Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Κουρασμένη επιδερμίδα; Όχι πια… με 5+1 συμβουλές ομορφιάς!

Μιλώντας για ομορφιά πιθανόν να έρχεται στο μυαλό μας η γνωστή «παραμυθένια» φράση: «Καθρέφτη – καθρεφτάκι μου ποια είναι η πιο όμορφη;» Και ποια γυναίκα δε θέλει όταν κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη να βλέπει μία όμορφη εικόνα; Όμως λίγο η απαιτητική καθημερινότητα, το «βαρύ» πρόγραμμα, ο ελάχιστος ύπνος, η κακή διατροφή και όχι μόνο συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κουρασμένης επιδερμίδας.

  • Ποιοι είναι οι πιο συχνοί κίνδυνοι που απειλούν την επιδερμίδα μας;
  1. Το stress
  2. Η κόπωση
  3. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (π.χ ατμοσφαιρική ρύπανση)
  4. Η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο
  5. Το κάπνισμα
  6. Η μη ισορροπημένη διατροφή
  7. Ο ελλιπής και μη ποιοτικός ύπνος.
  • Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην υγεία της επιδερμίδας μας;
  1. Η δημιουργία χρωματικών αντιθέσεων όπως για παράδειγμα οι πανάδες, οι καφέ κηλίδες κ.α.
  2. Η επιδερμίδα αποκτά θαμπή και άγρια (ξηρή) όψη.
  3. Αλλοιώνεται η υφή της επιδερμίδας μας (π.χ κοκκινίλες, ξηρότητα κ.α.).
  4. Αυξάνεται η δημιουργία ρυτίδων και ταυτόχρονα εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και σακούλες γύρω από τα μάτια. Έτσι η κούραση αποτυπώνεται πολύ πιο έντονα!
  • Πόσο χρήσιμος είναι ο ύπνος για τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας μας;

Έχει αποδειχθεί πως ο ποιοτικός ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το πρωί δε μπορεί να αντικατασταθεί με οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στην ημέρα. Κατά τις βραδινές ώρες γίνεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ταυτόχρονα η επιδερμίδα αυτοϊάται (αναπλάθεται και επανορθώνει τη φθορά που έχει προκληθεί κατά την ημέρα).

Tips για… ωραίες κοιμωμένες!

  • Ύπνος στο σκοτάδι! Ο δρ. Στήβενς Ρίτσαρντ (καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Connecticut) αναφέρει πως το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται με τη φυσική εξέλιξη του φωτός από το πρωί έως τη νύχτα. Αν λοιπόν κοιμόμαστε με τεχνητό φως ο οργανισμός μπλοκάρει και ο εγκέφαλος δεν παίρνει τα σήματα που πρέπει. ΄Ετσι ο ύπνος «έρχεται» με δυσκολία και ταυτόχρονα διαταράσσεται (αϋπνίες, συνεχή ξυπνήματα κ.α.). Μήπως το ταίρι σας διαφωνεί; Δεν πειράζει, η μ΄σκα ύπνου θα σας φανεί πολύτιμη!
  • Αν ξυπνάμε εύκολα με τον παραμικρό θόρυβο, ιδιαίτερα χρήσιμες είναι οι ωτοασπίδες.
  • Επιλέγουμε με προσοχή το μαξιλάρι μας προκειμένου να ταιριάζει με τη στάση του σώματός μας όταν κοιμόμαστε.
  • Ιδιαίτερα το βράδυ φροντίζουμε να τρώμε τουλάχιστον 3 ώρες προτού να κοιμηθούμε. Επιπλέον, φροντίζουμε ώστε το γεύμα μας να είναι ελαφρύ και πλούσιο σε τροφές που συμβάλλουν στην έκκριση ουσιών – νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με την ευεξία και τη χαλάρωση (π.χ σεροτονίνη, μελατονίνη κ.α.). Τροφές: βρώμη, μπανάνα, μέλι, δημητριακά ολικής άλεσης, λιναρόσπορος κ.α.
  • Γνωρίζετε ότι το κάπνισμα πριν τον ύπνο διαταράσσει το νευρικό μας σύστημα; Έτσι καταφέρνουμε να προκαλέσουμε νευρικότητα στον εαυτό μας!
  • Αποφεύγουμε την κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη προτού κοιμηθούμε.

Καταπολεμώντας το άγχος και τις αρνητικές του επιδράσεις στην επιδερμίδας μας:

  • Αυξάνουμε τη φυσική μας δραστηριότητα η οποία ενισχύει την παραγωγή ενδορφινών. Η γυμναστική λοιπόν έχει αγχολυτική και αντικαταθλιπτική δράση. Ταυτόχρονα εκκρίνεται σεροτονίνη (η ορμόνη της ευτυχίας) η οποία «ανεβάζει» τη διάθεσή μας.
  • Αφιερώνουμε έστω και 1 ώρα μέσα στην ημέρα στον εαυτό μας κάνοντας ό,τι μας ευχαριστεί.
  • Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε το άγχος (π.χ τεχνικές, γυμναστική όπως γιόγκα κ.α.).
  • Η συμβολή των ειδικών (π.χ ψυχολόγου) είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση που νιώθουμε πίεση ή και ανήμποροι να διαχειριστούμε τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε.
  • Αφιερώνουμε λίγο χρόνο προτού κοιμηθούμε στην περιποίηση της επιδερμίδας μας (π.χ καθαρισμός, ενυδάτωση). Αυτό δημιουργεί μία αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης η οποία μας φτιάχνει τη διάθεση.
  • Ύπνος! Όπως προείπαμε η αξία του ύπνου είναι ανεκτίμητη!

5+1 συμβουλές ομορφιάς:

  1. Καθαρίζουμε σχολαστικά την επιδερμίδα μας με εξειδικευμένα προϊόντα πρωί και βράδυ.
  2. 1-2 φορές την εβδομάδα φροντίζουμε για την απολέπιση της επιδερμίδας μας (scrub). Έτσι αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα μας αναζωογονείται!
  3. Ακόμα δεν χρησιμοποιείτε μάσκα ομορφιάς; Δοκιμάστε την, αξίζει! Η εν λόγω μάσκα θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα χαρίζοντάς της λάμψη και μεταξένια υφή!
  4. Τα serum είναι πολύτιμα! Διεισδύουν ακόμη και στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας και συμβάλλουν στην τόνωση και τη λάμψη της.
  5. Μαύροι κύκλοι ή σακούλες στα μάτια; Συμβουλευτείτε τους ειδικούς σχετικά με τα προϊόντα που συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους.
  6. Πίνουμε άφθονο νερό! Χρειαζόμαστε ενυδάτωση τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά προκειμένου να είναι το σώμα μας υγιές και λαμπερό!

Και μην ξεχνάτε… πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και φυσικά τον χρόνο που περνάει. Μεγαλώνουμε και πρέπει όλοι να συμφιλιωθούμε με αυτή την ιδέα! Ο κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που τον καθιστούν μοναδικό και όμορφο!

Από συντακτική ομάδα