Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Χτίζοντας γερά την άμυνα...

Μπήκε και ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου και τίποτα δε θυμίζει το ότι πλησιάζει ο χειμώνας. Η αλήθεια είναι πως το κλίμα τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει αρκετά σε παγκόσμιο επίπεδο και η περίοδος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου συνοδεύεται από υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.  Οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το φθινόπωρο αποδεικνύεται από τις πιο ύποπτες εποχές. Γιατί ο καλός καιρός μπορεί να μας ξεγελάει αλλά οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας από τα υψηλά επίπεδα στα χαμηλότερα είναι από τις κυριότερες αιτίες έξαρσης των ιώσεων και ιδιαίτερα των κρυολογημάτων.

Ίσως ήρθε η ώρα να οργανώσετε την άμυνά σας, ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις έντονες αλλαγές της θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζεστε τα κατάλληλα όπλα, που δεν είναι άλλα από τις βήτα-γλυκάνες οι οποίες είναι μορφές πολυσακχαριτών που βρίσκονται μέσα στο κυτταρικό τοίχωμα βακτηριδίων και μυκήτων / μανιταριών. Η ιστορία της χρήσης τους και τα οφέλη τους πηγαίνουν πίσω χιλιάδες χρόνια. Στις ανατολικές χώρες, για παράδειγμα, τα μανιτάρια που αποτελούν μια από τις βασικές πηγές τους, καταναλώνονται για τις θεραπευτικές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητές τους.

Η ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει γρήγορα και να ανταποκρίνεται στην εισβολή των παθογόνων είναι απαραίτητη για τον έλεγχο των λοιμώξεων. Οι βήτα-γλυκάνες δρουν αυξάνοντας την ανοσολογική άμυνα του σώματος αφού ενεργοποιούν συμπληρωματικά συστήματα και ενισχύουν τις φυσικές λειτουργίες συγκεκριμένων κυτταρικών τύπων του ανοσοποιητικού. Τα κύτταρα αυτά είναι τα μακροφάγα και τα ουδετερόφιλα που ο ρόλος τους είναι να εξολοθρεύουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Εν ολίγοις, οι βήτα- γλυκάνες προκαλούν μια σειρά καταστάσεων που βοηθούν στη ρύθμιση του αμυντικού συστήματος, καθιστώντας το αποτελεσματικότερο.

Για να επωφεληθείτε από όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι βήτα-γλυκάνες, δεν έχετε παρά να εντάξετε τα κατάλληλα τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή σας. Πλούσιες πηγές είναι η μαγιά αρτοποιίας και τα πίτουρα ορισμένων κόκκων όπως είναι η βρώμη, το κριθάρι, η σίκαλη, ο αραβόσιτος και το σιτάρι. Πιο ιδιαίτερα τρόφιμα που περιλαμβάνουν βήτα-γλυκάνες είναι ορισμένοι τύποι φυκιών και διάφορα είδη μανιταριών.

Τα συμπληρώματα διατροφής με βήτα-γλυκάνες αποτελούν επίσης ένα συν στο διατροφολόγιο μας.

Το Drink It Immuvit Shot της Power Health 

είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με το πατενταρισμένο συστατικό Wellmune® που περιέχει βήτα- γλυκάνες, οι οποίες εξάγονται από το κυτταρικό τοίχωμα μαγιάς καθώς και εκχύλισμα κουρκουμά και τζίντζερ. Οι βιταμίνες C, A, B6, B12, το σελήνιο, o σίδηρος και o ψευδάργυρος που περιέχονται στο Immuvit συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι σύγχρονες επιστημονικές μελέτες εστιάζουν στον τύπο βήτα-γλυκανών (beta-1,3/1,6 glucans)  που προέρχεται από ένα συγκεκριμένο είδος μύκητα τον Saccharomyces cerevisiae. Συγκεκριμένα, σε μία από αυτές που συμμετείχαν ενήλικες αθλητές οι οποίοι λόγω προπονήσεων βρίσκονται εκτεθειμένοι σε μικροβιακούς παράγοντες, διαπιστώθηκε 40% μείωση των συμπτωμάτων λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος με καθημερινή λήψη βήτα-1,3/1,6  γλυκανών από μαγιά.

Σε μια άλλη μελέτη, που έλαβαν μέρος ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας παρατηρήθηκε 16% μείωση στις συνολικές μέρες διάρκειας των συμπτωμάτων των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Η μείωση ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής ένταξης βήτα-γλυκανών στη διατροφή των συμμετεχόντων.

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy.