Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Μήπως πάσχεις από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου;

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι το πεπτικό μας σύστημα, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις παρενέργειες που δημιουργούνται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Για παράδειγμα το άγχος, η μη ισορροπημένη διατροφή, το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό αλλά και η καθιστική ζωή είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Οι έρευνες, επίσης, αποκαλύπτουν πως το πεπτικό μας  σύστημα «σκέφτεται» και «αισθάνεται» σαν δεύτερος εγκέφαλος. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το παχύ έντερο, το οποίο είναι το πιο σημαντικό όργανο του πεπτικού μας συστήματος,  αν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες της σωστής διατροφής, η οποία συνδυάζεται και με μια αγχώδη καθημερινότητα γεμάτη αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, μπορεί να παρουσιάσει από μια απλή δυσκοιλιότητα, μέχρι κάποιο χρόνιο φλεγμονώδες νόσημα.

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ): ορισμός και αριθμητικά στοιχεία

Μήπως υποφέρετε τακτικά από φουσκώματα, πρηξίματα και τυμπανισμό της κοιλιάς κυρίως λίγη ώρα μετά το μεσημεριανό γεύμα;  Μήπως παράλληλα ταλαιπωρείστε από δυσκοιλιότητα που συχνά εναλλάσσεται με διάρροια; Αν ναι, τότε πιθανότητα πάσχετε από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή σπαστική κολίτιδα, όπως αλλιώς λέγεται η πιο συχνή από τις παθήσεις του εντέρου, η οποία ταλαιπωρεί συνήθως τα αγχώδη και τελειομανή άτομα, ιδιαίτερα τις νεαρές γυναίκες .

Πιο συγκεκριμένα η σπαστική κολίτιδα  αγγίζει περίπου 1 στους 10 ανθρώπους. Εμφανίζεται τρεις <3>  φορές συχνότερα στις γυναίκες. Μόνο το 75% όσων πάσχουν καταφεύγει στην ιατρική συμβουλή. Εκδηλώνεται με τρεις <3 > μορφές: διάρροια, δυσκοιλιότητα ή συνδυασμό αυτών. Οι 2 στους 3 με σπαστική κολίτιδα συσχετίζουν τα συμπτώματα με τη διατροφή. Συνειδητά λοιπόν, άτομα με ΣΕΕ περιορίζουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών με σκοπό την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Την ίδια στιγμή, όμως, εάν αυτό δεν γίνει με απόλυτη ισορροπία, ενδέχεται να δημιουργηθούν ελλείψεις στον οργανισμό τους.

 

Υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου;

Παρά το γέγονος ότι έχουν διεξαχθεί πολύχρονες μελέτες, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η οριστική θεραπεία. Είναι επίσης γεγονός ότι τα συμπτώματα των περισσότερων ασθενών ελέγχονται με τη συμπτωματική θεραπεία, ενώ σε κάποιους απλά υποχωρούν με το χρόνο.

Το θετικό ειναι όμως ότι η νόσος δεν είναι επικίνδυνη. Κρίνεται ωστόσο απαραίτητη η εκπαίδευση στην πρόληψη και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Οι επιστήμονες ,τέλος, έχουν διαπιστώσει ότι τα συμπτώματα του συνδρόμου οφείλονται στον τρόπο λειτουργίας του εντέρου και όχι σε κάποια συγκεκριμένη νόσο. Γι’ αυτό και συστήνουν υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και τρόπο ζωής που συμβάλλει στην καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Ο ρόλος των προβιοτικών και των πρεβιοτικών στο Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ)

Μελετώντας, οι επιστήμονες, τους καλούς μικροοργανισμούς που ζουν στο έντερο των ατόμων με σπαστική κολίτιδα είδαν πως είναι λίγοι σε αριθμό και δεν είναι υγιείς. Θα πρέπει να διευκρινήσουμε εδώ ότι τα προβιοτικά είναι οι καλοί οργανισμοί που ζούνε στο έντερό μας, και τα πρεβιοτικά είναι η τροφή που χρειάζονται για να ζήσουν.

Έτσι, η ισορροπία των προβιοτικών είναι προϋπόθεση για τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και πλέον η χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής με προβιοτικά αποτελεί κομμάτι της προτεινόμενης ιατρικής θεραπείας. Ιδανικά η λήψη προβιοτικών θα πρέπει να συνδυάζεται με πρεβιοτικά, την τροφή δηλαδή των μικροοργανισμών, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

 Probiozen Med
 Για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Εννέα δισεκατομμύρια προβιοτικά σε μία κάψουλα!  Probiozen Med από την Power Health! Το νέο ιατροτεχνολογικό προϊόν που έρχεται στη ζωή σας για να την κάνει πιο εύπεπτη.  Το Probiozen Med περιέχει Lactobacillus acidophilus και Lactobacillus reuteri και συμβάλλει στη θεραπεία του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενο κοιλιακό άλγος, διάρροια, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα. Τα προβιοτικά που περιέχει το Probiozen Med δρουν σαν προστατευτικό στρώμα στο ερεθισμένο έντερο, συμβάλλουν στην αποκατάσταση της υγιούς εντερικής χλωρίδας και στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή.