Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης. Μία ασθένεια του δέρματος που αφήνει περισσότερα σημάδια στην ψυχή.

Με στόχο τη συσπείρωση, την ευαισθητοποίηση και τη σωστή ενημέρωση, το 2004 καθιερώθηκε για πρώτη φορά η  29η Οκτωβρίου  ως Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  Ψωρίασης, συμβάλλοντας στην προσοχή και στην κατανόηση που χρειάζονται οι ασθενείς. Το μεγαλύτερο ίσως μήνυμα αυτής της ημέρας είναι ότι η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε, προσπαθώντας να βάλει τέλος στην απομόνωση και στην περιθωριοποίηση όσων πάσχουν από ψωρίαση.

 

 

Τι είναι η ψωρίαση

Η ψωρίαση προκαλείται από χρόνια φλεγμονή του δέρματος που εμφανίζεται όταν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στους υγιείς ιστούς του σώματος, εξού και ο χαρακτηρισμός αυτοάνοσο νόσημα. Είναι μία μη μεταδοτική νόσος, η οποία εκδηλώνεται με τη μορφή αλλοιώσεων στο δέρμα, με πιο συχνή τη δημιουργία φλεγμονώδων πλακών καλυπτόμενες από μικρές φολίδες, που μοιάζουν σαν λέπια.

Πώς όμως δημιουργείται η ψωρίαση; Στην ουσία, επιταχύνεται η  διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων με αποτέλεσμα να ωριμάζουν  και να  πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα, στη συνέχεια να συσσωρεύονται στα ανώτερα στρώματα του δέρματος, δημιουργώντας τις ψωρισιακές πλάκες.

Η ψωρίαση εμφανίζεται συνήθως σε σημεία που υπόκεινται τριβή όπως οι αγκώνες,  τα γόνατα, η κοιλιά και το κάτω μέρος της πλάτης. Άλλα σημεία που μπορεί να εκδηλωθεί είναι τα χέρια και τα πόδια, τα νύχια, το τριχωτό και οι βλεννογόνες μεμβράνες.  Τα άτομα που προσβάλλονται από αυτήν την πάθηση είναι συνήθως από 15 έως 35 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 10% έως 13% μπορεί να πάσχει και από ψωρισιακή αρθρίτιδα, της οποίας τα συπτώματα επικεντρώνονται στις αρθρώσεις προκαλώντας οίδημα, πόνο και δυσκαμψία. Ως κύρια συμπτώματα της νόσου είναι οι κοκκινίλες, η φαγούρα και η πάχυνση-αλλοίωση του δέρματος.

 

 

Συναισθηματική πληγή

Οι περισσότεροι ασθενείς βάζουν τον εαυτό τους στο περιθώριο και στην απομόνωση, εντείνοντας έτσι τον παράγοντα κακή ψυχολογία, έναν από τους οποίους πυροδοτεί τη νόσο, η οποία  μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξή τους και στις προσωπικές σχέσεις. Οι συναισθηματικές δυσκολίες δημιουργούν μείωση της αποδοχής του εαυτού τους και της αυτοεκτίμησής τους. Η καλή ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των ασθενών και στην καλή εξέλιξη της πάθησης. Ο ειλικρινής διάλογος, η ενημέρωση του οικογενειακού και φιλικού κύκλου, η αυτοεκτίμηση και η αποδοχή μπορούν να βοηθήσουν στο χτίσιμο υγιών σχέσεων, κυρίως σε σχέση με τον εαυτό τους ώστε να έχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

 
Ποιες είναι οι αιτίες που την προκαλούν:

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν εξακριβωθεί με ακρίβεια οι αιτίες που προκαλούν την ψωρίαση. Παρόλα αυτά έχουν εντοπιστεί καταστάσεις και αιτίες που έχουν να κάνουν με ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες.

 

► Η  κληρονομική προδιάθεση δείχνει να παίζει εξακριβωμένα σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου. Σε περίπτωση που οι δύο γονείς έχουν ψωρίαση, οι πιθανότητες να εμφανίσει και το παιδί είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ είναι λιγότερες αν έχει ο ένας γονιός. Παρόλα αυτά, η προδιάθεση υπάρχει ακόμα και όταν έχουν προσβληθεί μακρινοί συγγενείς, αν και οι πιθανότητες εμφανίζονται αισθητά μειωμένες.

