Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Προστατεύοντας τα μαλλιά μας από τον ήλιο!

Γνωρίζετε ότι τα μαλλιά μας θέλουν ανάλογη περιποίηση όπως και το δέρμα μας προκειμένου να διατηρούνται υγιή και λαμπερά; Πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου ο ήλιος, το αλάτι, η άμμος, το χλώριο και η αυξημένη εφίδρωση τα ταλαιπωρούν. Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά μας αφυδατώνονται, αποκτούν θαμπή όψη, φριζάρουν πιο έντονα και γίνονται άγρια! Αξίζει να σημειωθεί πως η μελανίνη είναι αυτή που διατηρεί την υγεία των μαλλιών μας! Και ενώ στο δέρμα κατά την έκθεση στον ήλιο αυξάνεται η παραγωγή της, αντιθέτως στα μαλλιά μειώνεται!

Αν λοιπόν δεν περιποιούμαστε τα μαλλιά μας σχολαστικά σε καθημερινή βάση και ειδικά κατά τη διάρκεια της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο (π.χ ηλιοθεραπεία), τότε αυτά κινδυνεύουν. Συγκεκριμένα:

  1. Ήλιος: Προκαλεί αφυδάτωση με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι ξηρά, θαμπά, αδύναμα και εύθραυστα. Επιπλέον, οι ακτινοβολίες UVA/UVB διεισδύουν στις ρίζες των μαλλιών αυξάνοντας έτσι την τριχόπτωση! Τέλος, οι άντρες που ξυρίζουν το κεφάλι τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς η UVB ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για την δημιουργία ερεθισμών, κοκκινίλων, φλεγμονών και εγκαυμάτων.
  2. Αλάτι (θάλασσα): Μειώνει τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών προκαλώντας επιπλέον αφυδάτωση.
  3. «Ξηρός» - ζεστός αέρας: Ο συνδυασμός του με τη μεταφορά άμμου προσθέτει στα μαλλιά έναν ακόμη λόγο να είναι άγρια και θαμπά.
  4. Χλώριο (πισίνα): Οδηγεί στην εμφάνιση ψαλίδας και κάνει τα μαλλιά πιο εύθραυστα.

Συμβουλές περιποίησης των μαλλιών:

  • Αντηλιακό μαλλιών: Εκτός από το αντηλιακό προσώπου και σώματος, εξίσου σημαντικό και απαραίτητο είναι το αντηλιακό μαλλιών! Έτσι προστατεύουμε τα μαλλιά μας από τις ηλιακές ακτινοβολίες και εμποδίζεται η φθορά τους! Ταυτόχρονα η χρήση αντηλιακών μαλλιών ενισχύει τη φυσική τους άμυνα. Κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές – υφές (π.χ σπρέι, λάδι) ικανοποιώντας κάθε μας επιθυμία. Τip: Αφού το απλώσουμε, για να είμαστε σίγουροι ότι έχει «πάει» παντού, χτενίζουμε τα μαλλιά μας.
  • Δεν αμελούμε να φοράμε καπέλο για έξτρα προστασία.
  • Πίνουμε άφθονο νερό! Η επαρκής ενυδάτωση συμβάλλει στην υγεία του οργανισμού, της επιδερμίδας και των μαλλιών μας!
  • Χρησιμοποιούμε έλαια (π.χ αμυγδαλέλαιο) και κατά τη διάρκεια του μπάνιου στη θάλασσα. Έτσι θα διατηρήσουμε τα μαλλιά μας ενυδατωμένα και θα εμποδίσουμε τη δημιουργία ψαλίδας.
  • Μαλακτική κρέμα: Ενισχύουμε την ενυδάτωση των μαλλιών μας χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο τύπο μαλακτικής κρέμας που απαιτούν τα μαλλιά μας.
  • Το λούσιμο θα πρέπει να γίνεται με χλιαρό ή δροσερό νερό και όχι με ζεστό. Γιατί; Το ζεστό νερό συμβάλλει στην αύξηση της ξηρότητας των μαλλιών.
  • Styling – Θερμότητα: Οι ηλεκτρικές συσκευές (π.χ πιστολάκι, ψαλίδι ισιώματος ή μπούκλας) αφυδατώνουν τα μαλλιά μας. Αν όμως θέλουμε μία στις τόσες ένα επιμελές styling, επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε τα εξειδικευμένα προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά από τη θερμότητα. Έτσι, πριν τη χρήση της εκάστοτε συσκευής και αφού έχουμε λουστεί, απλώνουμε μία ποσότητα κρέμας ή σπρέι στα βρεγμένα μαλλιά μας (δεν ξεβγάζεται) παρέχοντας έτσι την απαραίτητη προστασία.
  • Αέρας – Άμμος: Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την παραμονή μας στην παραλία δεχόμαστε «επίθεση» από την άμμο! Τι μπορούμε να κάνουμε; Πολύ απλά, πιάνουμε τα μαλλιά μας έναν χαλαρό κότσο.
  • Φροντίζουμε να κάνουμε πάντα μπάνιο στη ντουζιέρα ή στη μπανιέρα μας μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα χρησιμοποιώντας το σαμπουάν που καλύπτει τις ανάγκες μας! Τόσο το αλάτι όσο και το χλώριο επιβαρύνουν τα μαλλιά μας και τα ταλαιπωρούν.

Tip: Δεν αμελούμε την έξτρα φροντίδα των μαλλιών μας γυρνώντας από τις διακοπές. Ποια είναι αυτή; Η επίσκεψη στο κομμωτήριο ώστε να απαλλαγούμε από την ψαλίδα και τις ξηρές άκρες!

Από συντακτική ομάδα