χαλαρώσουν και να λειτουργήσουν ως φυσικά αγχολυτικά.  Αν δεν καταφέρετε να εντάξετε στη διατροφή σας  συστατικά που θα σας… ξεαγχώσουν, μπορείτε να αναζητήσετε εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής  που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία τις αγχώδεις καταστάσεις και να χαίρεστε περισσότερο τη ζωή.

 

Τίποτα δεν είναι εύκολο, όμως, μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, κάνοντας απλά βήματα!

Τα σωστά θρεπτικά συστατικά μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές εντάσεις με ψυχραιμία και να μη χαλάμε τη διάθεσή μας.  Το Cool Day της σειράς Platinum Range από την Power Health αποτελεί μία πλούσια συνεργιστική φόρμουλα συνδυάζοντας συστατικά όπως L-Θεανίνη, μελισσόχορτο, πασσιφλόρα και τίλιο, μαζί με βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Νιασίνη, Παντοθενικό, Β1, Β2, Β6, Β12), ασβέστιο και μαγνήσιο συμβάλλοντας στη  φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και μας βοηθάει να… λειτουργούμε με πιο Cool διάθεση.

 

Το άγχος μπορεί να σας κάνει να γυρίζετε σαν σβούρα στο κρεβάτι. Γυρίστε πλευρό στα νυχτερινά στριφογυρίσματα με Cool Night της σειράς Platinum Range από την Power Health. Αποτελεί μία συνεργιστική  φόρμουλα για τη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί, συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Συνδυάζει και  άλλα φυσικά συστατικά όπως χαμομήλι, λυκίσκο, ασβέστιο,  μαγνήσιο και τις βιταμίνες Β1, Β6, ώστε να διασφαλίζεται η καλή υγεία των μυών, του νευρικού συστήματος, της ψυχολογίας και της τάσης για ύπνο. Παράλληλα, ανακουφίζει από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού (jet lag). Cool night, για να κοιμάστε καλά και να ξυπνάτε  με ενέργεια κάθε μέρα!