           ►Λοιμώξεις, και συγκεκριμένα, λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση της ψωρίασης.

►Το στρες, που όπως αποδεικνύεται πυροδοτεί πολλές ασθένειες, μπορεί να προκαλέσει και την εμφάνιση της ψωρίασης. Μία έντονα στρεσογόνος κατάταση, το εργασιακό άγχος,  ένα συναισθηματικό σοκ αποτελούν επίσης αιτίες.

 

► Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία αν και λειτουργεί ευεργετικά στην πάθηση αυτή, παρόλα αυτά μπορεί να προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα όταν προκαλέσει έγκαυμα.

 

► Η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων που περιλαμβάνει την κατηγορία εκείνων που περιέχουν λίθιο, αλλά και εκείνες που αφορούν την υπέρταση.

 

► Παράγοντες όπως οι διαταραχές στη λειτουργία της υπόφυσης, του θυρεοειδούς, καθώς και η υπογλυκαιμία μπορούν να συντελέσουν στην εμφάνιση της πάθησης.

 

► Η βλαβερή τριάδα της υγεία μας – κάπνισμα, πασυχαρκία, αλκοόλ- έχουν τη δική τους… συμβολή και στην ψωρίαση.

 

 

Πώς αντιμετωπίζεται.

     ♦ Κρέμες και αλοιφές, λοσιόν, πάντα με την υπόδειξη δερματολόγων, μπορούν να βοηθήσουν ώστε να σταματήσει η φλεγμονή.

     ♦ Η αφαίρεση των φολίδων είναι ένας ακόμα τρόπος ώστε να φύγει το τραχύ δέρμα και να γίνει λείο.

     ♦ Οι ενυδατικές κρέμες συμβάλλουν ώστε να καταπραϋνθεί ο έντονος κνησμός.

     ♦ Η ιατρική τεχνολογία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη μέσω της φωτοθεραπείας που συμβάλλει στν επιβράδυνση "υπερπαραγωγής" δερματικών κυττάρων.

     ♦ Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις χορηγούνται φάρμακα από γιατρό, τα οποία όμως παρουσιάζουν παρενέργειες.

     ♦ Τα ιαματικά λουτρά χάρη στις επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μειωθεί ο αριθμός και το μέγεθος της δερματικής βλάβης.

 

Σημαντική η συμβολή της διατροφής.

Και στην περίπτωση της ψωρίασης, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση και ανακούφιση από τα συμπτώματα της νόσου.

 

→ Διατροφή χαμηλή σε θερμίδες.

Αν και δεν υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της ψωρίασης με τη διατροφή, παρόλα αυτά, από τη στιγμή που η παχυσαρκία συντελεί στην εμφάνισή της,  ένα μενού με συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων που οδηγεί στην απώλεια βάρους, σίγουρα θα λειτουργήσει θετικά.

 

Τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το δέρμα έρχεται σε επαφή με παράγοντες που έχουν οξειδωτική δράση στον οργανισμό μας όπως η ηλιακή ακτινοβολία, οι ρύποι, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η λήψη αντιοξειδωτικών τροφών ή συμπληρωμάτων μπορούν να βοηθήσουν. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο το ισχυρό αντιοξειδωτικό, καλό είναι να περιλαμβάνονται στο διατροφικό μενού, αφού προστατεύει το δέρμα και καθιστά τα κύτταρά του πιο ανθεκτικά στο οξειδωτικό στρες, ενώ παράλληλα καταπραΰνει τα συμπτώματα της ψωρισιακής πλάκας.

 

Η ψωρίαση έχει το… μπαχαρικό της.

Από τη στιγμή που η ψωρίαση αποτελεί φλεγμονή, δεν είναι δυνατόν ο κουρκουμάς να λείπει από τη διατροφική λίστα. Γνωστός για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του ο κουρκουμάς, είτε ως μπαχαρικό στο φαγητό είτε ως συμπλήρωμα διατροφής (προτιμήστε εκείνα που περιέχουν μαύρο πιπερι το οποίο ενισχύει τη δράση του), θα γίνει ο απόλυτος διατροφικός σύμμαχος.

 

Οι βιταμίνες D και Ε μπορούν να βοηθήσουν.

Η Βιταμίνη D τείνει να αποδειχθεί μία πολλά υποσχόμενη αντιμετώπιση κατά της ψωρίασης, αφού συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητκού, ενώ παράλληλα συμμετέχει και ως ρυθμιστής στον κύκλο των κυττάρων της κερατίνης στο δέρμα. Η έλλειψη βιταμίνης Ε που έχει βρεθεί στον οργανισμό των ασθενών υποδηλώνει ότι η παρουσία της "βιταμίνης του δέρματος" είναι απαραίτητη και ευεργετική στην αντιμετώπιση και θεραπεία της ψωρίασης.

 

→ Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο.

Συμβάλλει τόσο στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού, όσο και στη μείωση του οξειδωτικού στρες και κατ’ επέκταση στη μείωση της βλάβης του δέρματος.

 

→ Τα Ωμέγα 3 ακόρεστα λιπαρά.

Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους, ειδικά όταν λαμβάνονται μέσα από συμπληρώματα διατροφής, υψηλής περιεκτικότητας και καθαρότητας, μπορούν να μειώσουν την ξηρότητα, τη φαγούρα και την κοκκινίλα στο δέρμα.

 

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Ανήκουν στην ομάδα… καταστολής  της ψωρίασης αφού συμβάλλουν στην διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης δέρματος και μαλλιών, του νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού, ενώ αποδεικνύονται ιδανικές για τη διαχείριση του άγχους και του στρες.

 

 

Zinc plus C

Ο ψευδάργυρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιχνοστοιχεία τού οργανισμού μας καθώς είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία κάθε κυττάρου. Είναι απαραίτητος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύει τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Η βιταμίνη C ενισχύει τη δράση του ψευδαργύρου στη στήριξη της άμυνας του οργανισμού. Το Zinc Plus C της σειράς Classics Platinum Range της Power Health συνδυάζει τα μοναδικά οφέλη του ψευδαργύρου, με εκείνα της βιταμίνης C για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης το ιχνοστοιχείο του ψευδαργύρου βρίσκεται σε απορροφήσιμη μορφή του κιτρικού άλατος ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη απορρόφησή του.

 

 

CURCULIVE

Τα οφέλη που έχει ο κουρκουμάς οφείλονται κυρίως σε ένα φυτοθρεπτικό συστατικό που περιέχει. Αυτό έχει την ονομασία κουρκουμίνη και ανήκει στην οικογένεια των πολυφαινολών. Ο κουρκουμάς,  είναι ένα θρεπτικό συστατικό που αξίζει χρυσάφι και θα βρείτε στο Curculive της Power Health. Αποτελεί μία συνεργιστική φόρμουλα, η μόνη που συνδυάζει δύο πατενταρισμένα εκχυλίσματα κουρκουμά για καλύτερο συνδυασμό απόδοσης ποσότητας κουρκουμινοειδών και βιοδιαθεσιμότητας (Curcuwin® και C3-Compex®) που αποδίδουν συνολικά 256mg κουρκουμινοειδή. Η παρουσία του εκχυλίσματος μαύρου πιπεριού (Bioperine®) έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα τους.

 

D-vit 3

Tης σειράς Classics  Platinum Range από την Power Health αξιοποιεί τις αναρίθμητες ιδιότητές της Βιταμίνης D και σας τις προσφέρει μέσα από ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής.  Η επάρκεια σε βιταμίνη D3 μειώνει τα συμπτώματα δερματικών παθήσεων,  ενισχύει την υγεία των οστών, των δοντιών και των μυών,  καθώς και το ανοσοποιητικό σύστημα. Φυσικά μία βιταμίνη έχει πολυεπίπεδη δράση, έτσι και η βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, στη σωστή λειτουργία του  νευρικού συστήματος, καθώς και στην  πρόληψη κρυολογημάτων.

 

 

Vitamin B50 Complex

Ο κλασικός συνδυασμός των βιταμινών από την Power Health περιέχει στην ιδανική ποσότητα τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στη στήριξη του νευρικού συστήματος, της καλής ψυχολογίας, καθώς και στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού για παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα την μείωση της κούρασης και της ατονίας. Καταπολεμάει και νικάει το… σύμπλεγμα της καθημερινότητας, κακή ψυχολογία, άγχος, ατονία, κούραση, αδύναμα μαλλιά, νύχια, θαμπό δέρμα. Η ανεπάρκεια σε οποιαδήποτε από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β μπορεί να οδηγήσει σε στρες και  άγχος. Είναι  απαραίτητες για τη φυσιολογική κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.